Danner: Ferrari se ovim potezom unazadio tri godine

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 5 komentara

Ferrari će nakon četiri godine imati novog šefa momčadi, Frederica Vasseura. Prijašnji šef momčadi, Mattia Binotto službeno će 31. prosinca 2022. otići s te pozicije nakon što je njegova momčad imala vozača na drugoj poziciji u poretku vozača te bila drugoplasirana u poretku konstruktora.

Dok većina komentatora smatra kako je to bio pravi potez za Ferrari – bivši njemački vozač Formule 1, Christian Danner misli kako je tim potezom Ferrari “izbrisao” tri godine napretka od 2020. do 2022.

“Postoji čarobna riječ u Formuli 1, koja je ključna za put do uspjeha. Ta riječ je ‘kontinuitet’. Čak i kad stvari ne idu najbolje, bolje ih je analizirati i proučiti probleme, čak ih i rekonstruirati, ali važno je neka se radi unutar neke veće strukture.”

“Bojim se kako će Binottov odlazak unazaditi Ferrari za tri godine.”

Christian Danner

Ako se pogleda prema vrhu poretka Formule 1 i momčadima koje su bile uspješne zadnjih desetak godina, čini se da Danner možda ima logike iza svojih izjava. Christian Horner je u Red Bullu još od samog početka momčadi 2005. godine. S njima je prošao sve scenarije – od vremena kad nisu imali bolji plasman od pete pozicije u prvenstvu konstruktora, preko ere Sebastiana Vettela i četiri uzastopna naslova vozačkog i konstruktorskog prvaka; nekoliko godina borbe za vrh s Ferrarijem i Mercedesom, pa sve do današnjeg dana kad su ponovo osvojili oba naslova s Maxom Verstappenom za upravljačem.


Odgovor

5 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Mišljenje ovog lika je važno kao i sva 4 boda koje je skupio u svojoj F1 karijeri.



    1
    1

    0
  2. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ferrariju trebaju dokazani šampioni na svim kategorijama. Tu pričam o likovima kao Horner ili Wolff. Znači super alfa šefovi, pa onda najveći mozgovi tipa Adrian Newey i njegovi mlađi nasljednici, najbolji stratezi u svijetu F1… Ako si najbolja firma, ako si Manchester City, onda želiš asove na svakoj poziciji.
    A ako si zadojen u talijanizaciju, e onda ti se dogodi sudbina Juventusa i sličnih.



    10
    10

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bolje se unazaditi 3 godine pa možda doći do napretka kasnije nego činiti više manje isto od 2014.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.