Verstappen: Ne smeta mi zbunjenost nakon utrke, bilo je smiješno

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Iako je grafika FOM-a s kaznom Charlesu Leclercu počela pokazivati informacije da je Max Verstappen svjetski prvak – postojala je sumnja da se radi o pogrešci jer je odrađeno manje od 75% utrke.

Verstappen je bio jedan od onih koji su mislili da će za potvrdu naslova ipak morati još malo pričekati, samo da bi ga u “cool-down” sobi obavijestili da može već početi slaviti.

“Dok je utrka trajala – nisam imao pojma što će odlučiti po pitanju bodova.”

“Moj glavni cilj bio je pobijediti u utrci. Kad sam prošao ciljem pomislio sam – OK, to je bila nevjerojatna utrka, opet dobri bodovi, ali još nisam prvak.”

“Kad sam davao intervju nakon utrke vidio sam svoje mehaničare da slave pa mi nije bilo jasno što se događa. Zatim sam shvatio da je Checo drugi umjesto Charlesa, ali još nisam znao radi li se o punim bodovima ili polovici ili, što već, 75%. Ne znam kako to ide.”

“No, pravilnik je takav i FIA-in medijski delegat je došao do mene i rekao mi da sam prvak. Proslavili smo, ali su mi ljudi još govorili da mi nedostaje jedan bod. To je bilo malo čudno.”

“Na kraju, imamo dovoljno bodova i opet smo prvaci.”

Cijeli nesporazum proizlazi iz pravila koji je napisan prošle godine nakon Velike nagrade Belgije, a koji određuje koliko će se bodova dodijeliti u utrkama koje budu prekinute i ne budu nastavljene. Međutim, utrka u Japanu je, iako je bila prekinuta, nastavljena i završena unutar predviđenog vremenskog intervala.

“Iskreno, ne smeta mi to što smo bili zbunjeni, čak mi je smiješno. Na kraju krajeva – to neće promijeniti rezultat.”

“Kad sam prošao ciljem – to nije bilo dovoljno čak i da sam znao da ću dobiti kompletne bodove. To ne bi ništa promijenilo.”

Tek je kaznom za Charlesa Leclerca Max dobio potrebne bodove da svoj drugi naslov osigura u Japanu i tako se pridruži elitnoj listi vozača kojima je to uspjelo baš na ovoj stazi.


Odgovor

4 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Idemo Max po 3 pobjede jos, i Sergiu daj Mexico !!
    Zasluzeno majstore !!



    11
    7

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.