Moćni Max je u Zandvoortu još jednom pokazao da misli ozbiljno

Kontra mraku, kontra G-sili

Ante Vetma

Prije 3 godina 7 min 57 komentara

Staza u Zandvoortu pružila nam je vrlo solidnu old-school utrku nakon više od 36 godina odsustva Velike nagrade Nizozemske iz kalendara Formule 1. Ne znamo precizan broj pretjecanja, ali smo dobili par zanimljivih uvida u neka otvorena pitanja.

Najprije, ako je itko sumnjao u to da će George Russell iduće godine biti vozač Mercedesa – morat će još jednom razmisliti o tome nakon što smo vidjeli kako je Valtteri Bottas mlako napravio najbrži krug dva kruga prije kraja utrke i tako natjerao svoju ekipu da pozovu Lewisa i u posljednjem krugu vrate njemu taj potencijalno vrijedan bod. Tragikomičnu neodlučnost naglasio je odustajanjem od svog nauma točno na polovici kruga, čim je Mercedes na team-radio odaslao njegov kriptonit. U srednjem sektoru je izgubio par desetinki i onda u posljednjem sektoru dodatno usporio kako ne bi bilo problema za njegovog timskog kolegu kasnije. Lewis je tako na kraju imao sekundu i pol brži krug. Prema tome, ako ste mislili da ćemo sad do kraja sezone gledati “odriješenog” Valtterija koji koristi zadnju priliku da uz svoje ime upiše još pokoji najbrži krug – prevarili ste se, on će svoju ostavštinu podebljati u onom drugom smjeru. Otići će, sigurno hoće, vjerojatno i sam već zna da je bivši u Mercedesu, ali će otići u svome stilu – na pola snage, strogo profesionalno, bez duha i dišpeta.

Bottas je zapravo danas ionako bio prespor da se ozbiljnije uplete u borbu za sam vrh pa mu je, logično, glavna zadaća bila igrati se pomične šikane za Maxa Verstappena. Legitimna strategija koja se pokazala smiješnom jer ga je čak i na ovoj stazi Max prešao bez puno problema nakon što je Bottas pogriješio u posljednjem sektoru i dozvolio Red Bullu da se približi pri izlasku na startno-ciljni pravac.

S druge strane garaže, Lewis je danas ponovo pokazivao sjajan tempo u Mercedesu i dojam je da je ispod sebe imao brži bolid u većem dijelu utrke. No, treba primijetiti da je većinu utrke imao i nominalno brže gume na svom bolidu, bez obzira koliko se žalio o njihovoj trajnosti na team-radio, tako da je možda i to razlog zašto je Mercedes izgledao kao da ima više brzine od Red Bulla. Istovremeno, njegove žalopojke prema ekipi su sad postale toliko očigledne da su čak i kolege sa Sky televizije počeli zbijati pošalice na njegov račun, a kad se to dogodi onda znate da smo u kritičnoj zoni gdje se to više ne može ignorirati, čak ni od strane najvećih njegovih fanatika. Ako pripadate onom dijelu navijača koji recimo toleriraju Neymaru groteskno previjanje po terenu zato što je majstor dok je uspravno na nogama – onda vam vjerojatno ni ovo neće smetati. Ipak, postoji određen broj rolanja po terenu kojeg možete prodati prije nego postane karikaturalno. Doduše, Hamiltonu ne pomaže ni izjava nakon utrke da će odsad Maxa zvati “Noa” zato jer rastvori put među backmarkerima čim mu se pojave ispred bolida. Noa, Mojsije, sve to dođe na isto… FIA bi za iduću godinu trebala dodati aneks pravilniku u kojem PR menadžerima strogo brani prilaz vozačima od kraja utrke dok ne obave sve intervjue. Taj cirkus bi podignuo gledanost post-race showa više nego da iza mikrofona dovedu Megan Fox i Milu Kunis u tandemu. Mada, i dalje stoji tvrdnja da je Lewis odradio sjajnu utrku, a da smo ju gledali na mute nitko mu ne bi mogao pronaći zamjerku. Propušten 2. trening sigurno je odmogao, a i unatoč tome je malo nedostajalo da napadne Verstappena.

