Brown: McLaren je od borbe za titulu udaljen 2 ili 3 godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 3 min 7 komentara

McLarenov izvršni direktor Zak Brown misli da je u njegovoj ekipi sve posloženo da bi se do 2025. godine mogli uključiti u borbu za naslov svjetskog prvaka.

Podsjetimo, njihovu posljednju pobjedu ostvario je Daniel Ricciardo u Italiji 2021. godine, a prije toga su posljednji put pobijedili u finišu sezone 2012. Ako gledamo naslove – vozački je osvojen davne 2008. godine s Lewisom Hamiltonom.

McLarenov novi zračni tunel bit će gotov sredinom 2023., a Brown misli da bi to mogao biti posljednji dio kompleksne slagalice:

“Mislim da smo dvije ili tri godine udaljeni od borbe za naslov.”

“Volio bih da ove sezone ponovo vidimo promjene u poretku kao na početku ’21, ali realno – još uvijek nemamo tehnološku infrastrukturu.”

“Do 2024. godine ćemo to srediti, ali ne u potpunosti za razvoj tog bolida. Volio bih misliti da će 2024. biti dobar korak naprijed, odnosno, da ćemo se češće boriti na vrhu.”

“Zatim, za 2025. ćemo imati sve što nam treba: vozače, ljude, resurse, zračni tunel, simulator. Nema razloga, barem na papiru, zašto ne bismo bili u poziciji da se redovito borimo za pobjede. To je definitivno naša ambicija.”

McLaren je prošle sezone izgubio jednu poziciju, i to od Alpinea, što je njihov najgori sezonski rezultat još od 2018. godine. Teških nekoliko prvih utrka i općenito loša Ricciardova forma doveli su i do promjene u vozačkoj postavi.

“U svakoj pozitivnoj godini postoje stvari koje naučite, ali postoje i neke pogreške. Mislim da smo danas bolja ekipa nego prije godinu dana, to je dobra stvar. Pogledajte kako smo krenuli u 2022. sezonu s problemima s kočnicama… Bilo je upitno hoćemo li se uopće utrkivati u Bahreinu. Pozitivno je to što je ekipa dobro reagirala i brzo riješila problem.”

“Kad sam došao na poziciju direktora 2016. godine to je bilo nakon najgore sezone u povijesti ove ekipe. Bili smo deveti, navijači su bili razočarani, duh ekipe je bio na niskim granama, a imali smo jako malo sponzora. Pet godina kasnije – pobijedili smo u utrci, skoro u još jednoj, imali smo pole position, imali smo devet pobjedničkih postolja, bili smo treći, četvrti, peti, borili smo se na vrhu…”

Zaključuje da unatoč svim pozitivnim pomacima posao još nije gotov:

“Mora se reći – ovo je ipak samo polovica puta, zar ne? Želimo pobjeđivati u utrkama i osvajati naslove. Osjećam da imamo osnove za to, imamo ljude, tehnologiju, financijsku pozadinu. Vidimo svjetlo na kraju tunela, ali bit će to vraški težak zadatak.”


Odgovor

7 komentara

  1. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Svake godine cujemo iste stvari



    4
    4

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Odgovor na Norrisov interview od par dana.
    Jedan nezadovoljan rezultatima a drugi obećava i smiruje svoga vozača.
    Jedan drugome postavljaju pitanje i daju odgovore preko medija.



    5
    5

    0
  3. Honda
    dzeno Prikaži

    Sve dok se koriste motori neke fabričke momčadi koja je u f1 nema ništa od titule.



    4
    4

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Svi su izgleda bili na kursu za managere u Peckhamu.

    This time next year…



    6
    6

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Mclaren, Alpine, Aston…svi oni ce bit kao prvaci za par godina. Dobro je biti optimist, al mislim da su jos daleko od borbe za vrh. Ovo nisu 60-e, 70-e godine kada se nekom malom revolucijom moglo napredovati par sekundi.
    Danas su pozicije staticki vec određene



    2
    2

    0
  6. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Dve tri svetlosne godine mozda.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.