Verstappen osvojio pole position u Džedi, Leclerc ponovo drugi

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 mjeseci 4 min 55 komentara

Kao i prije tjedan dana u Bahreinu, najbrži u kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije bio je Max Verstappen u Red Bullu. Prvaku je ovo treći uzastopni pole position i 34. u karijeri, čime se izdvojio na petom mjestu apsolutne ljestvice po broju osvojenih pole positiona ispred Jima Clarka i Alaina Prosta. Idući ispred njega je Sebastian Vettel koji mu je s 57 pole positiona nedostižan ove sezone.

Sedmi put zaredom Charles Leclerc smjestio je svoj Ferrari u prvi startni red, dok će iza njega krenuti Sergio Perez i Fernando Alonso koji su kao i Leclerc kasnili po tri desetinke. McLareni su se ponovo kvalificirali jedan do drugoga, no ovog je puta Oscar Piastri bio brži od Landa Norrisa.

Vozači Mercedesa, George Russell i Lewis Hamilton, završili su na sedmom i osmom mjestu, a top 10 su popunili Yuki Tsunoda i Lance Stroll. Treći najmlađi vozač u povijesti F1 koji mijenja nedavno uspješno operiranog Carlosa Sainza u Ferrariju, Oliver Bearman, startat će 11. nakon što je s minimalnim zaostatkom za tada desetim Hamiltonom ispao u Q2.

Q1

Najbrži u prvoj rundi s najbržim vremenom vikenda bio je Verstappen s manje od desetinke ispred Strolla i desetinkom ispred Leclerca. Incidenata nije bilo, a najbliže tome bio je Piastri kada je u početnom dijelu runde solidno ispipao zid, ali je prošao bez oštećenja.

Na prvoj prepreci pali su isti vozači kao i prošlog vikenda – Bottas je opet završio 16., ostavši kratak za 72 tisućinke iza Albona, Ocon i Gasly napredovali su za jedan red u odnosu na prošli vikend pa će krenuti iz pretposljednjeg reda, a iz posljednjeg reda krenut će Sargeant i Zhou. Sauberovi mehaničari uspjeli su sastaviti Zhouov bolid nakon velike štete s treninga tek dvije minute prije kraja, stoga Kinez nije uspio stići u brzi krug.

Q2

Još jednom najbrži je bio Verstappen, a ovog puta su mu dvojica vozača bila unutar desetinke zaostatka, Leclerc i Alonso. Runda je nakratko prekinuta 11 minuta prije kraja nakon što se Nico Hulkenberg zaustavio pored staze zbog kvara na bolidu, što je značilo da Nijemac neće imati priliku za ponavljanje prolaska u Q3.

Debitantu Oliveru Bearmanu na kraju je nedostajalo samo 36 tisućinki da ponovi uspjeh posljednjeg debitanta i izbaci jednog od prvaka – Liam Lawson uspio je izbaciti Verstappena u Singapuru prošle godine u svom trećem nastupu kao zamjena, dok se Hamilton ovog puta za dlaku provukao pod prijetnjom novajlije. 18-godišnjem Britancu su se u nokaut zoni pridružili Albon, Magnussen, Ricciardo i spomenuti Hulkenberg.

Q3

Verstappen ni u Q3 nije ispustio vrh tablice i rundu je započeo s 1:27.472, vremenom tri desetinke bržim od timskog kolege Pereza, prošlogodišnjeg pobjednika kvalifikacija i utrke u Džedi. Treći je bio Alonso s pola sekunde zaostatka, dok je Leclerc kasnio čak osam desetinki.

Leclerc se drugim krugom uspio ugurati između Red Bullova, dok se Alonso samo uspio dodatno približiti Perezu. Norris i Mercedesi imali su korištene gume u prvim brzim krugovima, no prelazak na svježe gume nije im donio velike pomake – Norris je ostao iza timskog kolege, dok su Mercedesi zauzeli četvrti red.

Utrka počinje sutra u 18 sati.

