Albonova metla, dominacija Maxa i Alonsa te ostali dvoboji timskih kolega 2023.

Lociranje

Lovro Andraka

Prije 5 mjeseci 7 min 28 komentara

x1

Odnos snaga između timskih kolega, jedine dvojice vozača koji (barem većinom) upravljaju identičnim bolidima, uvijek je zanimljiva tema, stoga se ovdje nalazi pregled timskih duela u nedavno završenoj sezoni.

Uspoređene su njihove konačne pozicije u prvenstvu, broj osvojenih bodova, postotak njihovih bodova u timskom broju te omjer boljih plasmana u kvalifikacijama i utrkama. S obzirom na to da je sprint ove godine zapravo postao format s dodatnim skraćenim kvalifikacijama i skraćenom utrkom, rezultati iz tih dijelova vikenda spojeni su s klasičnim kvalifikacijama i utrkama. Za omjere su uzete utrke u kojima su obojica vozača završila utrku, a iz kvalifikacija su izuzete sesije u kojima je jedan od vozača imao tehničke probleme.

Red Bull

Čak i oni koji jedva površno prate F1 znaju da je Verstappen pomeo čitav grid, stoga je detaljna analiza njegovog duela s kolegom suvišna. Perez je samo u sprint kvalifikacijama u Bakuu i kvalifikacijama u Miamiju uspio biti ispred Verstappena, dok je jedine uspjehe u utrkama imao u Džedi i na objema utrkama u Bakuu, kada je on bio ispred svih.

Max VerstappenvsSergio Perez
1.Pozicija u prvenstvu2.
575 (67%)Bodovi (% u timskom broju)285 (33%)
24Kvalifikacije2
1. (x15)Najbolji rezultat u kvalifikacijama1. (x2)
21Utrke3
1. (x23)Najbolji rezultat u utrci1. (x3)

Mercedes

Hamilton je u drugoj zajedničkoj sezoni s Russellom uspio uzvratiti udarac, a jedini segment u kojem je mlađi Britanac nadmašio starijeg bio je u kvalifikacijama, koje su lani bile jedini segment u kojem je Hamilton bio bolji. U kvalifikacijama su obojica imala nizove vikenda u kojima bi bili bolji od kolege, dok se Hamilton u utrkama ponajviše izdvojio sredinom sezone kada je pet puta zaredom nadmašio Russella.

Lewis HamiltonvsGeorge Russell
3.Pozicija u prvenstvu8.
234 (57%)Bodovi (% u timskom broju)175 (43%)
13Kvalifikacije15
1.Najbolji rezultat u kvalifikacijama2. (x3)
13Utrke9
2. (x4)Najbolji rezultat u utrci3. (x2)

Ferrari

Za razliku od prošle sezone, bodovno je bilo iznimno tijesno između Ferrarijevih vozača i Leclerc je tek na posljednjoj utrci uspio preskočiti Sainza u prvenstvu. Iako se radi samo o šest bodova razlike, Leclerc je sa solidnim omjerom 13-8 nadmašio Sainza u utrkama, a u kvalifikacijama je potvrdio status jednog od najbržih vozača u jednom krugu, što omjerom 18-10, što s čak pet pole positiona. Nakon VN Katara nijednom nije završio iza Sainza kojem ipak ostaje jedina pobjeda sezone za Ferrari i bilo koga izvan Red Bulla.

Charles LeclercvsCarlos Sainz
5.Pozicija u prvenstvu7.
206 (51%)Bodovi (% u timskom broju)200 (49%)
18Kvalifikacije10
1. (x5)Najbolji rezultat u kvalifikacijama1. (x2)
13Utrke8
2. (x4)Najbolji rezultat u utrci1.

McLaren

Oscar Piastri pokazao je svoj potencijal pole positionom i pobjedom u sprint dijelu vikenda u Kataru, no ukupno je Lando Norris ponovo bio uvjerljivo bolji vozač McLarena. Norris nije pregazio ovog Australca kao onog prethodnog, ali je bodovna prednost, kao i prednost u međusobnim omjerima, svejedno osjetna. Impresivan niz imao je sve do VN Belgije, do kad je samo jednom izgubio od Piastrija u kvalifikacijama, a jedini minus u odnosu na Australca mu je to što svoj sprint pole position nije pretvorio u pobjedu.

