Ferrari otkrio uzrok Leclercovih problema s VN Bahreina

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Momčad Ferrarija konačno je otkrila razlog zbog kojeg je Charles Leclerc izgubio sigurnu pobjedu na prošlotjednoj VN Bahreina.

Podsjetimo, Leclerc je u subotu osvojio svoj prvi pole position u Formuli 1. Na startu je izgubio mjesta od momčadskog kolege Vettela i Mercedesovog Valtterija Bottasa, no već u šestom krugu se uspio vratiti u vodstvo.

Mladi Monegažanin mirno je vodio utrku sve do zadnjih 10 krugova, kad je došlo do problema na njegovoj pogonskoj jedinici. Gubio je nekoliko sekundi po krugu te se može zahvaliti Renaultovom dvojcu na izazvanom sigurnosnom automobilu zbog kojeg je uspio sačuvati barem posljednje mjesto na postolju.

Otkriveno je da je na njegovom motoru otkazao jedan cilindar, a danas je iz Maranella potvrđen i uzrok tog “dosad neviđenog” problema:

“Nakon utrke, tehničari i inženjeri Scuderia Ferrari Mission Winnowa otkrili su kako je kvar na bolidu izazvan kratkim spojem unutar kontrolne jedinice sustava za ubrizgavanje. Takva vrsta problema dosad nije viđena na ovoj komponenti.”

– službeno priopćenje Ferrarija

Osim uzroka kvara, u priopćenju je potvrđena i jedna dobra vijest za Leclerca, Ferrari i sve njihove navijače – pogonska jedinica moći će se ponovo koristiti te će biti montirana u Leclercov bolid na VN Kine.

“Charles Leclerc će u Kini koristiti istu pogonsku jedinicu kao i na VN Bahreina.”

Leclerc nakon dvije utrke drži četvrto mjesto u ukupnom poretku s 26 bodova, bodom manje od Verstappena i 4 boda ispred momčadskog kolege Sebastiana Vettela. Vodeća dva mjesta uoči 1000. F1 utrke drže Mercedesovi vozači, Bottas i Hamilton, koje dijeli samo jedan bod.


Odgovor

7 komentara

  1. avalon Prikaži

    nije onome kome je namjenjeno nego onome kojem je suđeno ( u ovom slučaju pobjeda) … tako nekako zvuči poslovica .



    9
    8

    1
  2. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Svakako dobre vijesti! Izgubljen motor nakon samo dvije utrke bi možda još i više koštao do izgubljene prve pobjede. Zapravo ne možda nego sigurno. Nakon Bahreina sam sigurna da prva pobjeda dolazi ove sezone!



    15
    15

    0
    • Charles Leclerc
      _splico Prikaži

      slazen se, ali mislin da nam nije trebala leclercova predstava u bahreinu da bi bili sigurni da ce pobjedit ove godine na bar jednom GP-u. jos prosle godine se dalo primjetit da je on nesto vise i nesto bolje. po meni je jedino bilo pitanje koliko ce mu SFMW dopustit



      4
      3

      1
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Oporavit će se Leclerc kao i Ferrari…..mislim da se još takav kvar nije dogodio od te hibridne ere ali eto dogodi se kad najmanje treba.



    3
    3

    0
  4. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Još od Alonsovih vremena Ferrari je uvijek bio najpouzdaniji, iako nikad nije bio najbrži.

    Sad kad je najbrži, nije pouzdan. Tek dvije utrke, a stalno problemi… Valjda će biti bolje, pa da uživamo u fair utrkivanju.



    9
    9

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.