Domenicali: Produkcija novog filma Brada Pitta će biti “prilično invazivna” tijekom GP vikenda ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 godinu 3 min 18 komentara

Produkcija još neimenovanog filma na kojem radi ekipa koja je radila na Top Gun: Maverick trebala bi započeti u nadolazećim tjednima, a dio filma bit će sniman tijekom stvarnih GP vikenda.

Brad Pitt, producent Jerry Bruckheimer i redatelj Joseph Kosinski su se na prošlogodišnjoj VN SAD-a u Austinu susreli sa šefovima ekipa, te se od tad vode rasprave kako će ekipe biti uključene u film. Uključen će sigurno biti Lewis Hamilton koji je producent i konzultant.

Izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali kaže da će F1 morati paziti na produkciju kako se ne bi ometao normalan tijek trkaćeg vikenda.

“To je još jedan način da pokažemo što želimo učiniti, nešto drukčije. Sjetite se početka suradnje s Netflixom. Svi su komentirali: ‘Što se događa? Ovo nije za nas!’ Međutim, sad shvaćamo moć iza tog medija.”

“Pojačali smo prisutstvo na društvenim mrežama i osigurali smo da svi vozači promoviraju ovaj sport.”

“S filmom je to još nešto novo. Zapravo, snimanje će započeti u Silverstoneu vrlo skoro. Vidjet ćete da će se snimati tijekom trkaćeg vikenda.”

“Bit će prilično invazivno u smislu produkcije, a to moramo na neki način kontrolirati. Međutim, pokazat će da Formula 1 nikad ne pauzira.”

Direktor Liberty Medije Greg Maffei je naglasio da se F1 ne može zauvijek pouzdati u Netflixov serijal, te da je film još jedan korak u podizanju svijesti o ovom sportu.

“Simpsoni su tu već 20 godina, ali nema baš puno serija koje traju tako dugo. Drive to Survive je krasan uradak, ali ne možemo se zauvijek oslanjati samo na to.”

“Morate stvari držati svježima, morate mijenjati igru. Sve pohvale Stefanu – pogledajte što smo u posljednje vrijeme učinili s Instagramom i TikTokom i sličnim alatima. Održavamo sport svježim i drukčijim.”

“Ovaj film bit će nešto poput Vegasa – bit će neki sasvim drugi nivo. Koliko god je Drive to Survive bio ogroman uspjeh – još uvijek naiđem na ljude po svijetu koji nisu to gledali. Netflixova publika nije tako velika. Možda je velika u ovoj određenoj skupini, ali inače nije tako velika.”

“Film Brada Pitta uz Lewisa Hamiltona kao konzultanta – čak i s Bruckheimerom i s redateljem Top Gun: Maverick – vidjeli smo što će napraviti i kako će prikazati ove bolide. Uzeli su tehnologiju iz Top Guna, bit će nevjerojatno.”


Mišljenje autoraKako pomiriti činjenicu da "nijedan rast ne može biti vječan" s činjenicom da "stagnacija u poslovnom svijetu znači gubitak"? Odnosno, što nakon filma s Brad Pittom? Koji je idući bombastični bezvezni promo-materijal koji će prostituirati Formulu 1 kako bi dobila još jednog novog gledatelja? I što onda opet nakon toga?

Odgovor

18 komentara

  1. Ferrari
    288GTO Donator Prikaži

    Pa drugi dio, logično, pa treći, pa Formula One: The Beginning, pa međunastavci The Lewis, Riding The Winged Bull i slično…
    PS: Kako se ubacuje smajli koji povraća? :)



    15
    14

    1
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Za autora i gto:
    Zašto tako negativno?
    Nije ni prva klapa pala a vi već znate da će film bit smeće. Ne znamo scenarij.
    Može bit loš, može bit prosječan, može bit odličan. Meni je recimo GP dobar film, Rush odličan…i to je to što se tiče F1 filmova. Osobe koje su navedene meni ulijevaju povjerenje, a ne suprotno.