Rezultati

PVozačKonstruktorQ3+
1Max VerstappenRED BULL RACING HONDA RBPT1:27.472
2Charles LeclercFERRARI0.319
3Sergio PerezRED BULL RACING HONDA RBPT0.335
4Fernando AlonsoASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES0.374
5Oscar PiastriMCLAREN MERCEDES0.617
6Lando NorrisMCLAREN MERCEDES0.660
7George RussellMERCEDES0.844
8Lewis HamiltonMERCEDES0.988
9Yuki TsunodaRB HONDA RBPT1.075
10Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES1.100
11Oliver BearmanFERRARIQ2
12Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES
13Kevin MagnussenHAAS FERRARI
14Daniel RicciardoRB HONDA RBPT
15Nico HulkenbergHAAS FERRARI
16Valtteri BottasKICK SAUBER FERRARIQ1
17Esteban OconALPINE RENAULT
18Pierre GaslyALPINE RENAULT
19Logan SargeantWILLIAMS MERCEDES
Zhou GuanyuKICK SAUBER FERRARI

Odgovor

55 komentara

  1. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Dobro mi je pitanje otac postavio prošli vikend. Inače, on me je uveo u čari F1 1995. godine ali je prestao da gleda negdje oko 2013. zbog dominacije RBR. Nakon 10 godina pogledao je utrku u Bahreinu i odmah me nazvao da pita, zašto gledam ovo sr@nje od utrka i gubim vrijeme, jer ovi se samo voze u krug. Mislim da je bio u potpunosti upravu.



    8
    -7

    15
    • Formula 1
      Dzoni95 Prikaži

      Sta je tata rekao od 2014 do 2020



      7
      -1

      8
      • Felipe Massa 19
        mrgud88 Prikaži

        Kao što sam rekao, prestao je da gleda 2013. godine. Pomenuti period nije bio uopće upućen u stanje u F1 ali ne sumnjam da bi imao i gore komentare za dominaciju Mercedesa.



        3
        0

        3
        • Fia
          Realista Prikaži

          Zasto bi imao gore komentare? Da, Mercedes je dominirao, ali su se dva vozaca borila za titulu i bila je u igri do zadnjih utrka, a jednom je Rosberg i uzeo.
          Ovdje cak nemamo ni tu borbu. Sve je jasno.
          Tada nam je to bio sok i donekle dosada, ali da se sad ponudi tako nesto, prihvatio bi odma.



          12
          5

          7
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Pa sad bas hladno reći da je sranje i da voze u krug…voze oduvijek.
        Biko je toliko dosadnih utrka 2015, u vrijeme Vettela, Schumija, Senne. Pa i na počecima F1 kad su razmaci bili ogromni između vozaca u pojedinim utrkama. No bilo je puno odustajanja i drukcijih pobjednika pa je to pridonjelo neizvjesnosti. Tako da mislim da u svakoj eri treba naci nesto sto ce nas držati napetim. Ove godine je to borba iza Maxa pa do 10 mjesta. Sta da se radi tako je kako je.
        Ali mogu razumit nekoga ko je navikao na drugaciju formulu 1 i ne pronalazi se u sadašnjoj. Ko što ja ne mogu pojmit elektricne aute i srce mi više zaigra kad vidim neku raspalu kršinu nego strujić.
        Ako se desi opet neka 2021 mozda se opet navuce.



        3
        -5

        8
      • F1puls
        ivanh Prikaži

        Puno se radi na sigurnosti vozača.Zašto se onda rezervnim vozačima neda prilika da više testiraju bolid?? Npr. prije FP1 ili nakon utrke.Da je Bearman imao sàmo malo više km u rukama f1 bolid, vjerujem da bi bio u top 5
        P.s. neznam zašto je moj komentar ispod replike juniora ?


        0
        0

        0
    • Dee-Lite Prikaži

      Mene je moj (sada već dugo pokojni) djed početkom 2000-ih pitao: Kako možeš gledati ta sranja od “utrka”? Svi se samo vozaju u krug i taj Švabo stalno pobjeđuje?!?!

      To je valjda jedina konstanta svih generacija koje su ikada pratile F1 – uvijek je najbolje vrijeme bilo kad su oni počeli pratiti natjecanje i nakon toga ništa više ne valja.



      8
      7

      1
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Čudan je ovo komentar.

      Ne vjerujem da je bio ili je ozbiljan fan ovog sporta.

      Izazov, za par eura mjesečno preplata na f1 pa pogledaj sezone prije 2013 i javi kakve su bile.