Max je ove sezone je otišao u sasvim drugom smjeru po pitanju ponašanja. Dojma sam da je u zadnje dvije godine sazrio barem duplo toliko i nije bio nimalo zainteresiran za pucanje pod pritiskom pred domaćim navijačima i užarenom atmosferom. Štoviše, njegov team-radio je bio relativno hladan, nije bilo previše podilaženja publici ni parade sa zastavom; kao da je svjestan da je sve ovo lijepo, ali da je pred njima puno posla kako bi slavio za tri mjeseca u Abu Dhabiju. Danas si do pretposljednjeg kruga nije smio dozvoliti nijednu pogrešku jer bi instantno izgubio poziciju, a vjerojatno je da će tako biti i u svim narednim utrkama u kojima se nađe ispred Hamiltona.

Onaj drugi Red Bull nastavio je u svom ritmu. Danas je ispred njega bio velik posao nakon loših kvalifikacija, ali je onda prilikom pretjecanja Mazepina pokazao kako nije sve baš tako jednostavno kao što izgleda kad je kamera iznad kacige crne boje. Nakon kompromitirane strategije dobro je pronašao put do 8. pozicije i danas može biti presretan što su loš vikend i lošu sreću imali McLareni, Aston Martini, Alfe i Russell. Redom – Ricciardo se vratio u svoju ovogodišnju formu i na kraju čak završio iza Norrisa, Stroll je završio dvije sekunde ispred svog timskog kolege iako je Vettel imao incident u 3. zavoju i iako je na početku utrke otišao po novi set guma nakon čega je zapeo iza Haasovih bolida. Giovinazzi je probušio gumu 4 kruga nakon što je obavio svoj pit-stop, a Russell je dobio pet sekundi zbog prebrze vožnje u pit-laneu pa je i to morao odraditi prilikom svog trećeg zaustavljanja dva kruga prije kraja. U svemu tome puno sreće za Pereza koji se mora trgnuti i pomoći kolegi u borbi za naslov jer je u ovoj ulozi trenutno koristan otprilike kao pepeljara na biciklu.

Vrlo dobru utrku imao je i Fernando Alonso premda na početku nije tako izgledalo. Nakon sjajnog starta i pretjecanja dva bolida – izgledalo je kao da će Ocon pronaći načina da ga zaobiđe, ali je vrlo brzo Alonso ušao u ritam i završio između dva Ferrarija što je ogroman podvig za Alpine, čak i ako se uzme u obzir to da je Sainz danas bio prilično siv. Pričekat ćemo informacije iz Ferrarija da vidimo što je točno pošlo po krivu za njega, ali bilo kako bilo – Charles Leclerc je vratio svoju šestu poziciju u vozačkom poretku. Esteban Ocon je na kraju zaostao tri sekunde za svojim kolegom, ali te tri sekunde su značile i tri pozicije. Sedmi je bio Sainz (+2s), osmi Perez (+0,5s) i zatim Ocon (+0,9s).

Osim Verstappena danas kao apsolutno zvijezdu treba izdvojiti i Pierrea Gaslyja koji je AlphaTauri dovukao do četvrtog mjesta, ispred Charlesa Leclerca. To mu je nakon podija u Azerbajdžanu najbolji rezultat sezone i sam nosi ekipu do šeste pozicije u konstruktorskom poretku. Dobro, ne baš sam, ali od 84 boda AlphaTaurija njegovih je čak 78. Yuki bi, prema tome, bez Honde već sad bio izvan igre za 2022. Ovako, do daljnjeg lagano plovi na suzama Alexa Albona.

Dok pratimo što se sve događa na vrhu i u sredini poretka, dva majstora “iz zadnje klupe” su lagano počela svoju makljažu. Jučerašnji incident između Schumachera i Mazepina tijekom kvalifikacija je prošao relativno mirno, ispod radara, a danas mu je Mazepin fino vratio kad ga je agresivno blokirao i skoro prouzročio veliki sudar. Ispred nas je Monza, pa će Steiner morati dobro porazgovarati s obojicom, ako ga imalo poštuju, da pokušaju dovući dva bolida u jednom komadu do finiša jer ovakvo koškanje ne koristi ama baš nikome.

