Brawn: Nova pravila definitivno stižu 2022.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Jedan od čelnih ljudi Formule 1 Ross Brawn izjavio je kako će novi tehnički pravilnik definitivno biti uveden 2022. godine, odbacivši time mogućnost dodatne odgode koja se spominjala.

Podsjetimo, F1 je 2021. planirala uvesti dugo najavljivan revolucionarni tehnički pravilnik s ciljem poboljšanja kvalitete utrkivanja, ali i estetike bolida. Koronavirus je poremetio i taj plan, stoga je uvođenje tog pravilnika odgođeno za jednu godinu.

Ne samo da će trenutna pravila vrijediti još jednu godinu, već će većina dijelova bolida ostati “zamrznuta” za 2021. Christian Horner izjavio je kako se većina momčadi slaže da bi pravilnik trebao biti pomaknut na 2023., no Brawn tvrdi da se to neće dogoditi.

“Mislim da su neke momčadi htjele progurati odgodu za još jednu godinu. Mislim da postoji opravdana potreba za prenošenjem trenutnih bolida u iduću godinu zato što smo usred karantene. To je u potpunosti opravdano.”

“Inicijativa iza ovih novih pravila jest učiniti sport ekonomski isplativijim po pitanju kompleksnosti, gdje se novac [najviše] troši.”

“Trenutni bolidi su toliko kompleksni da što više trošite, to ste brži, stoga moramo poravnati tu nejednakost i stvoriti situaciju u kojoj novac nije jedini prioritet kod određivanja konkurentnosti.”

“Stoga, trebamo nove bolide kako bismo poravnali tu nejednakost. Oni definitivno stižu 2022.”

– Ross Brawn

Odgovor

1 komentar

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Taman ce se u sljedece 2 sezone smanjit zaostatak između momcadi a onda ce FIA ponovo sve u blender



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.