Sky: Horner će se u ponedjeljak sastati s Maxovim menadžerom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 mjeseci 3 min 44 komentara

Britanski Sky piše da će se Christian Horner početkom idućeg tjedna sastati s menadžerom Maxa Verstappena, a sve u jeku svakojakih glasina o stanju u Red Bullu.

Razvoj situacije sad već prilično jasno ukazuje na to da je cijela poanta afere s navodnim WhatsApp porukama bila diskreditirati Hornera i ukloniti ga s njegove pozicije, ali još nije poznato hoće li zaista to biti ishod svega. Jos Verstappen je bio nedvosmislen kad je rekao da Red Bull riskira podjelu unutar ekipe, a u medijskim kućama se već može primijetiti tko kakvim tonom piše o ovoj aferi i koju stranu zauzima.

Na stazi Red Bull nema problema i još su jednom sezonu otvorili u uvjerljivom stilu. Max Verstappen je deklasirao konkurenciju, a Sergio Perez je bez većih problema došao do drugog mjesta. Donio je tako Red Bullu dvostruku pobjedu i sebi najbolji rezultat od Velike nagrade Italije u Monzi prošle godine.

Horner tako očekuje da će nastaviti s poslom šefa ekipe i u Saudijskoj Arabiji ovog vikenda, a u Bahreinu mu je podršku pružala supruga Geri Horner i čovjek koji se rijetko pojavljuje na F1 vikendima – većinski vlasnik Red Bulla – Chalerm Yoovidhya.

“Apsolutno smo ujedinjeni. Mi smo vrlo jaka ekipa. Imamo nevjerojatnu podršku, nevjerojatne partnere i sjajne dioničare koji stoje iza nas. Ovakav uspjeh ne dolazi bez jedinstva.”

“Proteklih par dana situacija nije bila ugodna, pričam o ovoj neželjenoj pažnji. Ali, naš fokus je na bolidima. Moj fokus je usmjeren na ono što se događa na stazi i mislim da rezultat iz Bahreina to jasno pokazuje.”

Po različitim medijima kruže glasine da je čelnik FIA-e Mohammed Ben Sulayem od Maxa Verstappena tražio da javno podrži Christiana Hornera, a vezano za to ili ne – istovremeno je u javnost izišla informacija da je zviždač unutar FIA-e optužio Ben Sulayema da je prošle godine lobirao za promjenu rezultata utrke i vraćanje pobjedničkog postolja Fernandu Alonsu u Kataru. Nije trebalo puno da pojedini novinari zaključe da je prelazak Maxa Verstappena u Mercedes neminovan, što nije opovrgnula ni izjava Helmuta Marka koji je u svom stilu rekao da neće spriječiti Maxa ako on želi otići.

Trenutno možda najzanimljivije pitanje jest što o svemu tome misli trostruki svjetski prvak i ako zaista dođe do raskola unutar Red Bulla hoće li on stati na stranu svog oca ili na stranu Christiana Hornera i Red Bulla.


Mišljenje autoraVrijedi dodati da je Red Bullov media centar nakon Velike nagrade Bahreina bio nekarakteristično krcat fotografijama Christiana Hornera u druženjima s najbližim suradnicima. Nekoliko desetaka fotografija s Maxom Verstappenom, jednako toliko s Adrianom Neweyem, preko 30 fotografija sa suprugom Geri, ali i s ostalim akterima unutar svijeta Formule 1.

Odgovor

44 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Adrian Newey u Ferrari, Max u Mercedes.
    Totalni raspad ekipe koja je dominirala….i to sve zbog flerta sa nekom ženskom.

    E to bi bila priča koju Netflix jedva čeka. Priča veća od cijele sezone.



    16
    14

    2
    • Imola Prikaži

      I opet bi Ham ispao jebeni sretnik !!



      16
      15

      1
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Flert sigurno nije razlog raspada ekipe nego je oporbena frakcija našla dobar razlog da se proba riješiti Hornera. Raspad je tu bio neizbježan, prije ili kasnije.



