Vasseur: Za Alonsa su mijenjali pravila dva puta u 10 minuta, a Carlosa nisu htjeli ni saslušati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 2 min 12 komentara

Ferrarijev šef Frederic Vasseur kaže da su suci na Velikoj nagradi Australije trebali saslušati Carlosa Sainza prije nego li su mu dali kaznu od pet sekundi koja ga je izbacila iz kruga osvajača bodova.

Podsjetimo, Sainz je udario u Fernanda Alonsa koji se potom izvrtio na stazi. Svejedno, sve je to kasnije poništeno zbog crvene zastave koja je bila oglašena prije nego li su svi bolidi prošli kroz prvi sektor.

“Carlos je imao sjajnu utrku nakon što nije imao sreće s prvom crvenom zastavom i zaustavljanjem u boksu. Tako ga kazniti je jako strogo.”

“Naravno da ste u takvoj situaciji emotivni jer je podij blizu. Na 4. ste poziciji iako su svi ostali dobili besplatno zaustavljanje u boksu. Odradio je fantastičan posao.”

“Možemo satima raspravljati o kazni i je li stroga ili ne. Naravno da to ovisi o poziciji na kojoj se nalazite ili za koju ekipu navijate. Analize će za svakog biti drukčije.”

“Međutim, po meni je šteta da ga suci barem nisu saslušali i pregledali sve informacije. Prošlog tjedna smo mijenjali pravila dva puta u 10 minuta zbog Alonsovog pit-stopa. Mogli smo sad učiniti isto, ili barem porazgovarati.”

Vasseur je potvrdio da se Ferrari nije žalio na odluku, ali je postavio pitanje zašto je donesena tako brzo:

“Trebalo im je 30 krugova da odluče je li Alonso bio na svojoj startnoj poziciji ili nije, a sad im je trebalo 5 sekundi.”


Odgovor

12 komentara

  1. Mata93 Prikaži

    pa mogli ste se barem žaliti onda a ne šutiti tad 🤦‍♂️



    17
    17

    0
  2. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    Triba skupit muda i onda u bitku, drugačije neće ići.



    17
    17

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Molim sva rukovodeća lica Ferrarija da pogledaju Kum 1 i Kum 2 filmove.



    8
    7

    1
  4. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Pa šta se onda niste odmah žalili.. Koja hrpa bezkičmenjaka i jadnika u tom Ferrariu.. Carlosu i Charlesu je bolje pokupit prnje i krenut negdi dalje.. Ovdije naslova prvaka sa ovakvom ekipom neće bit još bar 10 godina 😞



    5
    4

    1
  5. Marlboro
    F1bodul Prikaži

    Netko je povukao usporedbu sa George Russelom kako je skinuo baš Sainza mislim u COTAi, ovako napamet. U prvom zavoju. Isto 5 sekundi kazne, Sainz je tada rekao da je kazna preblaga. Sviđa mi se konzistencija FIAe iskreno, ali Sainz se našao u nažalost po njega drukčijim okolnostima kad je kazna imala mnogo veći udar. Jebiga. To je dio sporta. Nije mi jasno zašto se nisu odmah žalili.



    3
    1

    2
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Meni je zanimljiva jedna druga stvar a to je kad je god nekakva diskutabilna situacija uvijek Ferrari prođe losije od konkurencije bilo da se mijenjaju gume, da se zabrani potrošnja ulja ili pak kad druge ekipe muljaju. Kada su incidenti u pitanju uvijek Ferrarijevi vozaci naspram Mercedesa i RB a budi posrani. Najbolji primjer toga je bila faza kada je Vettel uputio onu Charliju f… you Charlie. Max je napravio milion gluposti i prolazio bez kazne ( npr mjenjanje smjera na kočenju). Vettel to napravi prvi puta kontra Riciarda i dobije kaznu.



    6
    5

    1
  7. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Vasseur je shvatio da je Ferrari u problemu, i da on ni drugi u timu nisu bas sposobni nešto promjenit pa je odlucio početi pricati gluposti okolo po medijima.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.