      2
      -3

      5
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      A gle, tko ne zna što gledat njemu je F1 dosadna, zato postoje motosport kategorije u kojima se voze identični bolidi, pa imamo samo podešavanja i utjecaj vozača. Tu su utrke puno izjednačenije i možda nekome zbog toga zanimljivije.

      Meni je svaka F1 utrka bila nekako zanimljiva (osim Indy 2005) jer sam u svakoj našao nešto što mi je bilo zanimljivo pogotovo od kada imamo live timing (zadnjih 20 godina)



      1
      0

      1
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Sad imaju i najbrzi bolid u kvalifikacijama, ne samo u utrci. Jos veca razlika nego prosle godine.
    I ne, ovo nije isto kad je Mercedes dominirao, tamo su se borila dva vozaca za naslov. Ovdje sve znamo.
    Ovo ce bit uzasna godina za F1.



    18
    15

    3
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Biće zanimljivo od P3-P9, tu su 3 tima u par desetinki.
      Još ako Perez nastavi formu iz druge polovine prošle sezone ima da bude veselo.



      8
      6

      2
    • Formula 1
      Dzoni95 Prikaži

      Nema sta da ti kazem osim gledaj i placi.



      3
      1

      2
    • avalon Prikaži

      naravno , ovo je jako različito od onog iz 2014. do kraja 2016. u tom razdoblju od 59 trka u 55 su vozači merca osvajalo PP . u te 3 sezone lewis je ostvarija 29 ( ili 30 ? ) PP , max od dolaska u F 1 do danas je ostvarija 34 PP ;) možemo gledat i kroz postotke … lewis 31 , max 18 % PP . lewis od 2014. do 2016. 31 pobjedu , max od 2021. do 2023. 44 pobjede . izgleda puno no lewis je za kolegu ima poprilično omalovažavanog rosberga no valjda sada vidimo koliko je nico zapravo bija dobar vozač , max ima pereza sa tek 5 pobjeda za RB . situacija danas je donekle slična onoj iz perioda 2010. – 2013. 41 pobjeda RB s tim šta je webber ima 7 pobjeda ( perez 5 ) , seb 34 . ostvarili su i 52 PP . istina , ovi rezultati za RB su ostvareni kroz 4 sezone ali ima sličnosti kad govorimo o dominaciji .
      šta ima veze šta su se 2 vozača ISTOG TIMA borila za pobjede kad je pobjednik bija mercedes ? uostalom , kad je rosberg otiša iz F 1 lewis je u 4 sezone do kraja 2020. naniza 45 pobjeda i 37 PP , a tu nisam “uračuna” 2021. kad je usprkos gubitku titule ostvarija 8 pobjeda i 5 PP . zaista nije isto jer merc je dominira sa 2 , a RB sad sa jednim bolidom ali taj jedan bolid vozi jedan od možda naj nadarenijih vozača makar i u novijoj povjesti f 1 ako ne i generalno . to će valjda pokazat vrime koliko je max dobar u kontekstu cjelokupne povijesti formule ….



      2
      2

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Oliver me bukvalno tako naložio da sam u javnosti radio grimase držeći mob u rukama.

      Kakav vozač! Koje srce… Svaka čast crvenima na ovakvoj odluci. Očigledno da se vraćaju tamo gdje i pripadaju. Prvo Lewis pa Oliver. Kakve ozbiljne odluke. Bravo!



      7
      7

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ante, komentar mi izlazi kao replika a pišem ga gore. Da znaš.



        1
        0

        1
        • Fernando Alonso
          junior Prikaži

          Možda slučajno dok scrollas kliknes na neciji komentar pa ti automatski ostane i pišeš odgovor na njega. To se meni par puta desilo.



          2
          2

          0
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          junior, originalno sam imao napisan komentar u polju na vrhu i postovan je na ovu repliku. Zatim sam obrisao komentar, ponovo odradio “pošalji” bez replike i opet se pojavio na istom mjestu.

          Ali, obratim pažnju sljedeći put. Možda je ipak do mene. Hvala.