Lando NorrisvsOscar Piastri
6.Pozicija u prvenstvu9.
205 (68%)Bodovi (% u timskom broju)97 (32%)
19Kvalifikacije9
1.Najbolji rezultat u kvalifikacijama1.
17Utrke7
2. (x7)Najbolji rezultat u utrci1.

Aston Martin

Strollu ovo nije bila prva sezona pored jednog svjetskog prvaka i prošle sezone se držao sasvim solidno. Bio je poražen, ali s pristojnim razlikama. Svjetski prvak koji mu je ove sezone stigao u ekipu nije se štedio – treba spomenuti da je Stroll započeo sezonu s ozlijeđenom rukom, no njegov dojam bivao je sve gori kako je sezona prolazila, stoga možemo zaključiti da je u ovom gaženju ipak presudila velika razlika u kvaliteti.

Fernando AlonsovsLance Stroll
4.Pozicija u prvenstvu10.
206 (74%)Bodovi (% u timskom broju)74 (26%)
24Kvalifikacije4
2. (x2)Najbolji rezultat u kvalifikacijama3.
17Utrke3
2. (x3)Najbolji rezultat u utrci4. (x2)

Alpine

Novopridošli Pierre Gasly nije imao problema s prilagodbom na novu ekipu i bolid te je iznimno uvjerljivo bio bolji od Ocona u kvalifikacijama. U utrkama su obojica uspjela stići do jednog podija na kišnim utrkama u Monaku i Nizozemskoj, a omjer je s tijesnih 11-9 otišao na Oconovu stranu. Ipak, Gasly je za četiri boda završio ispred Ocona u prvenstvu, a bliskost na stazi je u nekoliko navrata izazvala i određene tenzije s timskim odredbama.

Pierre GaslyvsEsteban Ocon
11.Pozicija u prvenstvu12.
62 (52%)Bodovi (% u timskom broju)58 (48%)
17Kvalifikacije10
4.Najbolji rezultat u kvalifikacijama4.
9Utrke11
3. (x2)Najbolji rezultat u utrci3.

Williams

Maksimalnu brutalnost nad timskim kolegom izvršio je Alexander Albon. Prošle mu je godine Nicholas Latifi uspio pokvariti savršen omjer, dok je debitant Logan Sargeant u potpunosti pometen. Ni u jednim kvalifikacijama i ni u jednoj utrci Amerikanac nije uspio završiti ispred timskog kolege, a iako su ga iz ekipe obranili rekavši da su neke nadogradnje kasnije stizale na njegov bolid, čista nula u omjerima protiv Albona ne izgleda ništa manje užasno.

Alexander AlbonvsLogan Sargeant
13.Pozicija u prvenstvu21.
27 (96%)Bodovi (% u timskom broju)1 (4%)
28Kvalifikacije0
4.Najbolji rezultat u kvalifikacijama7.
19Utrke0
7. (x2)Najbolji rezultat u utrci10.

AlphaTauri

Yuki Tsunoda izmijenio je trojicu timskih kolega kroz sezonu, stoga za AlphaTauri imamo tri tablice. Tsunoda je u potpunosti izdominirao prvog kolegu, Nycka de Vriesa, a zbog toga je vrlo rano dobio idućeg, Daniela Ricciarda.

Yuki TsunodavsNyck de Vries
14.Pozicija u prvenstvu22.
2 (100%)Bodovi (% u timskom broju)*0
10Kvalifikacije2
8.*Najbolji rezultat u kvalifikacijama12.
7Utrke2
10. (x2)*Najbolji rezultat u utrci12.

* – do VN Mađarske

Ricciardo se nakon samo dvije utrke ozlijedio i vratio na posljednjih pet vikenda sezone, a ukupno je ostavio daleko bolji dojam nego cijele prošle godine protiv Norrisa u McLarenu. Za dlaku je izgubio od Tsunode u omjerima, a Japanac je u njihovim zajedničkim utrkama bodovno ipak bio znatno efikasniji.

