Leclerc: Pitanje je trenutka kad ćemo zaprijetiti Red Bullu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 mjeseci 2 min 19 komentara

Charles Leclerc vjeruje da je “pitanje trenutka” kad će Ferrari početi pritiskati Red Bull koji se trenutno u rukama Maxa Verstappena čini nedodirljiv.

Leclerc je prošlog vikenda u Saudijskoj Arabiji osvojio svoje prvo pobjedničko postolje ove sezone, i to tjedan dana nakon što je isto u Bahreinu ostvario Carlos Sainz. Čini se da je Ferrari ovu sezonu započeo kao drugoplasirani po čistoj brzini bolida, iza Red Bulla.

Iako je 18 sekundi deficita vjerojatno obeshrabrujuće – Leclerc i dalje vjeruje u Ferrarijev projekt i vidi napredak.

“Bila je to pozitivna utrka. Mislim da radimo male korake u pravom smjeru.”

“Ako pogledamo prošli šest ili sedam mjeseci – mi smo ekipa koja se najviše poboljšala i polako uklanjamo taj zaostatak.”

“Zaostatak je još uvijek prilično velik, ali ako nastavimo ovako raditi siguran sam da je pitanje vremena kad ćemo početi malo više pritiskati Red Bull.”

Leclerc ipak staje na loptu i kaže da se ništa od toga neće dogoditi u kratkom roku.

“Ne vjerujem da ćemo imati puno nadogradnji u Melbourneu. Bez toga – mislim da odrađujemo najbolji mogući posao izvlačenja maksimuma iz ovog paketa.”

“Tu smo gdje jesmo. Vjerojatno ćemo morati pričekati i vidjeti kad donesemo nadogradnje kakav će to pomak biti. Nadam se da će nas to približiti Red Bullu.”

“Tri ili četiri desetinke mogu nekog jako daleko dovesti u ovom sportu. Ipak, kad pogledate svaki dio bolida – prihvatit ćete i da neki novi dio donese 0,01 sekundu.”

“Kroz prošlih par mjeseci smo najviše napredovali jer smo radili ekstremno marljivo i moramo tako nastaviti. Vrlo je jasno u kojim područjima trebamo napredovati.”

“Siguran sam da će doći i naš trenutak. Ne znam što Red Bull ima u rukavu po pitanju nadogradnji, ali to će definirati kad ćemo ih točno moći sustići.”


Odgovor

19 komentara

  1. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    “Red Bull koji se trenutno u rukama Maxa Verstappena čini nedodirljiv” dok u rukama Pereza valjda izgleda kao da je na začelju?



    4
    0

    4
    • Kimi Raikkonen
      drstrain Prikaži

      Ma Vetma ti je veći fan Maxa nego najveći fanovi Hamiltona XD



      4
      1

      3
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      @AnteF1: Sasvim logičan zaključak si donio 👌



      6
      4

      2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Perezov najveći problem su kvalifikacije. I ove godine je u kvalama već kiksao dok se u utrci relativno lako probija prema naprijed. Da u kvalama zna izvući maxiumum mislum da bi bio kud i kamo bliže Maxu. Ovako dok on prođe 3,4 bolida Max ode desetak sekundi i to je gotova priča.



      7
      6

      1
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        A također i zaboravljamo tko je i šta je Perez. Klasičan vozač za sredinu poretka.
        Došao u top momčad prvu sezonu, a od druge sezone dominantnu momčad. Objektivno Max je trenutno jedan od top vozača na gridu pogotovo kad je u ovakvoj simbiozi sa bolidom i momčadi ( unatoč svim ovim događajima sa strane). Bilo je takvih vozaca kroz povijest….recimo Fisichella.
        Jedva čekam Maxa kad se (nadam se) opet vrati u nedominantni bolid. Da vidimo jel zahrđao u duelima na stazi. A onda cemo imati i dramu na stazi..pravu dramu,
        a ne ovu telenovelu s Josom, Hornerom i ostalim glumcima.



        12
        12

        0
        • Haas
          MadM Prikaži

          Da je Max i u drugom bolidu viruj mi da bi se borio za prva mjesta uz epske borbe,a to da će se voziti u nekom Hasu po sredini poretka taj film nečeš gledati. Ne razumijem kako nekome to još nije jasno .



