Haas više neće imati različite specifikacije bolida

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Vozači Haasa od VN Belgije više neće imati različite specifikacije bolida, odnosno obojica će voziti s najnovijom specifikacijom.

Haas se ove godine muči s razumijevanjem bolida, stoga je momčad uoči VN Velike Britanije odlučila dovesti dvije različite specifikacije bolida na stazu – Romain Grosjean se vratio na specifikaciju bolida iz Australije, dok je Kevin Magnussen nastavio voziti s velikim nadogradnjama uvedenim u Španjolskoj. Nove nadogradnje koje su uvedene na VN Njemačke je isprobao samo Magnussen jer je Grosjean nastavio voziti na staroj verziji bolida sve do ljetne stanke.

Šef momčadi Gunther Steiner je potvrdio kako će s time prestati od VN Belgije:

“U Spa ćemo nastupati s nadograđenim bolidom kojeg smo uveli na Hockenheimu. Podosta smo naučili i pokušali poboljšati bolid promjenom nekih komponenti.”

“Oba bolida će biti iste specifikacije te se nadamo da još uvijek možemo naučiti nešto.”

– Gunther Steiner

Jedan od većih problema s kojima se Haas muči su i gume – Pirellijeve ovogodišnje gume imaju jako malen raspon optimalne radne temperature, a američka momčad s time ima najviše problema u utrci. Unatoč brojnim problemima s ovogodišnjim bolidom, momčad ne želi u potpunosti prebaciti fokus na 2020. i mijenjati filozofiju bolida.

Pirelli za 2020. pokušava napraviti gume s većim rasponom radne temperature, stoga Steiner smatra da drastična promjena dizajna njihova bolida neće biti potrebna. Dio fokusa jest prebačen na bolid za iduću sezonu, ali Steiner ne isključuje mogućnost dodatnih nadogradnji na VF-19.

“Moramo vidjeti što možemo smisliti u zračnom tunelu što se tiče manjih nadogradnji koje tamo radimo za ovogodišnji bolid i hoćemo li donositi ikakve pakete nadogradnji. Zasad to ne znamo.”

Haas je trenutno tek na devetom mjestu u konstruktorskom poretku, no do petog mjesta, gdje su završili prošle sezone i koje trenutno drži Toro Rosso, im nedostaje samo 17 bodova. Grosjean zato optimistično najavljuje nastavak sezone:

“Dat ćemo sve od sebe, ali na papiru su stvari nešto kompliciranije nego što su bile prošle godine.”

“Uz dobru ljetnu stanku i razumijevanje naših problema, mogli bismo se vratiti ciljanim rezultatima stvarno dobrim plasmanima u bodove, kao što smo prošle godine napravili u Austriji gdje smo osvojili 22 boda u jednoj utrci.”

– Romain Grosjean

Odgovor

2 komentara

  1. Honda
    scarpetta Prikaži

    Oni se ove godine zbilja muče s više komponenata, želim im što sve najbolje i što bolji nastavak sezone.
    Biti će zanimljivo promatrati tzv. drugu ligu i njihov race pace
    Za slijedeću sezonu oba nova vozača i bit će bolje



    1
    0

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ne budite naivni s Pirellijem!


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.