Yuki TsunodavsDaniel Ricciardo
14.Pozicija u prvenstvu17.
15 (71%)Bodovi (% u timskom broju)*6 (29%)
5Kvalifikacije4
6. (x2)*Najbolji rezultat u kvalifikacijama*4.
5Utrke4
6.*Najbolji rezultat u utrci7.

* – VN Mađarske i VN Belgije te od VN SAD-a do kraja sezone

Liam Lawson dobio je priliku na pet vikenda tijekom Ricciardovog izbivanja i ostavio sjajan dojam za debitanta – uspio je osvojiti bodove i biti bolji u međusobnom omjeru u utrkama protiv Tsunode.

Yuki TsunodavsLiam Lawson
14.Pozicija u prvenstvu20.
0Bodovi (% u timskom broju)*2 (100%)
4Kvalifikacije2
9.*Najbolji rezultat u kvalifikacijama*10.
1Utrke2
12. (x2)*Najbolji rezultat u utrci9.

* – od VN Nizozemske do VN Katara

Alfa Romeo

Bottas je i u drugoj sezoni s Zhouom pored sebe bio uvjerljiv. Čak 19 puta bio je brži u kvalifikacijama, a posebice snažan bio je u drugom dijelu sezone jer je od VN Belgije do kraja Zhou samo triput bio brži. U utrkama je Kinez popravio omjer u odnosu na 2022., a Bottas je i ovdje imao veliki niz pobjeda nad kolegom – od VN Velike Britanije pa sve do VN Sao Paula Finac je uvijek bio bolje plasirana Alfa.

Valtteri BottasvsGuanyu Zhou
15.Pozicija u prvenstvu18.
10 (63%)Bodovi (% u timskom broju)6 (37%)
19Kvalifikacije9
7.Najbolji rezultat u kvalifikacijama5.
14Utrke9
8. (x2)Najbolji rezultat u utrci9. (x3)

Haas

Velika pauza od aktivnog utrkivanja nije usporila Hulkenberga, a to se posebice pokazalo u kvalifikacijama. Nijemac je čak 10 puta stigao do Q3, a najviše se ističu drugo mjesto u kišnoj Kanadi i četvrto mjesto u sprint kvalifikacijama u Austriji. Magnussen, koji je prošle godine u tom segmentu bio puno bolji od otpuštenog Micka Schumachera, je zabljesnuo četvrtim mjestom u Miamiju, no ukupno je samo četiri puta stigao do završne runde. U utrkama, u kojima se Haas uvelike mučio s visokom potrošnjom guma, omjer kolega završio je izjednačen, a veće bodove donio je Hulkenberg šestim mjestom u sprintu i sedmim u glavnoj utrci. Magnussen je tri puta osvojio po bod.

Nico HulkenbergvsKevin Magnussen
16.Pozicija u prvenstvu19.
9 (75%)Bodovi (% u timskom broju)3 (25%)
18Kvalifikacije9
2.Najbolji rezultat u kvalifikacijama4.
10Utrke10
6.Najbolji rezultat u utrci10. (x3)

Odgovor

28 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Napokon se vide prave kvalitete vozača.
    Zadnjih desetaka godina smo se uljuljkali u
    kvalitete bolida i nemogućnost pretjecanja
    zbog velikog aerodinamičnog pada performansi bolida u zavojima i uništavanja guma u dva kruga ako se samo malo približe ispod sekunde.

    Zato su i smislili DRS da to ublaže.

    Tek kada su pravilnikom sredili oblik bolida da se mogu pratiti umjesto na više od sekunde na 0,3-0,5 sekundi došle su do izražaja vozačke sposobnosti.

    Napokon.

    Od osamdesetih/ početka devedesetih na dalje svake sezone smo gledali sve teže praćenje bolida i sve manje pretjecanja.

    DRS je bila štaka da Formula 1 ne propadne.
    Štaka koju bi mogli pomalo smanjivati dok ju potpuno ne izbace.
    U utrkama ala Monaco ionako ničemu ne služi, a nekim drugim utrkama služi kao žmigavac.



