Momčadi će isprobati gume za iduću sezonu u nekom od idućih drugih slobodnih treninga

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Momčadi Formule 1 testirat će Pirellijeve gume za sezonu 2021. u nekoj od idućih utrka, točnije tijekom drugog slobodnog treninga. Nakon uspješnog testiranja u Portugalu, nove gume će biti testirane u Bahreinu ili Abu Dhabiju, a možda i na obje lokacije. No, u Portimau nisu sve momčadi dobile mogućnost testiranja te će im stoga to biti omogućeno u nekome od idućih GP vikenda.

Kao što je pravilo i inače, bit će omogućeno prvih 30 minuta drugog slobodnog treninga za testiranje guma. Nova konstrukcija guma je izrađena ponajprije zbog poboljšanja trajnosti guma tijekom utrke, nakon što su uviđeni problemi koji su se dogodili na Silverstoneu. Najveće promjene se odnose na prednje gume, dok se stražnji dio nije mogao prilagoditi zbog problema s podnicama te rizika od kontakta s karoserijom.

“Testirali smo nove prototipove u Portimau.”

“Napravili smo analizu rezultata testa, prikupivši sve povratne informacije vozača i sve telemetrijske podatke. Bila je to dobra provjera, u teškim uvjetima, s novom stazom i tako dalje. Ali, imali smo dobar rezultat.”

“Identificirali smo prototip koji predstavlja poboljšanje po našem mišljenju u odnosu na trenutne specifikacije.”

“Svi prototipi koje smo dovezli u Portimao imali su višu razinu integriteta. Nedostajali su nam vozna sposobnost i performanse guma na stazi.”

Mario Isola

Što se tiče testiranja konačnog izbora, Isola je rekao kako je ovo prvi put da su različiti timovi dobili različite prototipove guma. Dodao je da će one momčadi koje nisu testirale određene gume testirati na nekom od idućih vikenda.

Iako Pirelli nije dao nikakve brojke, set revidiranih guma bit će nešto teži nego 2020. godine, što će dovesti do daljnjeg povećanja minimalne težine automobila.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    pretpostavljam da ih je Merc već sve isprobao



    12
    11

    1
  2. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Zasto se mjenjaju gume za svaku sezonu?



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.