          1
          1

          0
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Alonso upalio sva 4 žmigavca u zadnjem zavoju na kraju q3 da saceka nekog da mu da zavjetrinu.
    Max i u kvala sad dominantan. U utrci ce biti jos bolji.
    Velika pohvala Bearmanu. Dok su svi vec u punom gasu i vec našli svoj limit na stazi ti moraš od 0 polako gledat granice gripa i bolida i to na stazi gdje se toliko lagano razbit.
    Ocekujem na podiju 2 Red Bulla i Leclerca. Alonso ce vjerojatno opet propast kroz utrku iza Mclarena i moguce Mercedesa.
    Lewis totalno nigdje i cini se da ga nine puno briga. Russellu ce polako rasti ego.
    Uzbudljivo je pratiti sve ovo, al kad Max ovako sve rasturi na kraju u Q3 ostaje neki osjecaj ko da sam popišan.



    17
    16

    1
  4. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Otvorim komentare i sve sto vidim je zaljenje na brzinu RedBulla, jebiga zivot je sranje, ali 90% sezona formule 1 je takvo. Rijetko kada se desi 2021 ili 2012 kad se vozaci bore za titulu svim silama… Svima ce sezona biti dosadna, ali zar svaki put moramo komentirati isto? Osim toga, misljenja sam da vecina ljudi koja prati F1, prati ju zbog tehnickog dijela. Realno da nam je do napetog utrkivanja gledali bi smo IndyCar umjesto F1…

    Ima stotine tema o kojima se moze raspravljati o kvalifikacijama, ali uvijek se prica o istome…



    15
    9

    6
    • Felipe Massa 19
      mrgud88 Prikaži

      Kakvog tehničkog dijela? Gledam je 30 godina zbog utrkivanja a ne ko ima kakvo krilo i oblik sidepoda… Nažalost RBR nema kvalitetnog drugog vozača koji bi barem pokušao parirati Maxu, čime je potpuno izgubljena dvojba za prvo mjesto ususret svakoj utrci.



      5
      5

      0
      • Robert Kubica
        Yura Prikaži

        Nisam mislio konkretno o nacinima na koji F1 funkcionira, vec impresivne brzine koje postize u zavojima, ubrzanja i decelarcije, sigurnosti pri sudarima pri visokim brzinama itd.
        Sami bolidi su impresivni, cak i Alpine postize sile koje mi nikad necemo moci zamisliti. F1 bolidi su cista moc



        3
        1

        2
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Vi Verstapenovi i RBovi navijaci ne morate nista kometarisati! Samo sjedite i uzivajte! 😁



      6
      3

      3
      • Robert Kubica
        Yura Prikaži

        Eh vjeruj mi, nikad nisam favorizirao nikoga pretjerano, ali me hvata vec malo zelja da Ferrari osvoji naslov 😅. Nazaolst bojim se da ce me razocarati zelje…



        2
        0

        2
  5. Gogiii97 Prikaži

    3 desetinke bez zadnjeg pokusaja.. 🤣 Sto bi rekli komentatori sa SKSrb, javno molimo g Neweya da ode u penziju. 😄



    5
    5

    0
  6. Charles Leclerc
    HAZ Prikaži

    Nakon 40 godina gledanja lavovskih borbi Senne, Prosta, Schumachera, Häkkinena i ostalih velikana koji su mi uljepšavali nedjelje definitivno prelazim na badminton, shogi ili neki uzbudljiviji sport.



    7
    -2

    9
  7. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    Stalno se provlači priča o dosadi i kako je čak za vrijeme Mercedesove vladavine bilo uzbudljivije jer eto, tamo su se bar dvojica borila za titulu. A zašto je tome tako? Pa zato jer je Rosberg bio veći vozač od Pereza i bio je puno bliži Hamiltonu. Vidjeli smo što se događalo kad je Bottas sjeo u taj bolid… Isto to se ponavlja i sada. Max je jedan od najvećih vozača koji su ikada vozili F1. To je sada sasvim jasno. Njegov talenat, brzina i vještina čine da ostali djeluju potpuno nemoćno. Jeste pogledali vremena krugova? Između Charlesa na drugom mjestu i Landa na šestom je točno 0.341 sekundi razmaka. U tom prostoru je i drugi Red Bull, između ostalih. U vrijeme Mercedesove vladavine je najbliži pratitelj bio više od sekunde sporiji, bilo da je riječ o kvalifikacijama, bilo da je riječ o utrci.

    Da, Red Bull ima najjači bolid, najjačeg dizajnera, najbolji pitwall i najbolje mehaničare, ali ima i daleko najbržeg vozača na gridu.



