Norris: Smijao sam se kad sam vidio kako Red Bull izgleda s Maxove on-board snimke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 mjeseci 3 min 15 komentara

Lando Norris jedan je od onih koji ne vjeruju da će se Red Bullova loša forma nastaviti i na nadolazećim utrkama.

“Ne znam zašto su se toliko mučili ovog vikenda. Kad sam pogledao on-board snimku s Verstappenovog bolida – smijao sam se jer nikad prije nisam vidio toliko loš bolid.”

“Max se isto smijao. Ali, vidjet ćemo idućeg vikenda. Mislim da će vjerojatno opet biti na vrhu.”

Norris kaže da bi prvenstvo bilo puno neizvjesnije da Red Bull nije konstantno toliko ispred konkurencije:

“Da Red Bull nije tu ja bih već imao dvije pobjede. Mislim da je uvijek bilo dobrih bitki. Ne bih rekao da smo sami, ne vjerujem da je Aston Martin daleko iza nas. Na početku sezone su bili vrlo blizu [vrhu], ali su onda popustili. AlphaTauri je bio dosta brz bolid ovog vikenda, ali nisu sve posložili kad su trebali.”

“Mislim da je to sjajno. Često se dogodi da imate najbolju ekipu koja dominira i onda nam ‘ukradu’ zabavu. No, da ste prije par godina mogli ukloniti Mercedes ili da sad uklonite Red Bull – bitke za ostale pozicije su nevjerojatne i mislim da biste imali različite pobjednike svake utrke ili svake sezone.”

Carlos Sainz akođer vjeruje da će se Red Bull vratiti:

“Mislim da nam je Singapur bio prilika koju smo iskoristili. Svejedno, mislim da će se Red Bull vratiti u nastavku sezone i bit će ih jako, jako, jako, jako teško pobijediti.”

“Bilo bi sjajno za F1 da Ferrari, McLaren, Mercedes i Aston pronađu dvije ili tri desetinke kako bi izazvali Red Bull u utrkama. Mislim da bi sezona bila nevjerojatna i osam vozača bi se borilo za pobjede kao što smo danas vidjeli kad se četiri ili pet vozača borilo za pobjedu, i to na uličnoj stazi.”

“To samo dokazuje koliki potencijal ima Formula 1. Istina je da je Red Bull ove godine napravio sjajan bolid i zaslužuju sve što su ostvarili.”

S druge strane, Lewis Hamilton sumnja da je Red Bull svoje resurse prebacio na iduću godinu:

“Zaista nisam previše pratio ostale ovog vikenda i ne znam zašto su toliko zaostali. Mislim da je sjajno vidjeti da su i druge ekipe tu. McLaren je pronašao jako puno brzine, a lijepo je vidjeti Ferrari kako je preuzeo inicijativu. To je pozitivna stvar.”

“No, ako malo razmislite – Red Bull se zapravo nije nadograđivao. McLaren je tu donio nadogradnje, svi to rade, a Red Bull sprema iduću sezonu. Imaju puno manje vremena u zračnom tunelu i onda vjerojatno ovogodišnje resurse prebacuju na iduću godinu.”

“Mislim da su oni toliko očigledno bili najbrži da sad manje razvijaju ovaj bolid, dok mi to još uvijek radimo. Vrijeme će pokazati o čemu se radi.”


Odgovor

15 komentara

  1. Formula1
    Zeko Prikaži

    eto, sad je fia dala priliku svima da se pronađu u novim postavkama, dok se rbr ne posloži



    2
    2

    0
  2. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Koliko je bilo dobro gledati SF, McL i MB u borbi, kamo puste sreće da se nastavi ovaj trend iz Singapura i da imamo redovno 3-4 tima u .3 sekunde.



    8
    7

    1
  3. avalon Prikaži

    ovaj dio izjave norrisa mi je interesantan “… smijao sam se jer nikad prije nisam vidio toliko loš bolid.” jer nam pokazuje kakav je zapravo max vozač koji je i sa takvim bolidom na kraju završija trku na P 5 sa tek 0,26 s iza leclerca . kad lewis završi trku na P4 ili P 5 to je woww ( referiram se na ovu sezonu ) jer samo veliki vozač može ostvarit takav plasman u bolidu koji nije konkurentan , dominantan ka šta je bija od 2014. do 2020. e pa jučer je RB bija katastrofa od bolida ( potvdija lando ) ali max je ipak trku završija na P 5 . je li onda i to dokaz talenta , vještine ili …. ovo me malo posjetilo na MS koji se u španjolskoj 1994. sa mjenjačem zaglavljenim u 5. nije predava i trku je završija 2. sa 24 s zaostatka za hillom , i 62 s ispred 3. blundella . iako je jučer RB bija “kanta” max nije odusta , odvozija tek da odvozi nego mu je za dlaku izmaklo P 4 čime je hrjterima pokaza da osim bolida “nešto” zavisi i od vozača .
    btw i ovaj dio izjave landa mi je interesantan ““Max se isto smijao.” šta bi moglo značit da je ovo bija tek loš trenutak RB , a ne pad koji će se ponavljat u preostalih 7 trka . ali štosa radi … max ima 194 boda pred lewisom ( pereza ne računam ka prijetnu maxu ) i da RB zaista bude off svih 7 trka a, da max ne osvoji ni bod , a da sve trke do kraja pobjedi lewis + 7 najbržih krugova na kraju bi titulu osvojia max sa + 12 ispred lewisa . malo vjerovatan scenarij tim više šta lewis nije osjetija slast pobjede već 38 trka uzastopno . uzalud nekima veselje , ne pomaže ni utopija ;)