      19
      19

      0
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Apsolutno!
        Da nije bilo flerta, iskopalo bi se da je negdje prošao kroz crveno, ili dao neke političke izjave za A ili B frakciju, ili nešto deseto…
        Tako to ide u politici…



        10
        10

        0
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      Ispada da je flert tu najmanji problem



      6
      6

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        U doba AI nije uopće jasno da je ikakvog flerta bilo, a kamoli da su poruke autentične. Žena se još uvijek krije i ne želi istupiti i potvrditi autentičnost poruka. Vjerojatno ima dobre razloge, pogotovo nakon što je Horner službeno oslobođen, to onda implicira da je ona sve izmislila, a to nije dobra pozicija za javni istup, sve dok CH ne potvrdi screenshotove, a on je malo prepametan za takav amaterizam.

        S druge strane sasvim je očigledno da su na djelu borbe za vlast i u upravljanju F1 i u upravljanju RedBullom. U RB slučaju veliki patrijarh je umro i sad se mora izmjeriti čiji je veći da bi se ustanovilo tko je novi gazda. A u F1, antikorporativna struja je pobijedila za šefa FIAe i sad imamo LIberty koji ruje ne bi li ga smijenio…



        6
        5

        1
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Nema to nikakve veze s flertom nego s pohlepom.



      3
      3

      0
    • ZX10R Prikaži

      Tata verstapen je pravi ljigavi lik ,koji je on u stvari qouraz ,jel on zaposlen u Red Bullu ,koliko znam nije ,možda se varam
      Šta onda u stvari taj pokwarenjak hoće i zanimljivo kako se baš on javio među prvima ,dok se sinu Maxu po ponovo smiješi naslov prvaka ,koje pokwarene igre
      Uh,baš me ljuti ,biti će zanimljivo šta će reći Max ili ne će ,no novinari će ga pitati sigurno
      Horner i Adrian rade sjajan posao za Red Bull ,tko zna šta je u igri i koji je motiv ,lova ili nešto drugo ali bilo šta da je ,na kraju se uvijek svede na lovu !
      Zamisli tek show da Red Bull da otkaz Maxu i dovede ne znam recimo Alonsa i ovaj postane prvak ,koja bi ti ludnica bila
      Ili vrati Seba iz mirovine i ovaj kao u neka dobra stara vremena rasturi ,heheeeee,Netflix bi zaradio sigurno
      Ok ,malo šale ,no biti će zanimljivo
      P.S Baš me zanima šta je u porukama i kako izgleda dotična dama ,jedino je dobro što je izašlo odmah ,da se nije sjetila optužiti ga nakon 10g.jer to je sada moderno ,ameri vole ovakve igre ,za njih je sve reklama ,samo neka se piše
      Zanimljivo je kako slučaj istražuje Red Bull a ne policija ,a tata urla i pokazuje prstim ,kriv je mora otići ,to nije dobro za Red Bull ,a Red Bull rastura ,tko je tu lud ?!??



      4
      4

      0
      • renato2107 Donator Prikaži

        Realno, Horner bi sada trebao to pritisnuti, i Josa do daljnjeg van garaže, a Maxa držati na kratkoj uzici. Pripremati rezervu vozača za ovu godinu, a za iduću svakako. Mora se znati tko je šef ekipe, a sve ometaće maknuti od ekipe. Realno ovaj bolid 5 vozača može dovesti do naslova i ne smije se dogoditi da se naslov ne osvoji ili ucjenjuje.



        2
        2

        0
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Jučer je održan sastanak…



    4
    4

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Sve je krenulo s nekim porukama i slikama, dic picovima i slicnim. Sad znamo da je to bila obična patka. Horner je igrao neku puno opasniju igru u RB. Tu su dva tabora koji se bore za prevlast, a puštanjem poruka samo se htjelo srušiti Hornera, al izgleda da je prije toga Horner nekoga drugoga išao rušiti.



    15
    15

    0
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Nece Max nigdje dok ima pobjednicki bolid- bez obzira na raskole ove one. Otici ce godinu nakon sto ne osvoji naslov, ako se to dogodi prije njegove mirovine haha
    Drugo, dokle god se ne vidi financijska steta nece Horner nigdje, a ostali mogu trubiti koliko hoce.