    2
    0

    2
  2. Jordan Forever Prikaži

    Ja mislim da F1 treba puno više napraviti za mlade/nove vozače. 20 mjesta na gridu je malo. Trebalo bi napraviti da svaka momčad na 4 utrke ima pravo na 3.vozača, a taj vozač bi imao ogranočenje da još nije vozio u F1 ili da ima manje od npr. 6 nastupa. To bi se moglo napraviti tako da na svakoj utrci (tj.ne baš na svakoj, nego na izabranih 20 utrka u sezoni) na gridu bude 22 vozača, tj. 2 dodatna iz 2 ekipe. Ždrijebom bi se odredilo koja ekipa na kojoj utrci ima 3. vozača. Ako je sezona preko 20 utrka F1 bi morala odrediti staze gdje ne bi bilo dodatnih vozača (npr. Monako, Miami, Saudijska Arabija). To bi dovelo do toga da pravu priliku dobe Pourchaire, Drugovich i sl. Na 4 utrke. I to neki bi imali priliku baš voziti Mercedes, Red Bull, Ferrari… ozbiljne prilike.



    2
    1

    1
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Zanimljivo, ali mislim da je neostvarivo.
      Ja bi osobno radije da F2 bude zbilja F2- druga liga Formule 1, sličnija i bliža F1., po svemu, pocevsi od performansi nadalje…
      A ovo sto je sada F2 da bude “juniorska liga”.
      U F1 ne moze nitko tko nije odvozio minim. jednu F2 sezonu, a F2 je dužna primiti barem prvaka F-junior (do 21 god.), ako ne i top 3…
      U takvoj F2 bi vozili svi dobri/solidni za koje nema mjesta u F1 tipa Mick Schumacher, Drugovich, Lawson, ma vise manje svi koji su test vozaci i cekaju priliku u F1 jer su pre stari za sadasnji F2…

      Ali bojim se da je ovo moje jos manje realno 😄



      4
      3

      1
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Beethoven 87 –
        Slažem se. Povećanje broja momčadi ili bolida u F1 stvorilo bi veliku gužvu. Staze su točno limitirane minimalnom prosječnom brzinom i vremenom po krugu i minimalni broj odvezenih krugova.
        Tako da se staze ne mogu niti beskonačno produžavati….. a trenutno vidimo po kvalifikacijama kolika je gužva.

        Formula 2
        Ona je postala jako atraktivna za gledanje jer se unjoj čeliče mladi vozači pretendenti na mjesta u F1, a bolidi su im podjednaki.
        Izrađuje ih jedna firma, nema nikakvih dorada na bolidu i motoru.
        Samo mogu mijenjati kut prednjeg i stražnjeg krila i taktizirati sa gumama.
        U formuli dva imamo sve na što se žalimo u Formuli 1
        Izjednačene bolide u kojima isključivo vozačka sposobnost dolazi do izražaja.

        F1 ne može imati podjednake bolide jer bi propala i pretvorila se u F2 ili IndyCar

        U Formulu dva treba puno više uložiti u reklamnom smislu i eventualno dodati što više utrka u vikendima u kojima je to moguće zajedno sa Formulom 1

        Tako FIA i vlasnici licence dobili puno više fanova, a ne idiotskim cestovnim utrkama po centru grada za ljude kojima se ne da otić na trkalište.
        To ionako nisu fanovi.

        p.s.
        Isto tako kao što kažeš, limitirati minimalnu starost vozača koji mogu ući u Formulu 1 (21-22 godine)
        Do tada neka se bore u Formuli 2



        2
        1

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        I ja bi da je F2 bas to sto pise..
        Trenutno F2 kao da je napravljena za unistavanje potencijala za F1.
        U F1 vozaci voze recimo 10 sezona a ti dodjes u F2, budes prvak i onda cekas neko slucajno mjesto gdje te maticna ekipa mozda ugura, nekad za 2,3,5 godina i onda eventualno ako i dodjes u F1, dobijes sezonu, ne uspijes odmah da prilagodbom iz ovih ili onih razloga i corak, kazu bio je nekad veliki talent, obecavao je a 4 godine se smuca i naslikava po gridu.
        Neka u F2 vozi sve najbolje sto nema mjesta u F1, ako zele naravno a vjerujem da zele.



        2
        2

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        kad smo kod f2 čisto informativno ako ima ko da ne zna za ovo pravilo:
        -f2 prvak ne smije sljedeće dvije godine voziti f2.



