Švarcman pobjedom na sprint utrci preuzeo vodstvo u poretku vozača!

Formula 2 / Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 3 min 0 komentara

Robert Švarcman je svojom trećom pobjedom ove sezone uspio preuzeti vodstvo u poretku vozača, a sjajan dan za Premu potvrdio je Mick Schumacher drugim mjestom. Guanyu Zhou je došao do treće pozicije, dok je dvojac iz Hitecha, Nikita Mazepin i Luca Ghiotto, zatvorio krug najbolje petorice.

Juri Vips je utrku morao startati iz boksa nakon što je ostao na startnom mjestu na početku formacijskog kruga.

Ticktum se probio na prvo mjesto sjajnim startom, dok je Nissany uspio iza sebe zadržati Švarcmana. No, Izraelac je, uz pomoć zavjetrine na Kemmel ravnini uspio vratiti svoju poziciju. Sjajnu borbu smo vidjeli na sredini poretka, a Callum Ilott je izvukao najdeblji kraj. Tsunoda je prilikom ulaska u zavoj 9 udario zadnji kraj Ilottovog bolida te ga izvrtio. Britanac nije mogao nastaviti utrku, a na stazu je izašao sigurnosni automobil. Japanac je zbog incidenta dobio kaznu od pet sekundi.

Na novi ulazak sigurnosnog automobila nismo trebali čekati. Odmah isti krug, Ticktum je na Kemmel ravnini pokušao preuzeti vodstvo te je na ulasku u zavoju 7 bio s vanjske strane. Ulaskom u zavoj, Nissany i Ticktum su imali kontakt te je Britanac morao otići van staze, no vraćajući se na stazu, Ticktum je prelaskom preko pasice, izgubio bolid te prednjom desnom gumom udario Izraelca koji je završio u zidu. Britanac je svoje frustracije uputio momčadi preko radija.

Švarcman je nakon ulaska SC-a bio vodeći te je odmah izgradio prednost koju je zadržao sve do kraja utrke. Schumacher je prošao Ghiotta, nakon što je Talijan otišao preširoko izlazeći iz Raidilliona. Nijemac je nakon toga krenuo u proboj, te u dva kruga došao do treće pozicije. Ticktum se počeo mučiti s gumama što je iskoristio Schumacher koji se probio na drugu poziciju, a krug kasnije, Zhou je također uspio proći Britanca.

Suci su ustanovili kako je Jack Aitken startao s pogrešne startne pozicije te je dobio kaznu od 10 sekundi zaustavljanja u boksu. Treći sigurnosni automobil, ali ovaj puta virtualni, vidjeli smo tri kruga prije kraja. Ovog puta u ulozi je bio drugi Carlin, Jehana Daruvale, koji se ulaskom u posljednju šikanu zabio u zadnji kraj Marina Sata, koji se izvrtio te kao i Ilott, završio svoju utrku.

Nesretni Ticktum je nakon nastavka utrke počeo padati u poretku te utrku završio na desetoj poziciji.

Louis Deletraz je došao do šeste pozicije, a pobjednik jučerašnje utrke, Yuki Tsunoda, je prošao kroz cilj sedmi, no zbog kazne, pao je na deveto mjesto. Njegovo mjesto je preuzeo Christian Lundgaard, dok je svoj prvi bod ove sezone uzeo Artem Markelov.

Nobuharu Matsushita nije ni startao utrku jer momčad nije uspjela osposobiti njegov bolid za današnju utrku.

Pozicija#VozaačMomčad
121 Robert Shwartzman Prema Powerteam 
220 Mick Schumacher Prema Powerteam 
33 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi 
424 Nikita Mazepin HitechGP 
525 Luca Ghiotto HitechGP 
611 Louis Deletraz Charouz Racing System 
76 Christian Lundgaard ART Grand Prix 
816 Artem Markelov HWA AG 
97 Yuki Tsunoda Carlin 
102 Dan Ticktum DAMS 
111 Jüri Vips DAMS 
1212 Pedro Piquet Charouz Racing System 
1315 Felipe Drugovich MP Motorsport 
1417 Giuliano Alesi HWA AG 
1510 Guilherme Samaia Campos Racing 
168 Jehan Daruvala Carlin 
179 Jack Aitken Campos Racing 
 23 Marino Sato Trident 
 5 Marcus Armstrong ART Grand Prix 
 22 Roy Nissany Trident 
 4 Callum Ilott UNI-Virtuosi 

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.