Vettel: Alonsove vještine jedne su od najboljih koje je ovaj sport vidio

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 23 komentara

Između dvojice svjetskih prvaka u zadnje vrijeme pršte komplimenti – nakon što je Fernando Alonso izjavio kako mu je privilegija dijeliti stazu s vozačem poput Sebastiana Vettela, Nijemac je uzvratio izjavom da su Alonsove vještine jedne od najboljih ikada.

Ovaj par iskusnih rivala ponovo se pronašao u izravnoj borbi ove sezone, doduše, ovog puta ne za naslov, već u sredini poretka. Vettel kaže kako uživa u tome.

“Uživam u utrkivanju s njim. U prvoj utrci ove sezone, kada se Fernando vratio, imali smo izravnu borbu , a ja sam se u kokpitu smijao jer se veselim što ćemo toga vidjeti još ove sezone”, rekao je četverostruki prvak.

“Uvijek sam uživao u borbama s Fernandom. Sjećam se kako sam ga 2003. na Hungaroringu [Alonsova prva pobjeda, op.a.] gledao ispred televizora.”

“Mislim da je njegov talent neupitan, a njegove vještine na stazi su među najboljima koje je ovaj sport vidio.”

Dvostruki prvak Alonso vratio se u F1 nakon dvogodišnje pauze. Sada 40-godišnji Španjolac drži deseto mjesto u prvenstvu s 38 bodova, a iza njega nalazi se upravo šest godina mlađi Nijemac koji kasni osam bodova.

Alonsu je najbolji rezultat na polovici povratničke sezone za Alpine četvrto mjesto na Hungaroringu, čije je osvajanje obilježila sjajna obrambena vožnja protiv Lewisa Hamiltona – naposljetku ključna za prvu pobjedu njegovog timskog kolege Estebana Ocona, dok je Vettel u prvoj sezoni za Aston Martin osvojio jedan podij drugim mjestom u Bakuu – bez istog rezultata u Mađarskoj ostao je nakon diskvalifikacije zbog tehničke nepravilnosti bolida.

“Alonso je učinio nešto za što sam mislio da je nemoguće, a to je pobijediti Michaela [Schumachera]”, nastavio je s pohvalama Vettel.

“Dok sam odrastao, Michael je bio najbolji, broj jedan, činilo se da ga je nemoguće pobijediti, a Fernando ga je počeo pobjeđivati, stoga mislim da je to veliko postignuće.”

“Također, ima dugu karijeru koju je proveo u brojnim različitim bolidima, stoga smatram da je užitak utrkivati se pored njega i boriti se s njime na stazi.”


Odgovor

23 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Počeli su se naglo hvaliti, nije mi to drago… Ha ha ha



    5
    3

    2
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Kada je Vettel osvajao naslove onda su se Hamilton i Alonso međusobno hvalili.
      Mislim da su to Alonsove igrice, ono uživa u masiranju vodečih

      Iako, Alonsovi dvoboji su najzanimljiviji i naj lukaviji koje možemo vidjeti. Ostali il kasno koče ili čekaju DRS, manje više..



      25
      24

      1
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    ‘A to je pobjediti Michaela Schumachera’-i to je najbolji argument koliko je španjolac jeben vozač,barem dok ima bolid konkurentan



    21
    21

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      2005. nije dobio Schumachera nego je dobio Bridgestone, a 2006. je dobio na sreću jer je u Japanu Schumacher jurio prema 8. naslovu.



      8
      -15

      23
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Za 2005. se slažem. 2006. je bila fair and square



        11
        10

        1
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        I Alonsu je riknuo motor.



