Vettel o povratku: Osjećam se kao dijete koje dulje vrijeme nije bilo u školi

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Četverostruki prvak Formule 1 Sebastian Vettel se vraća utrkama nakon propuštanja dvije utrke zbog zaraze Covidom-19. Njegova zamjena u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji je bio Nico Hulkenberg.

Vettel je rekao kako je cijelo vrijeme bio u kontaktu s momčadi i pratio je što se događa, ali sad je na njemu prilično zahtjevan zadatak jer se Aston Martinov bolid AMR22 zasad čini kao drugi najsporiji na gridu i uz McLaren je jedno od većih razočaranja prvog dijela sezone. Nijemac je zadnji put vozio bolid za vrijeme predsezonskih testiranja i rekao je kako sad mora puno toga nadoknaditi na slobodnim treninzima u petak i subotu.

“Nakon što sam bio pozitivan na Covid i propustio dvije utrke, osjećam se kao da me dulje vrijeme nije bilo u školi i zato jedva čekam opet početi.”

“Početak sezone u Australiji mi nije strana pojava i naravno kako je odlično što se Formula 1 vraća ovamo nakon par teških godina. Za mene će, nakon skoro mjesec dana izbivanja, najvažnije biti naučiti i izvježbati se na slobodnim treninzima. Također se nadam kako možemo napraviti neke iskorake u ovoj najčešće uzbudljivoj i nepredvidljivoj utrci.”

Sebastian Vettel

Staza u Melbourneu je doživjela značajne promjene i nešto je drugačija otkad se na njoj zadnji put vozilo u ožujku 2019. Postavljen je novi sloj asfalta, neki zavoji su prošireni, poznati zavoji 9 i 10 su pretvoreni u ravninu i na stazi će biti četiri DRS zone sa dvije točke detekcije.

Mnogi kažu kako bi te promjene trebale ubrzati krugove za 5 ili 6 sekundi u odnosu na prijašnje utrke.

Vettelov momčadski kolega, Kanađanin Lance Stroll, je rekao kako jedva čeka voziti na novom izdanju staze.

“Jedva čekam isprobati izmijenjenu stazu i novi asfalt na njoj, što će, nadam se, pridonijeti boljim pretjecanjima, pogotovo u zavoju broj 13, koji je puno uži.”

“Zapravo, bit će jako zanimljivo vidjeti kako se novi bolidi ponašaju na ovdje, jer bi i oni trebali pridonijeti boljem utrkivanju.”

Lance Stroll

Odgovor

3 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Svašta se jelo na praznicima 😁😁



    3
    3

    0
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Vidi se da nije išao u školu na Balkanu.



    7
    7

    0
  3. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    A jesi li pokupio bilježnice da prepišeš zaostalo gradivo i zadaće? Savjet: nemoj od npr. Tsunode, nije ti ni on bio baš prisutan ˝na nastavi˝ 😉 šalim se malo…
    Dobro došao nazad…



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.