Glavni aerodinamičar otišao iz Williamsa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 17 komentara

Upravo je potvrđeno kako je Dirk de Beer otišao s pozicije glavnog aerodinamičara u Williamsu. Suradnja De Beera i Williamsa trajala je tek nešto više od jedne sezone nakon što im je došao iz Ferrarija.

Podsjećamo, prije nekoliko tjedana napustio ih je i glavni dizajner Ed Wood, kako je tad pojašnjeno, iz osobnih razloga.

Pune obaveze oko aerodinamike i smjera razvoja dizajna bolida preuzet će glavni inženjer Doug McKiernan koji se ekipi priključio u veljači. McKiernan je 16 godina proveo u McLarenu.

“Dave Wheater će napredovati na poziciju šefa aerodinamike,” dodaju iz Williamsa.

“Ekipa se želi zahvaliti Dirku za njegov naporan rad kroz prošlu godinu i želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Williams proživljava jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti jer su na začelju sa samo četiri boda. Paddy Lowe, tehnički direktor, tvrdi da razumiju probleme koje imaju i da rade sve na tome da ih uskoro uklone.

[donacija]


Odgovor

17 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Početak kraja čini mi se…



    9
    9

    0
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Ako zapocnu iducu sezonu bit ce to dobro za njih!



    6
    5

    1
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ide li u Sauber? Ne bi me čudilo.



    4
    3

    1
  4. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Ide sve vrit



    1
    1

    0
  5. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Sigurno je bilo ovako poslje GP vikenda

    https://i.imgur.com/znffLKe.jpg



    1
    0

    1
  6. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Znate zasto se viliams raspada? Zato sto su kroz godine odlucili zanemarit rezultat..sve se to nekad odbije o glavu..ja osobno mislim da ce se oni vratit i bit tu gdje je force india ali mi je isto tako i drago(zvuci bezobrazno) sto su pali..jer kad pogledas ferrari i npr mclaren..oni su imali losih rezultata i sezona ali su ciljali visoko samo sto su imali potpune promasaje..e to je pojednicki mentalitet..to viliams trenutno nema..tak im i treba ali isto takokao sto sam i rekao..uvjeren san da ce se vratiti..pre velika ekipa da bi samo tako propali



    8
    6

    2
    • avalon Prikaži

      “Znate zasto se viliams raspada? Zato sto su kroz godine odlucili zanemarit rezultat….” !?!?!?? ne znam koji je to tim u povjesti F 1 odlučija zanemarit rezultat ( dobro , osim williamsa :) :) :) ) koji je jedini cilj svakog tima F 1 . “veliki i bogati” si zadaju cilj šta boljeg plasmana , titula , “mali i siromašni” da ne budu zadnji , da “zarade” bar poneki bod , oni “srednji” da se makar za poziciju pomaknu prema gore u odnosu na prethodne sezone . uostalom bolji plasman ( cilj ) donosi i više novca koji je neophodan u ovom skupom sportu , a willjamsovci su se zanemarivanjem rezultata odlučili odreć tog novca !?!? shvatili su da je materijalno prolazno pa su se okrenuli duhovnom ? pričat o pobjedničkom mentalitetu mi je bar donekle apsurdno jer neko sa pobjedničkim mentalitetom ka ferrari da ima “rupu” , čekanje na konstruktorski naslov 16 , a vozački 21 godinu je kur , a ne pobjednički mentalitet . 2 DESETLJEĆA čekanja …. ejjjjjjjjjjjj !!!! možda su i u ferrariu u tom periodu odlučili zanemarit rezultat ? u McL od 1991. do 1998. u obe kategorije pa opet od 1999. do 2008. u vozačkoj i od te 1998. pa sve do danas u konstruktorskoj ( 10 godina ) je zanemariva i još uvik zanemaruje rezltat ? di im je bilo (McL ) ciljanje
      visoko , pobjednički mentalitet zadnje 3 sezone sa hondom npr ? da , pričali su ( valjda je to ciljanje visoko ) kako će se od prvog dana borit za postolja , pobjeda , a onda su se 3 sezone vrlo često blamirali . to je bilo proseravanje , a ne “visoko ciljanje” , pobjednički mentalitet jer su i sami znali da pričaju pi*arije . williams je u gabuli isto ka šta je bija ferrai u dugoj “suši” ili McL s time šta je ferrari ima bolje plasmane od williamsa npr 2006. , 2008. ( 8. ) ili 2011/13. ( 9. ) . ako su zanemarili rezultate kako objasnit 2014./15. kad su završavali 3. u konstruktorskom , bottas 4. i 5. tih sezona ? zaje*ali su se jer su zaboravili da zanemaruju rezultat ( na račun čega ? ) pa im se slučajno desija taj neželjeni rezultat ? i za sad 6 fanova ( možda sam treba stavit navodnike ? ) misli da je to uzrok willasovih loših rezultata ?!?!?!?



      2
      -3

      5
  7. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    a posvuda se priča da su žene…pametnije, bolje rade, savjesnije su….i ostale hrpe gluposti koje možete čuti od onih koji uglavnom lažu i imaju loše namjere !…merkelica zaebala europu….pa nadalje….svi gube sa tim hormonalno nestabilnim “svijestima”…onome kome žena vlada, umrijet će jadan !



    16
    -25

    41
  8. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Njegova greška.
    Zgriješio je radeći kao glavni aero pa su ga najurili jer im je sezona katastrofa i već gotova ili je sam pobjegao jer je “skonto” da je prelaskom u Williams, pogriješio.
    Uglavnom, do njega je.



    3
    2

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Čovjek je došao iz Ferrarija prije samo godinu dana, a Ferrari sad očito oprema Alfu….

      Moja omiljena teorija je da ide u Sauber, ali tek za 6 mjeseci, jer Williams ne čini usluge Sauberu (kao da im se ima kaj za ukrast) :)

      Da je Resta dogovoreni prijelaz govori i činjenica da na novi posao stupa gotovo odmah (samo mjesec dana pauze). Dakle Ferrari ne sekira “prijenos informacija”, dapače to je vjerojatno i željeni efekt.



      3
      2

      1
  9. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Napusti brod koji tone i kojem nema spasa



    2
    1

    1
  10. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    početak kraja … ili novo uskrsnuće, jer obzirom na performanse koje pokazuju možda je i bolje tako!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.