Leclerc o prelasku u Mercedes: Prvi put čujem nešto takvo, netko nas pokušava destabilizirati

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 21 komentara

Nova sezona nije počela bajno za Ferrarijevog Charlesa Leclerca. U Bahreinu nije završio utrku, a u Saudijskoj Arabiji je završio na 7. mjestu. Istovremeno, za sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona nastavljaju se muke iz prošle sezone nakon što su iz momčadi Mercedesa već sada rekli kako su vjerojatno pogriješili s novim bolidom W14. To sigurno ne ide na ruku Britancu za kojega se zna koliko jako želi osvojiti rekordni osmi naslov prvaka Formule 1.

Nepovoljne situacije za oba vozača dovele su do pojave raznoraznih glasina o mogućem odlasku oba vozača na ovaj ili onaj način. Dok su jedni govorili kako će se Hamilton povući iz Formule 1, drugi tvrde kako bi se mogla dogoditi zamjena vozača i to već za iduću sezonu. Leclerc je odmah reagirao i u intervjuu za Sky Sports Italia komentirao što misli o svemu tome.

„Prvi put čujem ovakve glasine izvana još otkako sam došao u Ferrari. Mislim da nas netko pokušava destabilizirati i dekoncentrirati. Sjedim ovdje u crvenom i mislim kako je prilično jasno koliko volim Ferrari te koliko želim pobjeđivati u Ferrariju. Nemam ništa više za reći, za mene je prilično jasno.“

Charles Leclerc

Hamilton zasad nije rekao ništa vezano uz tu temu, ali zato je šef momčadi Mercedesa Toto Wolff rekao kako neće stajati pred vratima ako Britanac poželi otići.

„Ako želi osvojiti još jedno prvenstvo, mora osigurati to da ima dobar bolid. Ako mu mi ne možemo sastaviti takav bolid, onda će morati potražiti negdje drugdje. Mislim da to trenutačno ne radi, no neću gunđati ako dođe do toga za godinu ili dvije.“

Toto Wolff

Odgovor

21 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Gdje ima dima ima i 🔥🔥🔥



    14
    14

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Kad god Ferrari ili netko iz Ferraria nešto demantira obično se ispostavi da to bude istina… Tako da…



    19
    19

    0
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Hamilton je također nedavno odbacio ove navode, koji su došli od Buttona i Hilla.



    1
    1

    0
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Sve takove izjave i vijesti treba gledati kroz prizmu pregovora Mercedesa i Hamiltona oko novog ugovora. Sjećanje mi nije što je nekad bilo, ali mislim da se i zadnji puta spominjalo Hamiltona u Ferrariju.
      Hamiltonov tim da bi si poboljšao poziciju pusti glasinu da pregovaraju s Ferrarijem, a Mercedesov ‘objavi’ kontru da pregovaraju s Leclercom. Leclerc i Ferrari mogu tu samo pjevati ‘netko nas sabotira…’, tj.

      Mislim da nas netko pokušava destabilizirati i dekoncentrirati.



      9
      7

      2
  4. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Dok inžinjeri ostalih momčadi rade na poboljšanju bolida, prema najnovijim tračevima talijanskih medija inžinjeri Ferrarija rade na dizajniranju novih peći za pizzu. Samo im je neko zaboravio javiti da pizza potiče iz Kine. Ali vjerujem da je sljedeća promjena pravila njihova 😄



    13
    12

    1
  5. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Ako i ode, zelim mu srecu. Ima potencijal za postati WDC i steta bi bilo da ga ne iskoristi.



    11
    10

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa meni je žao svih ljudi koji su prosli kroz Ferrari i protratili najbolje godine svojih karijera. Ako mu Mečka može dati bolid za naslov (a prije će nego Ferrari) nakon Hamiltona, neka ide.



      6
      6

      0
  6. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Tko ide s konja na magarca?



    2
    1

    1
  7. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Neprijatelji se grupišu. Ha ha.



    1
    1

    0
  8. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Gdje ima Vuka ima i mučkih igara.



    7
    6

    1
  9. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Peta godina u Ferrariju bez rezultata. Mogao bi ga sam Ferrari sutnut i dovesti novu nadu za naslov misleći kako će taj netko novi riješiti sve probleme prisutne već 15 godina.