    11
    9

    2
  5. Alfa Romeo
    Tito Prikaži

    Kad ti TATA dogovara poslove ….. moglo bi biti zadnje osvojeno prvenstvo ………Ako odlazi Horner otici ce i Adrian prije ce tatko i sinko otic nego prva dvojca ……a onaj staroguzac pitanje dal zna zakopcat hlace



    8
    8

    0
  6. Henry Prikaži

    Znači bio kriv ili ne horner , ovaj tata verstappen nebi smio sa moralne strane govorit protiv njega. Neznam kako ga nije sram s obzirom koliko je dugo max u red bull. I koliko su u početku trpili sva ona razbijanja i uništavanja bolida.
    Uostalom koji je on faktor i šta se njega ima pitat u vezi stanja u momčadi. Trebao bi reći bez komentara.
    Osim ako nije u dilu s nekim npr. Mercedes. Pa mu je u cilju da još više kuha frku u red bullu.
    A uostalom iz lika zrači neka zloba.



    32
    32

    0
  7. Vw
    Crni molo Prikaži

    Pa pravi razlog ove frke je oko love,horner je htio zajebati Austrijance priklonio se tajlandjanima i tu leži razlog cijelog ovog sranja, nikakav kurvarluk i pokazivanje kite uokolo,to su gluposti



    6
    5

    1
  8. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Ajde nek Max raščisti sa starim inače nemam ništa protiv da Ricciardo dobije priliku biti svjetski prvak…
    Jos Verstappen je najgadnija kreatura koja se vrzma kroz paddock zadnjih godina… Barem meni.



    16
    16

    0
  9. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Gazda umro….i sad misevi pokusavaju doc na vlast….vidit cemo sta ce do donet nakraju. Samo da se ne desi neki veliki raskol,jel to ce lose utjecat na cijelu momcad….



    2
    2

    0
  10. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Nadam se da će i Max malo progovoriti o svemu. Veliki šampion bi trebao reći poneku rijec i njegovo stajalište o svemu. Nadam se da nije u kombinaciji sa ocem. Iako se bojim da je.



    8
    8

    0
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      A ja se nadam da će šutit ili davat neutralne izjave kao i do sada.
      To bi mu bilo najpametnije i za ovaj shitstorm koji je nastao, a i za budućnost.
      Nijedan šef tima ne voli vozača koji nešto mulja i politikari, a njegov nedodirljivi status isto nije vječan.
      Veliki šampion bi trebao ostati iznad ovakvog politikarenja, bez obzira koliko mu je stari upleten i koliko je intimno na njegovoj strani.



      3
      2

      1
  11. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …iako nisam fan rb-a a ni max-a kojemu priznajem da je već najmanje 3g najbolji na gridu ovo je smiješno i ako se ovako ‘raspadne’ pogotovo u korist Jos-a bilo koja sprdnja s drugim momčadima posljednjih godina nije ni mačji kašalj za ovu količinu idiotizma…moje mišljenje o nizozemcima će se samo još niže srozati sa već gotovo nikakvim poštovanjem prema istima…nadam se da su ovo sve glasine jer ako nisu neće mi biti dosta tona kokica da se zabavljam na kauču…



    7
    7

    0
  12. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Ako se raspadne Red Bull zbog nekog lijevog pičoka onda stvarno treba otići svijet kvragu. Ako bogati šef ne može karati mlade zaposlenice onda niti kapitalizam nema smisla.



    8
    4

    4
  13. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ovo je slika danasnje F1. Sexting skandal ce biti veći od Spygate ili Crashgate… Liberty media trlja ruke, jer ovakve pricice provlace i zenski dio publike. No hajde da i ja budem “imaginarni naivni magarac” pa da kazem Horner ce otici, dakle teoretski i da ode, ne znam kako ce se poljuljati stubovi RBR-a? Kada tehnički dio radi odlican posao. Ok, logistika je bitna, ali vidjeli smo koliko je logistika bila bitna u Ferrariju. Odlazak Hornera ce manje da boli, nego recimo odlazak Neweya.

    Ova sapunica je odlična uvertira za novu sezonu, da bar van staze se privuce paznja, kada na stazi je sve tabula rasa.


