Saward: Novi ugovor za Alonsa bi mogao ugroziti Schumacherovo mjesto u Formuli 1

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 21 komentara

Nakon samo četiri utrke u 2022., već se priča o vozačkim postavama za sljedeću sezonu. Ferrari je već potvrdio kako je Carlos Sainz potpisao novi ugovor do kraja 2024., a sad se čini kako će Alpine svom Španjolcu dati jednako dugački ugovor. Fernando Alonso je blizu potpisivanja novoga dvogodišnjega ugovora, što bi zalupilo vrata Alpinea mladom Oscaru Piastriju, te pokrenulo domino efekt koji bi mogao rezultirati Mickom Schumacherom bez mjesta u Formuli 1.

Novinar Joe Saward je u svojoj kolumni napisao kako postoje velike šanse kako bi Piastri mogao dogodine otići ili u Williams ili u Haas, a ako ode u Haas to onda ostavlja Schumachera bez momčadi.

„Sve ukazuje na to da će Fernando uskoro potpisati novi dvogodišnji ugovor sa Alpineom, što bi značilo kako ostaje u sportu do kraja 2024.“

„Nakon toga ga francuska momčad najvjerojatnije namjera postaviti u svoj program za razvoj Le Mans hibridnih hiperautomobila. Alonso je pametan i zna kako bi njegovo otpuštanje bio loš potez za Alpine.“

„Kako Oscar Piastri nemirno čeka u pozadini, Alonso mora ne samo dobro nastupati, nego i imati potporu u momčadi. Nedavno je sklopio privatno partnerstvo s Castrolom, Alpineovim dobavljačem goriva, što samo otežava Alpineu mogućnost za otpuštanje. Jako pametan potez.“

Esteban Ocon također ima ugovor do kraja 2024., što znači kako su Piastriju ikakve šanse za mjesto u Alpineu do tada praktički nestale i zato će vjerojatno morati pronaći mjesto u nekoj drugoj momčadi.

Saward kaže kako je Williams najbolji izbor jer momčadi treba netko bolji od Nicholasa Latifija, čija se sezona dosad sastojala uglavnom od sudara. Problem je što Williams ima svoj plan i projekt za budućnost i Piastri ne paše u te planove.

„Williamsu bi bilo bolje neka se odluče za Nycka De Vriesa, prvaka Formule E koji traži mjesto za budućnost jer Mercedes će svoju momčad Formule E uskoro prodati McLarenu. De Vries je bio član McLarenove akademije do 2019. kad ga se trenutna uprava riješila i on bi sigurno radije našao mjesto u Formuli 1 ako se neko oslobodi. Williamsu bi on jako dobro došao.“

Pitanje je želi li Piastri mjesto u Williamsu koji je pri dnu poretka ili bi htio doći u Haas gdje stvari polako kreću na bolje. Saward misli kako je Haas bolja opcija za talentiranog Australca, a njegov dolazak bi vjerojatno značio kraj za Micka Schumachera. Schumacher trenutno ne može pobijediti momčadskoga kolegu Kevina Magnussena, a mnogi će zaključiti kako Nijemac nema dugoročne budućnosti u Formuli 1 ako nije bolji od njega. Saward je među onima tvrde kako Schumacher trenutno ne izgleda dovoljno dobro ni za Haas i Formulu 1 općenito.

„On sad mora dokazati kako može igrati s velikim dečkima, a jedini način kako to može je pobijediti Magnussena. Magnussen još čak nije ni u pravoj formi jer je uskočio za volan bez nekog posebnog treninga. Ako Kevin porazi Micka, Ferrari možda odustane od svoje ideje „Schumacher 2“ i potraži nešto novo.“

Joe Saward

Odgovor

21 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Ovo je u sferi nemoguće misije.

    Da i ako Mick izgubi mjesto na gridu za iduću sezonu da će Ferrari dopustiti da netko iz vana zauzme mjesto umjesto nekog iz svoje ergele.

    Manje-Više je Ferrari ostao bez vozačkog mjesta u Alfi i da će dopustiti isto u Hassu je malo vjerojatno pogotovo što je Hass toliko blisko vezan za Ferrari daleko više nego što je Alfa bila u posljednjih par godina.
    Ferrari ima Švarcmana u pripremi ako itko bude mijenjao MS-a bit će on a ne vozač koji je vezan za drugu ekipu.

    Tako da mi ovo spada u sferu zone sumraka.



    25
    23

    2
  2. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Alpine tj. Renault ima problem što nemaju suradnju ni sa jednom momčadi inače bi Piastri već ove sezone vozio.



    11
    11

    0
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Naj veća prilika za bilo koga iz Alpina je ulazak nove momčadi.

