Tehnički direktor Aston Martina pojasnio Vettelov doprinos

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

Aston Martin vidi znakove da bi mogao izvući najbolje iz Sebastiana Vettela, barem tako tvrdi Andrew Green, njihov tehnički direktor.

Vettel se Aston Martinu pridružuje nakon godine iz noćnih mora u Ferrariju gdje je završio na 13. mjestu sa samo 33 boda. Charles Leclerc ga je pobijedio bez većih problema na većini staza, ali Green smatra da bi Nijemcu ova okolina mogla puno bolje odgovarati:

“Nismo zapravo previše gledali što mu je bilo na umu prošlih godina, mi gledamo prema naprijed. Mogu reći da se čini vrlo opušten.”

“Vrlo brzo se uklopio u ekipu, a njegov doprinos je krenuo istog trena. Mislim da ćemo izvući najbolje iz Seba, zaista to mislim. On je na vrhuncu karijere, tu je. Mislim da neće biti njegova krivica ako ne uspijemo dobiti njegov maksimum. Siguran sam da je trenutno u pravom stanju.”

Zanimljivo, Green je komentirao i vozački stil Vettela i njihovog prošlog vozača Sergija Pereza.

“Seb ima svoj osobni način vožnje, ali to nije drukčije od drugih vozača. Rekao bih da on nije toliko ekstreman kao vozač na čije mjesto je došao. [Perez] je imao vrlo ekstreman stil kojeg je bilo teško uklopiti u svaku stazu. Na nekim je blistao, a na nekima ne.”

“Mislim da je Sebastianov stil puno manje ekstreman, a imamo alate i mogućnosti da uštimamo bolid prema njegovim željama.”

“Već smo počeli raditi na tome. Radili smo marljivo u simulatoru prošlih mjesec dana i čini se da je jako sretan kad vidi kojim putem idemo. Oko toga nema problema.”


Odgovor

7 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Drzim fige da Vettel odradi solidnu sezonu. Možda mu konačno vise ne bude svaki pit min 10 sec.



    10
    10

    0
    • LewisFan44 Prikaži

      “Možda mu konačno vise ne bude svaki pit min 10 sec.”

      Prvi put kad ga dobije Stroll prozivat će se ovdje tatice i ostale sabotaže.



      4
      -9

      13
      • OnlyAlonso Prikaži

        Ako ga Stroll dobije pa ja neznma sta bi onda komentirao,onak da naguzis 4 puta prvaka svineta,onda je svima jasno kolko je RB bio mocan kao danas Mercedes



        6
        4

        2
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        ako ga lance našamara ko Lec, onda će i sebu biti jasno da je vrijeme za penziju



        3
        1

        2
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        ako tako.. e onda je postao svačija prčija.
        Vettel je specifičan vozač, to je i sam AN potvrdio. Njemu treba precizan stražnji kraj i on će odraditi vrhunske rotacije u srednje brzim zavojima koje nisu u stanju ostali vozači. Ako tim tu zajebe on postaje ispod prosječan jer nije kako bi se reklo “natural driver”. Takvi vozači kao Vettel su na većoj cijeni jer sa tehničke strane mogu napraviti čuda, no nemaju fleksibilnost ako trkaći inžinjeri ne sljede njegove zahtjeve ili mu nisu u mogućnosti isporučiti zbog nekog razloga. Ferrari kad god se mučio imati stabilan stražnji kraj, mučio se i Vettel, isto kao što je to bio tih izlaznih godina u RedBullu nakon uvoženja hibridnih mašina. Zato Green naglašava činjenicu da njegovi loši rezultati će biti samo njihova krivica. Znaju oni sve.. jedino mi klaparamo kako tko stigne.. kao i samozvani novinarski stručnjaci, pogotovo oni engleski, koji misle da su pobrali svu pamet svijeta u F1, a u biti nisu daleko od našeg B&N tandema.



        9
        8

        1
  2. dejan_s Donator Prikaži

    Hm….. čitajući komentrare pitam se da li je ovo nadmetanje u veličanju Strolla ili pak u nipodaštavanju Vettela? Ili je kombinacija otvorenog nipodaštavanja jednoga, uz latentno uzdizanje drugog vozača?

    Kao i uvijek vrijeme će pokazati da li je Vettel pred odlaskom iz F1 ili ne, no za sada već samo dovođenje Vettela u ravan sa Strollom svojevrsno je potcjenivanje momka iz Heppenheima.

    Gledamo iz te pozitivističke perspektive nije pitanje da li će Vettel biti uspješniji od Strolla neko koliko će biti bolji od njega. Ako SV bude tek nešto bolji znak je to da se za Sebastianom počinju zatvarati vrata F1.



    6
    6

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Nisam navijac Seba,ali volio bi ga vidjet opet u najboljim izdanjima….



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.