    0
    -5

    5
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      On sam od sebe neće dati otkaz zaključili su da nemaju dovoljno materijala da mu daju otkaz prema tome ništa od svega. Jer ako mu daju otkaz morali bi reći zašto prekidaju ugovor, a on bi ih mogao tužiti za neopravdani otkaz, pogotovo kad ispunjava ciljeve koji su mu postavljeni, pa bi ih to moglo koštati puno novaca. Uglavnom frajer se pokazao žilavim igračem. Osim toga zbondao se s većinskim vlasnikom. Mislim da austrijska ekipa može sad samo pokušati primiriti Josa i ugasiti aferu. A ženi pronaći novi posao u ili izvan korpopracije s većom plaćom…. Jer je malo blesavo i neodrživo da nakon optužbe koju proglase lažnom ostaneš raditi isti posao kao da ništa nije bilo.



      6
      6

      0
  14. Michael Schumacher
    Lovac Prikaži

    Ako ima istine i ode na Tata stranu, ovo će biti jedna od onih tragedija gdje frustrirani otac koji nije ništa postigao te neke komplekse liječi uz pomoć sina. Max je brz, nadam se da nije i bedast dečko jer ovo je odluka jasna kao dan (za ostati uz one koji su te napravili prvakom i vozačom kakav jesi).



    9
    9

    0
  15. gudenjacica Prikaži

    Ja se iskreno nadam da Max nije u paktu s ocem u vezi ovoga (iako mi se čini da mu se još uvijek ne suprotstavlja nego ga samo sluša ko da ima 7 god) jer ovo je dno dna od njega. Jos je ljiga neviđenih razmjera, iskreno se nadam da će i Max to skužit i poduprijet Hornera i RedBull, momčad koja mu je pružila apsolutno sve u F1. A ako već on i otac i Marko žele naprkostit RedBullu i tu prijete se nekakvih odlaskom, ma široko Vam bilo bolje. RedBull je postala institucija F1, i to zadnjih 15god, kad su pobijeđivali i kad ne. Po meni uvjerljivo najposloženija i najbolje vođena ekipa, a tu je jako veliku ulogu igrao i Horner. RedBull će lako bez Verstappena, on bez njih malo teže (barem trenutno). Niti jedan vozač nije veći od momčadi, pa da li to bio Ferrari ili Haas. U f1 je samo 20 mjesta, vjerujte da jako puno njih želi i ono najslabije mjesto, a kamoli ne u jednoj momčadi kao što je RedBull. Koliko god je meni Verstappen drag kao vozač, veći od momčadi nije, pa ako mu tu nije dobro i ne osjeća se ugodno (skupa sa Josom i Markom) samo vi idite kuda Vas noge nose a RedBull, Hornera i Neweya pustite na miru.



    10
    10

    0
  16. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Pokušao sam se malo više informirati o ovoj temi i čini mi se da trenutno vidimo samo vrh sante leda. Koliko sam uspio posložiti kockice, izgleda da je Hornerova text akcija bila jedini detalj koji su mu našli ili smjestili kako bi ga se diskreditiralo i pokušalo ukloniti. Očito su dva klana unutar Red Bulla koji se žele izboriti za prevlast. Horner-Yoovidhya (51% vlasnik Red Bull GMBH) s jedne strane i Helmut Marko-austrijski dio Red Bulla-Verstappeni. Navodno se Horner već nakon smrti Mateschitza pokušavao riješiti Marka, ali nikako nije uspijevao tako da je ovo sada na neki način osveta za to. Nekako se moglo očekivati da će doći do raskola unutar ekipe nakon smrti Dietricha Mateschitza, samo mi je nelogično da se to dešava sada u jeku jedne od najvećih dominacija jedne ekipe i vozača u povijesti.

    Druga zanimljiva teza na koju sam naišao je ta da navodno Red Bullova pogonska jedinica za 2026. ima ozbiljnih problema i kasni u razvoju te da je gotovo sigurno da neće biti na nivou Ferrarija i Mercedesa. Leži li možda u tome srž Josovog ispada i gdje je tu Max? Saznanje da nakon iduće godine Red Bull vrlo vjerojatno gubi dominantnu poziciju, a Max ima ugovor do 2028. ih je eventualno dovelo do razmišljanja da je bolje žrtvovati jednu titulu (2025.) za možda 5 idućih i da je Josov ispad zapravo korištenje rata za prevlast između dva klana za Maxov izlaz iz Red Bulla i sjedanje u Mercedesov bolid.