    8
    1

    7
    • Formula 1
      Dzoni95 Prikaži

      I niko im nije poklonio tu dominaciju sami su je izgradili a ne kao neki u proslosti sto su pravili motore pre ostalih i gledalo im se sve kroz prste.



      3
      -2

      5
    • Ferrari
      Fiorano99 Prikaži

      Pa nitko ne spori brzinu i talent Maxa, ali kad vidis da je Perez (koji je budimo iskreni potpuno prosjecni ili cak ispodprosjecni F1 talent vozaca) brzi na stazi od mega vozaca kao sto su Alonso, Hamilton, Leclerc i Norris, onda se treba zapitati i koliko Max uopce gura naprijed i koliko je taj bolid stvarno mocan.
      Ponavljati da nije samo do bolida jer eto vidi Pereza a vidi Maxa je lose, jer je taj vozac kalibra kojeg su otprilike Lance Stroll i Kevin Magnussen uspio i sa mozda najlosijom sezonom u svojoj karijeri opet zavrsiti P2 prosle godine.
      Ovo je bolid koji garantira titulu jednom od dvojice vozaca, i od toga ne treba bjezati. Jedina zalost je sto u njemu sjedi jedan top talent pored vozaca kojeg nitko nije htio u F1 2020 godine.
      Uvjeren sam da bi i Liam Lawson bio veci konkurent Maxu u svojoj debi sezoni u odnosu na Checa, a kamoli netko poput Norrisa, Russella ili Leclerca.



      4
      0

      4
  8. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    U bolidu od Maxa bi i Latifi bio prvak. Moraju stopirati ovu sprdačinu.



    5
    -12

    17
  9. Tricolore Gorila
    Zendo Prikaži

    Htjeli mi priznati ili ne ovi razmaci su veliki i jako podsjecaju na neka prosla vremena dominacije i ostavljaju gorak okus
    Cak se ni ovo “zblizavanje” polja ne osjeti nesto



    4
    3

    1
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      ovi razmaci u kvalfikacijama nisu veliki. Preleti zadnji 20 godina pa ćeš vidjet.



      3
      1

      2
      • Tricolore Gorila
        Zendo Prikaži

        Evo bas sam otisao u 2016. Jednu od godina najvece dominacije mercedesa
        Zaostatci su slicni prvi pratitelji od 3desetnke do pola sekunde u prosjeku na nekima 2 desetinke, a recimo na nekim jako brzim kao monza zbog motora 8 desetinki
        Uglavnom vjerujem da i RB koji zna sto radi nadogradnjama moze jos samo to povecati na redovitih pola sekunde



        5
        4

        1
  10. Racing Point
    BatteryVolttas Prikaži

    a ono… wow neočekivano



    5
    4

    1
  11. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Pridružujem se dijelu ekipe koja negoduje zbog trenutnog stanja u F1 uzrokovanog domonacijom RB-a i ne mislim da svaka sezona mora biti kao 2008. ali čak i u vremenu domincije Mercedesa imali smo što timske borbe, što godine kad bi se druge momčadi približile i bile dominantne bar na nekim tipovima staza (npr. Vettel u Ferrariju 2017. i 2018.)
    U trenutnoj konstalaciji snaga uistini pronalazim malo ili ništa motivacije za praćenje utrka.



    7
    5

    2
  12. Williams
    Sentinel Prikaži

    Iskreno, više uživam gledajući stare snimke utrka, jer ovo je postalo predvidivo, jedan povede, napravi 30 sec razlike, osim u slučaju kvara ili sudara na trenutak postane zanimljivo,a sve drugo je rutina.



    1
    1

    0
  13. Ferrari
    Tony_S Prikaži

    Ima li tko link za gledanje utrke?


    0
    0

    0
  14. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Dakle Lulu je trebao ispasti opet u q2. Neka se zahvali božici Artemidi jer Sainza nije bilo. Russel na starom setu softa brži od njega koji je bio na novom setu(Russel na novom setu odustao od kruga). Poražavajuće. Zapravo se nastavlja Russelova dominacija i od prošle sezone, samo za sada nema velikih pehova. Na kraju sezone će se naravno (neopravdano) kenjati da Mercedes sabotira Hamiltona i sl., a činjenica je da je Russel brži vozač evo treću sezonu za redom. Ps. Da je Max u Mercedesu vozio pored Rosberga, Rosberg ne bi mogo prnut.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.