        17
        17

        0
      • avalon Prikaži

        zašto minusi Boris_CRO ? je li nešto laga za obje sezone ? svi koji su pratili 2005. valjda su trebali primjetit da bridgestone nije bija konkurentan michelinu jer ako je kako bi objasnili da je 5 X uzastopni prvak te
        sezone “razvaljen” od alonsa ? MS je ima čak 71 bod manje , od španjolca , 50 manje od kimija . montoyi je “umaka” za sitna 2 boda , fisicu za 4 . čak je i trulli koji ipak ne može u istu rečenicu sa MS ima tek 17 bodova manje od nijemca . je li to bila “prava slika” kvalitete MS ili …. ? ako je kako je 2006. kad je bridgestone “isporučija” konkurentne gume borba za titulu bila neizvjesna do japana ? do tada se srića ( i peh ) smješila malo jednom malo drugom . npr u mađarskoj FA je vodija trku od 18. do 51. kruga , MS je vozija na P 5 . alonso je odusta zbog matice kotača . srića se osmjehnula MS koji je od 56. do 65. kruga vozija na P 2 , a onda se opet osmjehnula alonsu jer je MS ima problema sa upravljanjem i završija umisto 2. tek 8. sa 3 kruga zaostatka čime ja alonso svoju bodovnu prednost zadrža skoro “netaknutu” jer posli njemačke je ona iznosila 11 , a posli mađarske 10 bodova u korist alonsa . turska alonso + 12 , u italiji odustaje , pobjeđuje MS i alonso 3 trke prije karaja prvenstva ima tek + 2 . kina pobjeda MS , bodovno poravnati … 2 trke do kraja . japan … od 3. do 36. kruga MS vodi , FA vozi na P 2 . nijemac odustaje , prednost FA je 10 bodova i priči je kraj . sve da je MS i pobjedija u brazilu , a alonso odusta španjolac bi osvojia titulu jer u pobjedama su bili izjednačeni ali je alonso više puta završava na P 2 . pokušat ću bit objektivan … mislim d aje FA ima malo više sriće ( ili malo manje peha ) jer kad je MS u australiji odusta , FA je pobjedija no kad je u mađarskoj alonso odusta ( P 1) MS je također 5 krugova prije kraja ( P 2 ) uletija u probleme i osvojia tek bod . srića šta su iza njega bili monteiro , albers i speed inače ne bi ni taj bod osvojia .
        posli odustajanja u italiji FA je ima 3 trke da nadoknadi gubitak , MS posli japana šansu nije ima . ako bi bodovima MS pribrojili “špekulativna” 3 boda ( odusta sa P 6 ) čak i uz odustajanje u japanu MS je ima makar teoretske šanse za titulu jer bi bodovno bilo 126 Vs 119 za FA . u brazilu je u 8. krugu MS doša “iza leđa” FA pretekavši fisica no tada je i probušija gumu , otiša u box i vratija se na stazu na P 20 , alonso tada na P 4 . MS je do kraja trke ima problema . kasnije su iz ferraria objavili da je problem bija u “primanju” gasa prilikom izlaska iz šikana . usprkos svemu MS je trku završija 4 . sa 5,4 s zaostataka za 2. alonsom . po mišljenju novinara MS je s obzirom na probleme odvozija herojsku trku , možda i najbolju u svojoj karijeri . sam alonso je posli trke i objave MS da se povlači iz F 1 izjavija da se čudi toj odluci jer je po njemu i taj dan michael dokaza da je jedan od najboljih . ovi komplimanti alonsa sebu i obrnuto imaju nekakvu težinu , nekakvu jer su oba još “aktivni” ali za mene veću težinu su imale izjave/komplimenti/respekt FA prema MS kad je ovaj pauzira 3 sezone . australija , mađarska su bile trke di je jezičak sriće bija na strani FA i po mom mišljenju su odlučile pobjednika sezone . nije da FA zbog svog talenta , vještine nije zaslužan za titulu ali bi više volija da je bilo malo “ravnopravnije” pa da je odluka o prvaku “pala” u zadnoj trci …