      Najveća šansa im je Andretti jer navodno će ih Renault snabdijevati sa motorima iako mislim da po pravilima mora nemaju drugu opciju jer Renault nema korisnika svojih motora osim sebe samih naravno.

      I kako si sam rekao najveći problem je što nemaju suradnju sa nikim u F1.

      Ostali proizvođači motora imaju finu prednost kad je u pitanje razvoj jer 4 ili 6 motora na gridu je uvijek bolje nego samo svoja 2.



      12
      12

      0
  3. Super Aguri
    Luka Softić Donator Prikaži

    Ako se Lewis uvrijedi mogao bi Ocon u Merc, a Piastri u Alpine



    30
    29

    1
  4. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Ne znam otkud Sawardu uopće ideja da bi Piastri zamijenio Alonsa ili Micka. Možda Alonsa još donekle moguće (jer je Piastri ipak njihov vozač), ali Mick je ugrožen jednako kao i bilo koji drugi F1 vozač.

    Vjerujem da su u Alpineu dosta zadovoljni sa Alonsom, i da on pokazuje da je željan utrkivanja i ima puno entuzijazma, a i rezultati su mu ok. Dok je tako, nema razloga ubacivati novu mladu neisprobanu nepoznanicu.

    S druge strane ne vjerujem da su u Haasu skloni tako brzo izbaciti Micka. Prvo, on je dosta dobar marketinški potez. Drugo, lani je u groznom autu bio konstantno bolji od suvozača (znam, Mazepin, ali i Russel je bio bolji samo od Latifija). Treće, u nižim kategorijama je bio jednako dobar kao i Piastri, a sad ima još i godinu dana (a bit će i dvije do tada) F1 iskustva – nema garancije bi neisprobani Piastri bio bolji. Četvrto, on je Ferrarijev vozač, a Piastri Renaultov – s kim od njih Haas ima čvrstu vezu?

    Osobno vjerujem da će se Mick krčkati u Haasu još neko vrijeme dok ne dokaže svoje sposobnosti. Ako bude stvarno dobar, možda uleti u Ferrari u sljedećoj smjeni generacija. Ako ne, onda će još neko vrijeme biti u srednje uspješnim timovima, a Ferrari ga možda negdje uvali, kao RB Albona recimo.

    E sad, moja luda teorija za Piastrija – Hamiltonu će polako biti dosta s gnjavažom u sredini poretka i natezanjem sa Russelom koji je očito dosta dobar. Zato će se krajem sezone u dogovoru sa Totom povući iz F1. Na njegovo mjesto ulazi Ocon koji je dosta dobar da bude Russelu wingman, a ako i dalje ne budu na vrhu onda može biti i ravnopravan sa Russelom. Ocon je Mercedesov čovjek i takva opcija je potpuno realna. Naravno, na njegovo mjesto dolazi Piastri i razvija se uz iskusnog Alonsa. Svi sretni i zadovoljni!



    23
    22

    1
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Sad vidim da teorija i nije toliko luda jer je i Luka Softić imao istu ideju… 😉



      11
      11

      0
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Mogao bi još i Ricciardo odletjeti ako se ne probudi iz zimskog sna… Uvijek je dosta kombinacija, pogotovo još kad se uzme u obzir kriza u Mercu…



      10
      10

      0
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Nekako mislim da Ocon možda osobno i ne bi baš kao Francuz u Mercedes gdje je jasno u startu da bi Đorđe bio u prednosti kao Englez. Naravno, ako bude morao ići će, no mislim da je u Alpineu čisto zadovoljan i da mu se nigdje ne žuri trenutno.
      A i ja bih da ostane.


      0
      -1

      1
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Mislim da ce dosta ovisit o formi AM i Mecke.Ako bude kao sada lako bi se mogli povuc SV i LH na kraju sezone i pokrenuli domino efekt.



    6
    5

    1
  6. OnlyAlonso Prikaži

    Sto se mene tice moze do kraja 2030 godine jer covjek unatoc godinama vozi apsolutno fantasticno i svi smo svjesni njegovih mogucnosti.A i ovaj potez sa Castrolom je samo mali djelic istine koliko je pametan i sposoban 😃



    16
    15

    1
  7. Honda
    dzeno Prikaži

    Mick Schumacher svojom lošom vožnjom ugrožava svoje mjesto u F1.



    1
    -2

    3
  8. Lauber Prikaži

    Ključeve drži Vettel. Alonso ostaje jer mu se može i jer je i dalje TOP vozač. Schumacher mlađi ima jako puno dječjih bolesti i napokon vozi bolid za razliku od lani pa se još navikava. Prilagodit će se. Gori vozač od Strolla i pay drivera nije, vidjet ćemo neki bljesak i od njega. Polako, nekima treba malo duže. A ovaj Piastri ko i mnogi mladi talentirani kucaju, kucaju pa nikad ne dobiju prave šanse.



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.