    17
    12

    5
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Leclrec je zadnje krugove vozio po 2 3 sekunde sporije od Sainza s isto starim Hardom, ili je imao problem ili je stedio gorivo, uglavnom u ulazak u zadnji krug Lecrec je bio 4 sekunde ispred Maxa, i dobio je od Russela jedno mjesto, al sve u svemu s slabim bolidom je 22 sekunde iza prvog s tim da ga ni vsc nije isao na ruku pa smatram to izvucenim Maximumom



      6
      6

      0
      • Ferrari
        marinko123 Prikaži

        Lec je zadnja cetri kruga a tad je max bio 17 sekundi od njega imao velikih problema sa pregrijavanjem motora i cilj je bio samo da zavrsi utrku zato mu je tempo drasticno pao i jedva je zavrsio utrku opet cetvrto mjesto nije lose sve u svemu



        2
        2

        0
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Pojašnjenje….C/M….RB je, po izmjeni guma, uspijo utjerati gume u ‘radni prozor’ (?-neznaju zašto). Sa ostalim se slažem.


      0
      0

      0
    • Chequered Flag
      AnteF1 Prikaži

      Pa nije rekao da je loš u rangu F2. Loš je toliko da jsu bili 4. ekipa.

      U istoj toj rečenici koju citiraš rekao je da su inače najbolji bolid.



      1
      1

      0
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      Valjda je mislio na kvalifikacije gdje je RB otplesao po stazi do 11 i 13 mjesta. Tesko da je imao vremena u nedjelju pogledati onboardove s tek zavrsene utrke gdje je RB ipak bio osjetno bolji, ne losiji od Ferrarija vjerojatno.


      0
      0

      0
  4. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Sta ocekivati od iduce godine? Ja stvarno ne znam. Koji ce od veselog kvarteta Mercedesa, Ferrarija, Astona, Mclarena napravit korak naprijed i hoce li uopce. Alpina je kaos, a ostali su predaleko.
    U 2022. godini smo imali skupine timova: naprijed Red Bull, Ferrari, Mercedes, sredina Alpine i Mclaren i onda ostali.
    Ove godine smo vidjeli svasta tijekom sezone.



    1
    0

    1
  5. Maverick Prikaži

    Ko da su i Verstappenu dali Perezov bolid


    0
    0

    0
  6. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    LN je dobar prijatelj MV i sa kojim se druzi privatno pa bi rekao da ga mozda malo i brani.
    Vidjeli smo koliko je skidao vremena na novim gumama tako da nije bas toliko los bolid,ili kako se SP branio od FA i Ocona.
    Onda koliko su losi bolidi Haasa,AT ili Will,ako nije vidio losiji bolid.
    Meni se cini su ih kvalifikacije namucile dobro ali u utrci su imali dobar bolid i brzinu.

    Nevezano za ovu temu;dali bi se mogao napravit jedan clanak o AM i njihovim vozacima,odnosno nevozacu jer citam jucer,danas jedan strani portal di sef MK brani LS nogama i rukama da je dobar vozac u rangu FA.



    11
    10

    1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ma meni djeluje da nisu mogli zagrijati gume, a i Max je spominjao nesto u smislu da su fulali setap sa izmjenama pred kvale pa im je bolid poskakivao na kocenju.

      Sto se Strolla tice, daleko od toga da je los vozac i da mu fali talenta, ali izgleda da je njegov problem bas to sto je Stroll, sin milijardera, u smislu da lik nema nagon kao sto imaju neki drugi vozaci i onda otuda njegova nekonzistentnost, koja protiv Alonsa dodje maximalno do izrazaja.



      1
      1

      0
    • avalon Prikaži

      a u tome je caka … prijateljstvu landa i maxa jer zapravo bolid uopće nije bija loš . možda je u pitanju neki urok bačen na RB u Q pa su zato startali sa P11 i P13 . sa dobro “poštimanim” bolidom agresivni max bi sa P 11 brzo probija u poretku , a u singapuru je posli 19 krugova napredova tek 3 mista . je li to normalno/uobičajeno za njega ? mislim da ne . npr u saudi arabii je starta sa P 15 , a u 16. krugu je vozija na P 4 . znači u 16 krugova je nadoknadija 11 pozicija . u singapuru u 19 krugova tek 3 pozicije . posli za njega očajnih Q valjda je svojim talentom , upornošću doveja bolid do P 5 . ako je bolid bija loš u Q iz ko zna kojeg razloga takav je bija i u trci jer posli Q se sa istim postavkama set upa starta i u trci . a to šta je navodni dokaz kako bolid nije bija tako loš jer se sergio branija od alonsa i ocona … pa na pravcu je RB brz i nema onih problema koje može imat u krivinama , a ako u uličnoj trci nekoga ne skineš na pravcu kroz krivine se poprilično lako obranit . segio je i prije na stazama koje su više “naklonjene” preticanju pokaza da je tvrd orah kad ga treba preteći



      3
      0

      3
  7. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Norrisu moj da li je se Max tebi smijao,na pocetku sezone ili prosle 4 sezone,dva puta si odbijo ugovor od Red Bulla, na kraju ce RB za 2025 uzet malog Pistria,jer si ti zeroooo,a iduce godine ce Oscar poderat Norrisa,mozda i 25. podere Maxa,a RB je i Max otpad tad,imat ce 4 titule,dosta,samo marketing


    0
    -3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.