Za kraj osvrta, mora se pohvaliti i domaćin koji je organizirao spektakularni povratak u Zandvoort, ali i navijači koji su nam prošle godine toliko nedostajali na tribinama. Sad se taj muk i gruba sumornost iz 2020. skoro više ni ne pamti, a s obzirom na to da stiže Monza – nema sumnje da će Talijani napraviti barem jednako dobar štimung kao Nizozemci. Razmak na vrhu sad iznosi samo tri boda i pritisak je ogroman. Zadnja trećina sezone tradicionalno je Mercedesov forte, ali ovaj put u Maxu imaju dostojnog protivnika, za to smo i ovog vikenda dobili novu potvrdu.


Odgovor

57 komentara

  1. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Noa i razdvajanje mora je bio epic fail :D Inače opet je počeo kukati kako su sporiji i kako moraju donijeti nove nadogradnje na bolid ako se žele nositi sa RB-om. Nevjerojatan lik. S drage strane Max u glavi jak kao stijena. Ovako odvoziti pod pritiskom navijača i Mercedesa iza sebe… kapa do poda. Sad na Monzu. Malo me strah jer mislim da bi mogla biti Mercedesova staza, ali isto sam mislio i za Baku pa ne bude baš tako.



    42
    36

    6
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Max je pokazao da misli ozbiljno od prvog kruga prve utrke ove godine, bilo bi pravo čudo da ne osvoji naslov u ovakvoj formi i bolidu.

    Sve nesretne trenutke je valjda ispucao (pucanje gume, Bottasov metež i slično), pa se nadam da ćemo do kraja imati krvavu borbu i čistog prvaka bez zamjerki.

    Mada, teško ćemo izbjeći bijes, psovke i beskrajno kmečanje razularene navijačke horde u slučaju da Lewis osvoji naslov ove godine…



    15
    -23

    38
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa bilo bi fer kada bi Lewisu pukla guma dok vodi utrku , da ga jednom Max izbaci iz utrke a jednom Perez. Onda bi bilo sve čisto i fer. Lewisovi kiksevi ove godine su svi redom njegove greske. Sto se brzine bolida tice, hmmm pa vecinu utrka su zavrsavali upravo ovako tik jedan do drugog (osim onih staza gdje bi jedan od njih imao nekakvih problema) . Sa takvim razlikama reci da je jedan bolid daleko bolji je glupo. Daleko bolji je bio mercedes godinama. Sada su u brucku od staze do staze a ovih par sekundi kroz utrku valjda nesto i vozac napravi. Na kraju krajeva postavimo si pitanje da na nekim utrkama nije bilo tesko preticanje kao na ovoj bi li Lewis zavrsio iza? Ili dali bi Max bio na dvije sekunde od njega cijelu utrku da je Lewis na pocetku izbio na p1? Ovi bolidi su podjednaki ako hledamo njih obojicu i da nije bilo odustajanja Maxa bi izgledalo kao da dominiraju no cinjenica je da je Lewis odvezao par utrka zbilja lose i napravio par velikih gresaka koje su otvorile tu bodovnu razliku.



      9
      8

      1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Pukla mu je prošle godine …

        Što se tiče fer-ne fer situacija, smatram da bi fer bilo da neko npr. LeClerc kaže prije utrke Maxu da se čuva duela sa njim u utrci, jer on je taj koji ima više za izgubiti u slučaju udesa.



        1
        -9

        10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Puknuce gume od prosle godine kada nisu imali konkurencije je bitno kao lanjski snijeg.



        11
        11

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Toliko je otprilike bitno i Maxovo puknuće ove godine.


        0
        -8

        8
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Sainzovo, Bottasovo i Hamiltonovo puknuće gume u Silverstoneu prošle godine ne ide u istu rečenicu sa Strollovim i Maxovim puknućem u Bakuu, prije svega zbog ishoda puknuća sekundu, dvije nakon.
          Mislim da je neumjesno povezivati puknuća sa te dvije utrke.



