Otmar Szafnauer više nije šef Aston Martina

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Nakon razočaravajuće sezone, a uoči nove, Aston Martin je potvrdio da Otmar Szafnauer više neće voditi momčad iz Silverstonea. Amerikanac rumunjskog porijekla 2009. se pridružio momčadi tadašnjeg naziva Force India, a prije toga je obnašao ulogu u upravnom odboru Honda F1 momčadi koja se iz sporta povukla 2008. Force India je dolaskom Lawrencea Strolla kao većinskog vlasnika 2019. preimenovana u Racing Point, da bi 2021. bila rebrendirana kao Aston Martin. Odluka o nasljedniku Otmara Szafnauera još nije donesena.

“Otmar Szafnauer je napustio tvrtku, a njegovu ulogu u momčadi Aston Martin Cognizant Formula 1 Team će privremeno obnašati rukovodeći odbor sve dok ne bude odabrana njegova zamjena. Htjeli bismo se zahvaliti Otmaru na njegovom radu za momčad u proteklih 12 godina i želimo mu sve najbolje u budućnosti koja će zasigurno biti puna novih izazova.”

“Nasreću, naša momčad je puna snažnih i sposobnih pojedinaca, pa si možemo priuštiti malo vremena kako bismo istražili opcije prije nego definiramo novu strukturu momčadi. Trenutno smo usredotočeni na pripremu što kompetivnijeg bolida za početak nove sezone.”

Aston Martin Cognizant F1 Team

Krajem protekle sezone je već bilo govora o Szafnauerovom odlasku iz momčadi, a šuškalo se i o njegovom mogućem prelasku u Alpine, što je Szafnauer već opovrgnuo kazavši da se radi o “čistoj medijskoj špekulaciji”.


Odgovor

4 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    12 godina nije malo. Nadam se da će im ovaj potez stvarno donijeti napredak. Ima li kakvih glasina o nasljedniku?



    3
    3

    0
  2. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Uz toliko promjena (hrpa zapošljavanja i sad ovo) stvarno se nadam da neće skroz usrat motku sa bolidom ali ne vidim kako bi im ovo sve pomoglo.
    Ljudi nisu krumpiri, ko u svakoj firmi tu je hrpe ljudskih međuodnosa koji se ne mogu razviti u tjedan dana, a pogotovo u F1 je očito da treba imati ekipu koja funkcionira vrhunski da bi se stvarno bilo uspješan.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.