        3
        3

        0
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ja bio promjenio naslov u “Maxova metla”. Jer Max nije ovo radio greenhornu.
    Covjek je u prosjeku bio skoro pola sec brzi u kvalama. A Perez je samo dva puta bio ispred. I to jedva.

    Ne metla, nego unistavanje galaktickih razmjera…



    1
    0

    1
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Istina 👍
      Max je uspio postic da ljudi zaborave koliko je Perez zapravo dobar vozac.
      A najjace mi je kad krenu uspoređivat Pereza i Bottasa (Max-Ham) i tvrdit da je Bottas bolji 🤦😄



      2
      -3

      5
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Koliko je Bottas dobar najbolje se vidjelo ove sezone. I sad se sjeti da je ovako blijed i prosječan vozač natukao 10 pobjeda, 20 polea i 67 podija!



        6
        -1

        7
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Pa dobro. Ipak je čovjek motiviraniji kad vozi dobar bolid nego neki traktor. Dok im je bolid bio tu negdje nije ni Bottas bio tako loš. I u Mercedesu se vidjelo kako uvijek nekako nabrijano i s voljom uđe u sezonu, onda to održi par utrka, onda ga namlate i onda mučenje do kraja sezone.



          4
          4

          0
        • Dee-Lite Prikaži

          Idući korak je ocjenjivanje Kimijeve karijere na temelju dvije zadnje sezone u Alfa Romeu
          🤨



          9
          8

          1
        • Carlos Sainz 55
          2CV6 Prikaži

          Bottas je nekopletan trkac, jako brz ( protiv štoperice) u kvalifikacijama, nerijetko brži i od Lewisa ali jedan od najlošijih u uslovima trke – covjek ne zna preticati.
          Promašio je kategoriju, možda bi se dokazao u WRC-u.



          3
          1

          2
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Koliko je Bottas loš, najbolje govori činjenica da još uvijek čekamo da izgubi u sezoni od timskog kolege, a da to nije Hamilton.



          3
          3

          0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          @wapi: Tko nije motiviran neka se makne, to je bezvezna izlika. Ako natučeš toliko podija u karijeri, a onda muku mučiš s vozačem kalibra Zhou – nešto ne štima.



          2
          -1

          3
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          @Vetma Kako mislis muku muci sa vozacem kalbra Zhou. Pa vec 2 sezone ga uredno rastura. Ne kazem da je Bottas dobar vozac. Mrtvi prosjek ala Perec Hulk Magnussen Gasly Ocon i takvi. Al nije ni Zhou Sargent ili Goatifi.



          2
          2

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @avetma sve štima, voliš se utrkivati i to radiš, ali ništa ti ne ovisi o tome koliko ćeš dobro pobijediti momčadskog kolegu i onda ti to jednostavno nije bitno. Ako ispunjavaš ciljeve koje momčad postavlja pred tebe sve je 5. Svjestan si da sjediš u kanti i da se ubiješ od truda da ne bude bolje nego što je. Jednostavno nije moguće biti motiviran u traktoru kao kad sjediš u vrhunskom bolidu. Vidi Alonsa kako je bio potpaljen i motiviran kad je AM bio konkurentan i kako ga nije bilo nigdje kad je AM potonuo



          2
          2

          0
        • avalon Prikaži

          Ante Vetma …. žestok si ti kritičar prema pojedinim vozačima .sad je na tapetu bottas . on je blijed vozač pa iako je “natuka” 10 pobjeda , 20 PP i 67 podija mučija se sa zhouom iako je u trkama omjer 14 Vs 9 za bottasa . je li onda i lewis blijed i prosječan jer je lani izgubija od russella ( bottas je pobjedija zhoua koji je istina bija lani rookie ) , novaka u timu merca , a ove sezone je omjer u trkama bija 13 Vs 9 u korist lewisa . lewis je izgubija i Q od russella 15 Vs 13 ;)
          kad pišeš ” Tko nije motiviran neka se makne, to je bezvezna izlika.” možda bi se mogli podsjetiti sezone 2021. kad je seb vozač sa 4 titule , 53 pobjede , 57 PP , 38 najbržih krugova i 122 podija za tek 9 bodova kolegu strolla kojega si takođe ka i sad bottasa omalovažava u njegovoj rookie sezoni i to samo zato šta ga je massa “uništija” u Q šta ti je bija light motiv za omalovažavanje ALI si uredno “zaboravija” da je na kraju massa pobjedija strolla za samo 3 boda … 43 Vs 30 za massu .
          ispada da je i 4 X prvak 2021. muku mučija sa vozačem kalibra strolla . 7 X prvak se muči sa “nekakvim” russellom .
          dobro je primjetija Har Kl …. jedini kolega koji je pobjedija bottasa je lewis , svi ostale njegove kolege su gubili od valtteria ;) btw ni kimi 2020./21. nije baš nadvozija giovinazzia , naročito 2020. kad su oba osvojila 4 boda za alfu …