          2
          2

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Naravno da ne ide. Ipak ona puknuća se nisu desila zbog muljanja sa pritiskom guma. Tada se radilo o čistom baksuzluku.


          0
          -3

          3
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Imaš li izvor službene potvrde da u Baku jesu?

          Ma da to svejedno ne mijenja ishod tih puknuća, gdje je ovivu Bakuu završili momentalno u zidu, a ovi u Britaniji normalno iskontrolirali bolid nakon puknuća, pri čemu je Hamilton usprkos puknuću, zbog zadnjeg kruga i prednosti preko pola minute ispred prvog pratitelja svejedno zadržao prvo mjesto.



          3
          3

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Objasni molim te kakve veze ima puknuce gume na Lewisovom bolidu iz 2020 sa Maxovim puknucem ove godine? Ove godine to utjece na borbu za naslov a na sto je utjecalo 2020? A da ne pricam o ishodima te dvije utrke. Lewis je u Baku imao prvi zaboj na restartu i svojom greskom izgubio 25 bodova a Max ih izgubio puknucem gume. Pricamo o fair borbi za naslov pa kazem da bi bilo fer u ovoj sezoni da ima iste probleme kao i Max. 2020 nema veze sa ovom hodinom koju je Mercedes izdominirao. I ako ti je komunikacija ovo što si napisao, molim te suzdrži se od komentiranja na moj komentar.



          2
          2

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Ne treba mi službena potvrda. Logika je dovoljna.

          @Alonso, nema veze moja subjektovnost. Niti su ti slučajevi povezani.
          Samo sam odgovorio u kontra tonu, na izjavu da bi bilo fer da se neke situacije koje su se desile Maxu ponove Hamiltonu. To što Hamilton nije reagovao u Španiji kao Max u VB je nešto što niko ne gleda.
          U svim tim incidentima (osim Mađarske) koje si nabrojao ima i Maxove ili RB krivice … zato i kažem da je bitno kao lanjski snijeg.


          0
          -3

          3
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Naravno, sad ne treba potvrda kad je nema.



          3
          3

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Nema potvrde, ali ima logika. Ko hoće nek je koristi, ko neće nek se zakopava u unaprijed postavljene pozicije i traži službenu potvrdu :thumbs:


          0
          -3

          3
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Nije stvar postavljanja pozicija, već u tome da Pirelli nije izdao službenu potvrdu da je bilo muljanja, već je izjava išla u potenciranju priče o mogućim drugačijim uvjetima rada gume u utrci od propisanih pravila na startu utrke. Zbog čega su uvedeni budući protokoli praćenja i tijekom utrke.
          Ako je Pirreli mogao dokazati i imao dokaz o muljanju, a nije službeno obznanjeno, tim gore za Pirelli. Ako nije imao, proširio je bezveze špekulacije, koje će se uzimati za ozbiljno ili ne, kako se kome svidi.



          1
          1

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Nije izdao službenu potvrdu, to je tačno.
          Slučajno ili ne, nakon te utrke ne gledamo više takve scene :thumbs:


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Nije da smo ih gledali često i prije.



          2
          2

          0
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Ne znam na šta misliš? Na pucanje guma ili na izjavu Pirellija da neke ekipe nisu poštovali propisane parametare?
          Koliko ja znam pucale su gume i prije …


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Takve scene.



          1
          1

          0
  3. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Mick je gori od Mazepina. Nikitu svi pamte po prvoj utrci i spinu, ali Mick daleko vise grešaka ima.



    9
    -16

    25
  4. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Iako nisam to ocekivao, ispala je jedna napeta utrka s dosta dogadanja. Max perfektan, stalozen, munjevito brz i nevjerojatno konzistentan cijele sezone. Ovo je jedini nacin da se oporavi od svih pehova ove godine. Osobno, izjava godine s Hamiltonove strane mi je: they are so fast. E pa sad konacno zna kako je svim drugim timovima i vozacima od 2014. Mozemo li i u Monzi vidjeti Maxa kako pobjeduje? Mislim da ce to biti tesko izvesti jer im bas i ne lezi ta staza, ali opet, Honda je strasno napredovala po pitanju snage pa mozda postoji kakva nada i za tu stazu. I da, publika je bila nevjerojatna.