        12
        3

        9
        • Antonio Giovinazzi
          Mazzacane Prikaži

          pokušat ću bit objektivan … mislim d aje FA ima malo više sriće ( ili malo manje peha ) jer kad je MS u australiji odusta , FA je pobjedija no kad je u mađarskoj alonso odusta ( P 1) MS je također 5 krugova prije kraja ( P 2 ) uletija u probleme i osvojia tek bod

          australija , mađarska su bile trke di je jezičak sriće bija na strani FA i po mom mišljenju su odlučile pobjednika sezone

          Samo šta je Schumacher u Australiji odustao svojom krivnjom, a Alonso u Mađarskoj nije. I Schumacherov P8 u Mađarskoj je 50/50 krivnja njega i momčadi. Ferrari je krivo procijenio i ostavio ga na intermedijama, ali na Schumacheru je bila odluka s kim će i kako ulaziti u borbe na stazi s takvim gumama. Pa je 4 kruga prije kraja došlo do kontakta njega i Heidfelda za P3, pri čemu mu je otišao ovjes. Da nije ulazio u borbu s Heidfeldom kod onog pretjecanja, moguće da bi utrku završio na P4.

          Za 2005. se slažem. Kazati da je Schumacher izgubio titulu 2005. isto kao i kazati da je Senna izgubio 1992., Villeneuve 1998., Vettel 2014. Ti vozači tih sezona nisu ni imali adekvatan bolid da bi mogli obraniti titule, tako da su rasprave na tu temu bespredmetne.



          9
          9

          0
        • Mika Hakkinen
          stoka Prikaži

          @avalon
          Plus tebi i borisu
          Jos bi doda da se je Alonso i 2005. osvoia radi pustih odustajanja Kimija/McLaren Mercedesa. Da je McLaren bia pouzdaniji sigurno bi osta kratkih rukava…



          2
          -1

          3
    • OnlyAlonso Prikaži

      Apsolutno se slazem,pa pobijedio je najveceg tada i mislim da je to onda on bio ali ima problem sta na stalati nema toliko naslova prvaka,ali neupitna je stvar da je jedan od najvecih i jedva cekam sljedecu sezonu(pri tome mislim konkurentan bolid)da se pocne borit



      2
      0

      2
  3. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    New bromance in tha hood (paddock) :D…neka neka, dobri su to dečki…samo udarajte na ego 44



    11
    7

    4
  4. Alpine
    Laguna Prikaži

    Alonso je uvijek bio izvrstan vozač, ali je pogriješio kad je poslije dvije titule napustio Renault, kao i u svakom kasnijem mijenjanju timova. Za prvaka nije dovoljno biti samo izvrstan vozač, nego treba imati i konkurentan bolid. Samo jedno od toga nije dovoljno.



    12
    12

    0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Koliko me pamćenje služi, milslim da je Renaultova budućnost u F1 bila upitna i da je zato prešao u McLaren. Meni je žao da nije ostao tamo jer Renault 2007. nije bio loš, samo je bio u rukama prosječnih vozača.



      4
      4

      0
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Njegove vještine su najjače van staze…obični manipulator…



    2
    -16

    18
  6. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Znači ovako nekako

    Alonso je pobijedio MSa što je bilo “nemoguće”.
    Tko je ono pobijedio Alonsa 2010. i 2012. i samim time napravio “nemoguće od nemogućeg” .

    Lijepo ga je pohvalio i usput pohvalio sam sebe :)

    Očito ne možeš biti top F1 vozač ako nemaš ego do neba. Svi su isti po tom pitanju :)



    4
    1

    3
  7. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    teško mi je priznati jer nisam neki fan alonsa, ali njegove trkaće linije, njegov filing za limit, ono što je radio s kantom od ferarija, za mene je, u mom periodu praćenja, koji je počeo sa šumaherom u ferariju, alonso = br1
    jednostavno, a definitivno subjektivno, najviše je pokazao kao vozač. najviše je vozački pozitivno utjecao na ishod utrka. meni.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.