          6
          5

          1
        • Vw
          Crni molo Prikaži

          Po prvi puta ovog lika avalona podržavam



          1
          -1

          2
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          @avalon: Smrdilo je ovo od početka na latentnu obranu Kimijeve reputacije :) Ali čini mi se da je to jalov posao. Njegova karijera u zadnjih 7-8 godina ionako se ne temelji na rezultatima nego na karizmi.

          A svatko tko ima problema s vozačima tipa Zhou (koji je recimo u svoje prve dvije sezone u F2 bio daleko iza Latifija i Mazepina) ili Stroll (kojeg ne treba dodatno objašnjavati) – trebao bi razmisliti je li mu vrijeme da se pozdravi s F1.



          1
          -2

          3
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @avetma
          Danas sam pročitao super komentar na odgovore poput ovog tvoga:
          “U maniri vrhunskog veznog igrača provukao si loptu gdje ti odgovara i prešao na novu temu…” Kimija.

          Jedina veza njih dvojice je da su vozili Alfu. Ali onda imamo veze Jarno Trulli i ja – jer smo obojica vozili Toyotu.



          2
          1

          1
        • Ayrton Senna
          Beethoven87 Donator Prikaži

          Bottas prije Merc vs Perez prije RB-a. Odlicno ga je opisao @2CV6
          Bottas je teski prosjek koji je namlatio statistiku na racun Mercedesa i (pre)oscilirajuceg Hamiltona.
          Ne bi nista puno bolje prosao ove god od Pereza u RB, a statistika bi mu bila znatno tanja da je umjesto Hamiltona imao Maxa u tim Mercedesima.

          Eto, imam potrebu to podcrtat i izbacit jer se ne mogu nadiviti Lujinim Fan-bojsićima s ruzicastim naocalama koji pile pilu naopako kao i njihov idol koji se usudi omalovaziti Maxove kolege, odn. svoje uvelicati i također išta reći o dominantnom RB bolidu i uporno to naglašavati…



          1
          0

          1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Perez nije ništa bolji vozač od Bottasa. Od juniorskih dana do danas.
        Bottas je bolji u kvalifikacijama, ovaj bolje čuva gume. Ali niti jedan niti drugi nisu neka ekstra klasa.
        Meni se više čini da se Pereza pokušava napraviti nekim mega vozačem nego obratno.
        Oboje su idealni za biti vodonoša nekom poput Lewisa i Maxa i to u sezoni gdje imaju dominantan bolid.
        Pa Perez je sa ovim RB jedva završio ispred Hama koji je većinu sezone vozio 3.-4. bolid po brzini o čemu pričamo?
        Već dogodine ako se druge ekipe približe RB vidit ćemo gdje će završiti Checo.



        2
        2

        0
        • Stefan Bellof
          pigmalion Prikaži

          Ponekad mi se čini da bi Bottasa i Pereza mogli utrpati u kategoriju sa Jensonom Buttonom, zar ne?
          Ali nije to tako. Zašto?
          Recimo da je Bottas osvojio jedan naslov u eri Hamiltona, ili da Perez osvoji naslov u eri Verstappena, da li bi ih to izjednačilo sa Buttonom? Mislim da ne.
          Isto vrijedi i sa Nicom Rosbergom. Button i Rosberg su klasa iznad, bez obzira i da Perez osvoji naslov.
          Nisu mi ni Rosberg i Button nešto, ali Perez sa naslovom bi samo statistički bio na razini sa ovim dvojcem.


          0
          -1

          1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.