    15
    14

    1
  5. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Odustao sam kod Noe i PR menadzera, mada sam mislio odustati vec kod Mercedesa “brzeg bolida”.



    10
    -6

    16
  6. Alpine
    Laguna Prikaži

    Honda je najviše napredovala ove godine. Samo zato Hamilton ne uspijeva sustići Verstappena, osrednji Gasly ostavlja velikane iza njega, a Perez pretječe s lakoćom usprkos pogrešci koja ga je stajala dodatnog zaustavljanja. Alonso je izvrsno vozio, ali Alpine ne može brže ako ne dođe do nepredviđenih situacija pa brži bolidi odustanu.



    6
    0

    6
  7. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ante, zaboravio si ( ;) ) na Roberta Kubicu:

    https://www.youtube.com/watch?v=oBZjdpEAIko

    :)



    5
    5

    0
  8. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Uživao sam u utrci, višestruko…što zbog Maxa, što zbog odlične partije Alonsa



    5
    4

    1
  9. Alpine
    Alpine Prikaži

    Po riječima samih ljudi iz Mercedesa, ova staza im je trebala baš jako odgovarati. Tako da ako Hamilton ni sa bržim gumama u odnosu na Maxa nije uspio mislim da je prvenstvo barem što se vozača tiče, polako gotovo. Jer sam bio dojma da je Max vozio taman koliko je trebalo da kontrolira utrku, a išlo bi i brže da je trebalo. I to na hardu.
    Što se konstruktora tiče, tu bi moglo biti napeto do kraja i mogao bi ga osvojiti Mercedes, osim ako se Perez bitno ne popravi do kraja sezone. Da Dr. Marko ne filozofira i da mu Gasly ne ide baš na živce imali bi gotovo sigurno i naslov među konstruktorima.



    5
    3

    2
  10. antisha17 Prikaži

    Je li samo meni čudno u ovoj utrci da je za vozača dana izabran Perez?
    Čovjek je spalio gume kod pretjecanja Mazepina (koji vozi traktor bolid). I toliko ih spalio da je morao u box i izgubio 26sek. Neću se osvrtati na dan prije jer je ovo “driver of the day”, ali i tamo je bio kriminalan.
    Timski kolega se bori s oba Mercedesa i njihovim taktikama i pobjedi ih sam. Na kraju taj isti kolega još njega obiđe za krug u istom bolidu i na kraju on dobije DOTD. Čak je malo falilo da ga Max s tim istim bolidom obiđe za dva kruga. Strašno..
    Jedino objašnjenje mi je gomila tih Meksikanaca koji su glasali jer obilaženje fićeka po stazi s Lamborghiniem mi nije nimalo impresivno, čak i na ovoj stazi.



    21
    20

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Slazem se s razmisljanjem. Po meni je Alonso trebao dobiti. Istina, Perez je najvise napredovao, ali s tim bolidom se to i ocekivalo mozda cak i vise. Alonso je pokazao klasu na startu utrke i prestigao Ferrari koji je najmanje tu negdje s Alpineom.



      16
      16

      0
  11. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Što ću pamtiti sa VN Nizozemske:

    – fantastična atmosfera, ali i očekivana. Tko god je bio uživo na utrci zadnjih godina vidio je da Nizozemci rade show na 80% europskih staza. Cijela nacija je stala iza jednog sportaša i to ipak daje kredibilitet formuli 1 po logici – ako si najbrži u formuli 1 , onda si najbrži vozač na svijetu. (diskutabilno, uzevši u obzir wrc i moto gp, ali razumljivo)
    – Lewis Hamilton i MB ne žele se tako lako odreći te titule “najbržih na svijetu”: Opet su se muvali tu sa dva bolida, pokušavali su svašta, ali nije išlo.
    – Staza Zandvoort, zavoj br. 3. i općenito fantastični prvi sektor s onboarda. Old school staza, koju iskreno ne treba puno mijenjati osim možda prekratke startno ciljne ravnine.
    – Robert Kubica ponovno na stazi, top 15, više nego solidna vožnja. Da se nadovežem na prvi komentar mislim da je i on zaslužio ovo što je doživio Max, u najboljim danima je bio miljenik nacije, ali ostaje žaljene za nikad ostvarenom VN Poljske. Ako netko zna nešto više o tome neka iskomentira? Utjecaj Slavena u svjetskoj auto-moto industriji je minoran, ali čudno je što nacija od 38 mil. ljudi nije nikad bila ni blizu F1 utrke.