    Vrijeme je da se i Max oglasi pa da možda dobijemo nešto konkretno jer sve ovo što sam gore napisao ima previše navodno, možda i eventualno, ali ipak mislim da ove teze imaju neko realno uporište.



    6
    5

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nema mi smisla ovo Horner-Marko. Jer Marko nema nikakve ambicije upravljati timom jednostavno mu se na da baviti zaštitom na radu, planom godišnjih odmora, štednjom struje i plina…. On se bavi vozačima i to je njegova domena. Horner je imao savršenu priliku sterat Marka u penziju kad je imao rasističku primjedbu o Perezu – to bi bilo neobranjivo da je Horner tako htio. Zaštitio ga je. Dakle, ta priča mi ne stoji. A Austrijanci Tajland, to bi moglo biti u igri jer do smrti gazde Tajlanđani su bili u sjeni jer je Dieter po ugovoru bio bezpogovorni diktator. Sad više Tajlanđani ne moraju biti u sjeni dakle žele možda imati neki utjecaj na vođenje firme.



      3
      3

      0
  17. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    “Razvoj situacije sad već prilično jasno ukazuje na to da je cijela poanta afere s navodnim WhatsApp porukama bila diskreditirati Hornera i ukloniti ga s njegove pozicije”

    Poanta je bila da žrtva prijavi zlostavljanje. Dosad je odrađen samo dio u kojem se prijavi firmi. Nešto šti se i kod nas događa često. Nešto što i kod nas u bilo kojoj firmi uglavnom završi s “nismo ustvrdili da ima kršenja pravila firme” pogotovo ako se radi o visoko pozicioniranoj osobi. Nakon toga žrtva se može obratiti pravosudnim tijelima. To uglavnom ne rade. Vidjet ćemo rasplet u ovom slučaju.



    1
    1

    0
  18. Marlboro
    balkanacf1 Prikaži

    Ovo više treba završiti. Horner Ima na svojoj strani većinske vlasnike, Newey je njegov igrač i tu je priči kraj. A svi ostali moraju razumjeti da u tom bolidu može i Perez/Riciardo/Vettel koji se usto s kauča i sjeo u njega, biti prvak bez po muke.



    5
    4

    1
    • Carlos Sainz 55
      Tudum Donator Prikaži

      Kako znaš da je Newey njegov igrač? Nisam vidio da se je još izjasnio.


      0
      0

      0
      • Marlboro
        balkanacf1 Prikaži

        Newey je kum Hornerovom djetetu što podrazumjeva prijateljski odnos izvan profesionalnog. Sama ta činjenica je bitnija od svih izjava i špekulacija. A i nisu svi ljudi takvi da hrane žuti tisak kao razni Ralfovi,Josovi i Gerhardi…
        Sve se pretvorilo u clikbaitove za portale. Danas kreće GP vikend, zaboravimo ostalo.



        4
        3

        1
    • Vw
      Crni molo Prikaži

      Ipak je i do verstapena, ispada da je sve samo do bolida. Nikada nećemo znati bi li Riccardo Perez i drugi bili prvi


      0
      -2

      2
      • Marlboro
        balkanacf1 Prikaži

        Svakako je do Maxa, samo hajteri to ne priznaju ali da su sporiji 3/10 od maxa, i dalje su brži 2/10 od ostalih. Onda bi imali borbu za prvo mjesto.


        0
        -1

        1
        • Dee-Lite Prikaži

          “Da biste postali svjetski prvak, potrebna vam je najbolja kombinacija između vozača i ekipe. Ne znam što bi Max bez Red Bulla i ne znam što bi Red Bull bez Maxa. ”

          Ko je reko? – Čarli reko!


          0
          0

          0
  19. Michael Schumacher
    marinx1987 Prikaži

    kad je umro BOS Mateschitz baš sam se pitao ŠTA će se desit.ok RB je odlican i po svemu sudec trebo bi bit odlican sve do kraja 2025 al tko ce kakve konce povuc to je pitanje. Verstapen sigurno nije zadovoljan što je potpiso ugovor do 2028. na ruku mu sigurno neide ni to sto je ham potpiso za crvene. horner sigurno previše zaraduje a to nekome smeta. nebi me ni cudilo da Josh verstapen zeli njegovu stolicu. sve u svemu prmalo zanmo a svasta se kuha


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.