Hamilton: Namjeravam biti u F1 iduće godine

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 13 komentara

Iako zbog nadolazeće velike promjene tehničkog pravilnika koja bi mogla ispremiješati jakosni poredak mnogi smatraju da bi se Lewis Hamilton krajem 2021. mogao povući iz F1, Britanac je izjavio kako namjerava ostati u sportu, ali i da se stvari uvijek mogu promijeniti.

Hamilton je nakon prošle utrke u Imoli tamo odradio Pirellijev test 18-inčnih guma koje se uvode od iduće sezone. Rekao je kako se inače nikad ne javlja za test dobrovoljno, no ovog puta je to napravio upravo zato što želi ostati u F1.

“Kao prvo, za testne dane se nikada ne javljam dobrovoljno”, priznao je aktualni i sedmerostruki prvak.

“Ovo je vjerojatno bio jedan od prvih za koje sam se dobrovoljno javio, zato sam ujutro, kad sam se probudio, odmah požalio! Ali, radili smo na test na zaista sjajnoj stazi, stoga sam uživao u danu, a i vrijeme je bilo dobro.”

“Namjeravam biti ovdje iduće godine i želim biti dio toga, želim pomoći Pirelliju.”

Ipak, kaže kako se stvari brzo mogu promijeniti – podsjetimo, nakon sapunice uoči početka sezone, Hamilton je s Mercedesom potpisao ugovor na samo jednu sezonu.

“Vrlo sam spontan, stoga se to lako promijeni.”

“Ali, uživam u ovoj borbi koju trenutno vodim. Nikad nije bilo uzbudljivije i izazovnije”, rekao je o borbi s Maxom Verstappenom u kojoj smo uživali na prvim dvjema utrkama.

Dodao je kako želi nastaviti raditi na većoj raznolikosti i uključenosti u sport, a to može puno bolje ako se u njemu natječe.

“Znam da ako sam ovdje imam veću šansu za poticanje promjena nego ako nisam, stoga je to nešto na što obraćam pažnju. Ne znam koliko dugo mogu ostati, ali vidjet ćemo.”

Prvi dojam o novim gumama mu je pozitivan:

“To je nešto što mislim da smo svi mi vozači željeli – brže gume, napredak. Zato mi je bilo važno vidjeti s čime krećemo i s kojim razlikama mogu pomoći.”

“Kao prvo, što se tiče vozačkog aspekta, imamo više gripa, više mehaničkog gripa u gumama i manje degradacije.”

“Definitivno nije bio loš početak.”


Odgovor

13 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Jednom će se Hamiltonovoj spontanosti pisati debele knjige i snimati epski filmovi 🤣🤣



    12
    8

    4
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …jednom kad ineos ‘iscijedi’ tota, lewis bi mogao postati igrač/trener, ovaj ček, to je iz nogometa…vozač/šef momčadi pa neće morati testirati već će to odrađivati russell i neki slijedeći ekstra vozač pod ‘građanskim’ ugovorom o čamljenju u nekoj slabijoj momčadi…



    4
    2

    2
  3. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Povraćam kad čujem ovo promicanje raznolikosti… Eto neki tim koji ulaže desetine, stotine milijuna eura u bolid trebao bi birati vozača po boji kože?
    Te stvari su toliko odvojene od mozga da je to nevjerojatno da ima netko tko tako misli.
    Pogotovo netko tko je sam najuspješniji vozač u povijesti F1 i pritom nije bijelac i još pored svega toga je u F1 ušao zbog čistog talenta, a ne novca kao drugi…

    Trebao bi Lewis financirati svoj tim pa onda uzimati ljude na osnovu raznolikosti pa da vidi gdje će ga to dovesti, koliko će uspješan biti…

    Zatupljuju čitavu jednu rasu ljudi pričama da je netko nešto zaslužio ili zaslužuje na osnovu boje kože.

    F1 je ostala tu kao jedini sport koji aktivno pratim, ali pritom ne mogu poslušati intervju najuspješnijeg vozača jer mi dođe da skačem kroz prozor od gluposti koje čujem.

    Lik došao čistim talentom i zalaganjem do vrhunca sporta i nije ništa iz toga naučio… F**k it…



    11
    -1

    12
  4. Mika Hakkinen
    slavenko Prikaži

    A onda je Lujo zamotao čokoladu



    1
    -3

    4
  5. Mercedes
    LH simply the best Prikaži

    Što god da Lewisa pitaju, što god da on odgovori, što god da kaže tijekom trke u eter, što god da napravi tijekom trke, pobijedio ili ne pobijedio, potpisao ili ne novi ugovor, na godinu ili više, kratko ili dugo pregovarao, dakle sto god u bilo kojem kontekstu ili obliku pojavljivanja – jedno je sigurno.
    Jedan gospodin na ovom portalu, baciti će kantu govana po njemu. Nekoliko suportera će ga izlajkati i tako već godinama.
    Da nije tužno bilo bi smiješno, tolika količina neobjektivnosti i neznanja iritira svakoga tko voli ovaj ili bilo koji drugi sport.
    Zbog vas je posjećivanje ovoga.portala postala neugoda, umjesto užitak slobodnog vremena.
    Jadno vas je čitati.
    P. S. Isto bih reagirao da se radi o bilo kojem drugom vozaču na gridu, bilo kojem !



    3
    -1

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.