    5
    5

    0
  12. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži
    x1

    Botas ostaje u Mercedesu, samo ćorav ne vidi



    1
    -9

    10
  13. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Sjećam se kad je Hamilton dobivao sa 30s da je bilo do bolida (što je potpuno točno). Nekako se ne mogu oteti dojmu medijske priče kako je ovo sad do Maxa.

    Razumijem dosadu i nezadovoljstvo Hamiltonom svih ovih godina dominacije bez prave konkurencije. Samo, ne kreira li se ovako novi medijski Hamilton?

    Hamilton će otići za godinu dana i ostati će nam Max koji je “dokazano brži i u sporijem bokidu”. Da većinu živcira sljedećih 10g.

    Jedina usporedba dva vozača je unutar tima. Sve ostalo je teško odrediti.

    Max je zasluženo dobio sve što je dobio ove godine. Govoriti da je to učinio s lošijim bolidom je netočno.



    3
    0

    3
    • Fernando Alonso 14
      tapa-tapa Prikaži

      Ja nemam dojam da je lošiji RB ali isto tako mislim da nemaju tu prednost koju je mercedes imao svih ovih godina-pogotovo kad iscuri info da su namjerno kocili motor radi ne znam čega… Kada se nakon svega lunju diže u nebesa i sva ostala glorificiranja istoga onda dobijes to što dobiješ.



      9
      6

      3
      • Chequered Flag
        AnteF1 Prikaži

        Upravo to. Jedino što se Max diže u nebesa daleko više i brže nego se to činilo za Lewisa.

        Dobro dođe hype i novčići, ali kad ode Ham ostat će nam Max i onda ćemo morat pljuvat po njemu :)

        Max je već 7 godina u F1. Ovdje nema puno poklonika. U biti gotovo da i nema. Možda griješim, ali tako mi izgleda. Svi koji su za Maxa su zapravo željni da se skine Lewis.

        Ovo podsjeća na 2005. i Alonso vs MS. Na kraju je dosta onih koji su navijali za Alonsa samo protiv MSa i ostali njegovi navijači. Tako će biti i s Maxom.

        Točno vidim kako ćemo za godinu dvije morati pisati “nije Max čudo” i “nije Max najbolji”. :)


        0
        0

        0
  14. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ne znam da li je bio bono ili toto ali netko je lewisu na tr rekao ‘we will bounce back in Monza’ tijekom počasnog kruga…to znači da računaju na pobjedu…da im se nebi desio kao ferrariu singapur 2017 kad je seb na podiju u monzi izjavio upravo isto ili slično pa je bio triple crash na startu….


    0
    0

    0
  15. Formula1
    f1zd Prikaži

    Noa” zato jer rastvori put među backmarkerima čim mu se pojave ispred bolida. Noa, Mojsije, sve to dođe na isto

    Ozbiljno je to rekao? :rofl: :rofl:

    Ja imam osjećaj kao da je ovo prvenstvo gotovo…mislim, nije gotovo, ali Max mi je na 85% da osvaja… Sve mi podsjeća na 2017. kad se Vettel nekako držao, ali svima je bilo jasno da se mora dogoditi čudo da osvoji i onda se sve vratilo Hamiltonu u drugom dijelu sezone… Mogao bi Max jednu ili dvije utrke prije osvojiti.

    Čak i nakon Silverstonea i Mađarske Max je ispred, teško će ovo izgubiti.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.