    15
    15

    0
    • Ferrari
      288GTO Donator Prikaži

      Komentar se ne odnosi na sam film, čije snimanje pozdravljam i za kojeg vjerujem da će biti dobar, nego na stav vodstva F1 prema istoj jer se danas sve, na žalost, svodi na lažni spektakl i finansije. Naravno da je jasno da svako želi zaraditi, ali se sve češće pitam gdje je nestao onaj sport zbog kojeg sam ustajao prije zore, u šta se pretvorilo sve ono zbog čega sam prije 35 i kusur godina počeo pratiti F1.



      14
      13

      1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Negativa je prema stavu Maffeija, a ne prema filmu. Dapače, vjerujem da bi mogao biti dobar. Ali, pričati o potrebi da se GP vikend zaštiti jer će izaslanstvo iz Hollywooda biti “invazivno”? 🤨 Brad Pitt i ekipa bi trebalo biti zahvalni što imaju pravo njušnuti u F1, a ne da se F1 sluganski klanja što se neki celebrity zainteresirao za njih.



      27
      26

      1
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Odlična vijest.
    Odavno nije snimljen na ovu temu.



    5
    5

    0
  4. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Filmovi o F1 – DA… Ali veliko NE da prava i živa Formula 1 postane Holivud/Twitter/TikTok i da glavna “target” publika postanu tinejdžeri. Što je slijedeće ? Reality Survivor F1 show? Plesanje s F1 vozačima? F1 supervoice show ? 3, 2, F1 – Kuhaj ?



    15
    14

    1
  5. Marlboro
    Superhik Pretplatnik Prikaži

    Sljedeća “velika stvar” u F1 je pauza nakon 50% utrke, nešto kao poluvrijeme na Super Bowlu. I show u toj pauzi.
    Također će uvesti četvrtine u F1 kako bi gledatelji ispred TVa mogli otići na WC, po čips i pivo.

    I ne, nisam protiv filmova, već protiv amerikanizacije svega i svačega u F1



    15
    14

    1
  6. Williams
    Davor13 Prikaži

    Jesam da se ovaj sport reklamira kroz serije ili filmove kako bi se pokazalo onima koji ne prate F1 zasto mi volimo i pratimo ovaj sport neprekidno godinama-desetljecima, ali ovo klanjanje nekim zvjezdama (kako su gore neki naveli), stvaranje nekog umjetnog glamura (Miami), silom guranje druge utrke u vikendu i ulicnih staza u po nekim tzv. egzoticnim mjestima (Vegas, Baku, Singapur i sl.) me stvarno smeta i bojim se ako se nastavi ovim tempom F1 kakvu znamo ce za kojih 10-15 godina nestati kao i sve one legendarne.



    5
    4

    1
  7. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    osvrt na misljenje autora. siguran sam da su tako govorili i kad su stavljene prve reklame na bolide ili oko staze. koji ce nam to mi se samo utrkujemo. nebrini ako nisi u stanju ukljuciti mastu i zamisliti sto je iduce siguran sam da cemo vidjeti kroz 10 20 godina.



    8
    8

    0
  8. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Ne znam što misliti… mislim da se nama fanovima nece svidjeti film s koji nema veze s realnoscu koju mi pratimo dugi niz godina. Rush je bio po istinitom događaju te smo se mogli prisjetiti-naježiti prisjecanjem na to razdoblje F1.
    A ljudima koji ne prate F1 će film ukoliko im se svidi radnja biti dobar kao i svaki drugi sto pogledaju. Sigurno ce i neke potaknuti da pocnu gledati F1.

    Samo ne znam dokle ide ovo sve s reklamiranjem i širenjem F1.
    Moje misljenje da nešto što je dobro (kao recimo dobar majstor) ne treba puno reklamirati jer je sama reputacija vec dovoljna reklama.
    A svi znamo sadasnju repiutaciju Formule 1.



    1
    -1

    2
  9. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Da komentiram mišljenje autora. F1 radi po principu profita. Ako au uključeni profitabilni onda je smjer u kojem F1 ide dobar.

    Nije mi jasno želi li autor po svome guštu neku F1 pa makar i neprofitabilnu. Ako da tko bi je trebao platiti za njegovo zadovoljatvo? Zanimalo bi me i koja je to F1.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.