    13
    13

    0
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Previše je on “fin” da bi otišao. Leclerc pored svog kabrio Ferrarija, nosi Ferrari majicu, Ferrari sat, naocale, sve zivo Ferrari. Sa Ferrarijem je prošao sve niže klase, on je pupcanom vrpcom vezan za Ferrari. Više smo mi isfrustrirani nego on, on kihne pa se pravda ekipi. Suviše je rano da bi on htio da ide iz Ferrarija, do svoje 30-e ako ne nadje svoj Zen sa Ferrarijem, on će otići, a u drugom smijeru sigurno dolazi Max.



    8
    8

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      A dobro ima nešto u tome sto kažeš. Alonso je došao kao 2x wdc, Vetel 4x wdc pa je vjerovatno fitilj bio kratak. Mada mislim da je Vettel htio nastaviti za razliku od Alonsa. No Leclerc nije prvak i Ferrarijev je čovjek od svojih početaka. No ukoliko Ferrari nastavi i dalje ovako u idućih par godina Leclerc će 100% otići.



      3
      3

      0
  11. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    I Alonso je izdrzo 5 godina u Ferrariju. Tak da nikad se ne zna. Makar Leclerc je jako tolerantan i strpljiv…mozda cak i previše fin u odnosu na njegov talent.
    Al gdje otići, tko će se poboljsati za godinu dvije. Jako teska situacija.
    Po meni je najbolje da vidi koliko će se Ferrari oporaviti i popraviti do kraja godine pa ako vidi da je 2 ili 3 mjesto maksimum te ekipe neka traži drugu ekipu.
    Al vjerujem da ostaje u Ferrariju jos par godina.



    3
    2

    1
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      Nazalost Leclerc nema bolje opcije od Ferrarija trenutno. Red Bull i Mercedes sigurno uz Russella ili Maxa nece dovoditi vozaca kalibra Leclerc tako da jedino sto moze je trpiti ove klaune ili traziti mjesto u nekoj manjoj ekipi uz nadu da ce se neko cudo dogoditi.

      Makar trenutno kako stvari stoje manje cudo ce bit da neka slabija ekipa napravi bolid za titule nego Ferrari.



      4
      3

      1
      • Ferrari
        marinko123 Prikaži

        Trenutno ne, ali za sezonu dvije mogo bi ham mozda putem ferraria a lec u mecku, kao sto se ham nije pitao kad su doveli rusella tako sigurno nece ni njega pitat, iako sam navijac ferraria moje misljenje da jedino mecka moze skinuti red bull.



        3
        3

        0
  12. Fernando Alonso 14
    Pavle Prikaži

    tko god ima ambiciju da osvoji WDC, neka se kloni Ferraria u širokom luku!!!



    6
    6

    0
  13. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Leclerc bi bio lud da napusti Ferrari (znam kako to sada zvuči), ali ne vidim kako bi Mercedes bio puno bolja opcija jer su trenutno možda i u istoj opciji, a zajedno su obe momčadi u situraciji kao Ferrari i RB dok je Mercedes dominirao. Jednoj od njih će trebati još sezona dvije, tri da sustignu RB, a onda dolazi i novi pravilnik, nove momčadi i opet se sve može okrenuti u poretku.

    Ovako laički, i površno što vidim, msilim da se odnosi Hamiltona i Tota malo hlade, pogotovo jer Hamilton optužuje momčad da ga nisu slušali, otpustio je svoju „sluškinju”, sada Toto govori da su mu vrata otvorena… Ima Russella koji, brat bratu, šuti i radi, ima Micka za rezervu, a i sigurno par masnih ponuda za neke jače igrače.

    S druge strane ako Hamilton i misli promijeniti momčad velika je vjerojatnost da do idućeg pravilnika neće imati auto za konkurirati Red Bullu. Ako mu je cilj samo 8. naslov onda mu je najbolje da se povuče na kraju godine, ali ako želi uživati u utrkama i utrkivanju onda neka vozi pa što bude tamo 2026.

    Nakon Ferrarijevog debakla prošle godine i promjena u momčadi koje su došle u zadnji tren nerealno je očekivati da će napraviti korak naprijed. Treba se tu puno stvari presložiti, uigrati te uz faktor sreće da se sve složilo na prvu onda će i rezultat doći tako da bi iduće godine u ovo vrijeme trebali biti bolji. :)
    Bilo bi mi drago da Leclerc ostane Ferarrijevo lice, baš mi paše tamo i nadam se da će ubosti titulu dvije s njima. Mlad je, ima vremena za skupljati iskustvo, talenta ima, samo je pitanje vremena.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.