          1
          -6

          7
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          MadM i Hamilton je do nedavno radio isto ovo što radi Max. Sad više ne jer nema više dominantan bolid. Epske borbe su vodili 2021 kad su bolidi bili tu negdje. Ni jedan tim ne pobijedi skoro na svim utrka u sezoni radi vozača koji dominira nego zbog dominantnog bolida. Perez je srednji rang vozaca koji ne može isporučiti rezultate kakve mogu Alonao Ham Max isl vozaci . Bio bi još poneki tu od momaka sa grida, samo nisu još dobili priliku. I tu 2021 bi Ham na kraju uzeo da se nije dogodilo ono sa Latifijem jer budimo relano Ham je krstario prem naslovu par krugova prije kraja. No kad te posluži bolid, tvoj talent a ponekad i sreća onda se može puno. Npr Massa bi bio prvak kontra Hama da nisu sjebali u boksu sa doljevanjem goriva gdje je on odustao sa p1. Alonsa je Grosjean sjebao u Belgiji kao i dodir sa Kimijem u japanu 2012. Nekad je jedan kontakt u sezoni dovoljan da nekome odnese prvestvo ili ga donese. Max vozi sada u svojoj ligi jer RB nema konkurencije. Da su Ferrari McLaren Aston ili Merc konkurentni morao bi se on pošteno oznojit da osvoji naslov.



          11
          10

          1
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          @MadM volim Maxa vise nego Hamiltona i smatram da je bolji vozac, ali da Max vozi ovaj Mercedes bio bi u identicnoj poziciji kao i Hamilton sada, a to je apsolutno nikakva sansa/borba za pobjede. To je valjda svima ili barem vecini jasno?



          9
          7

          2
        • avalon Prikaži

          junior … “Jedva čekam Maxa kad se (nadam se) opet vrati u nedominantni bolid. Da vidimo jel zahrđao u duelima na stazi.” woww , kakva konstatacija . a je li RB bija dominantan 2018./19. pa i 2020. valjda je jer je tih sezona max završava prvenstvo na P 3 ( 2018./19.) , a 2020. je osvojia titulu . btw , 2018./19. je 5 X pobjeđiva šta je valjda sramota za tako dominantan bolid jer u mercedesu koji uopće nije bija dominantan kroz te 2 sezone lewis je pobjeđiva 23 X … gotovo 5 X više pobjeda od maxa . sad kad RB dominira ( ka merc 2018./19.) leweis 47 trka nije osjetija slast pobjede , a gledano kroz brojke sa 103 pobjede je na “čelu kolone” pobjednika . no ako bi gledali kroz broj sezona, odvoženih trka omjer između lewisa i maxa izražen kroz postotke bi iznosija 30,84 % Vs 29,95 % u korist lewisa ;) ako RB/max nastave ovako i ove sezone lewis će i dalje po broju pobjeda bit na čelu tablice ali će po postotcima pobjeda poprilično zaostajat za maxom . izašto bi imali dramu na stazama ako bi neki drugi tim preuzeja dominaciju pred RB ? pa ovo više nije onaj max koji je sa nepunih 18 radija sr*nja na stazi . max sad ima 26 i poprilično je izbrusija svoj neosporan vozački talent ,a mentalnu snagu je pokaziva i sa nepunih 18 koju je tokom proteklih sezona samo “nadograđiva” . za razliku od lewisa ako izostavimo 2021. mada je i te sezone merc bija makar ponešto bolji od RB max je i u RB inferiornijem od mercedesa ostvarija 10 pobjeda , hamilton posli gubitka dominacije merca za sada 0 pobjeda .
          a perez je klasičan vozač sredine poredka ? idemo se pravit “grbavi” pa zaboravit koje , koliko konkurentne bolid je sergio vozija tokom karijere jer to nije važno za poredak zar ne ? npr 2016./17. sa FI je vozač sredine poredka (kako pišeš) završava sezone ka best of the rest šta sa FI možda i nije bilo lako . 2018. je završija na P 8 , 2019. FI “preuzima” RP i plasman je baš sredina poredka P 10 , a već 2020. kad se RB konsolidira sergio prvenstvo završava na P 4 … tek su lewis , bottas i max bili bolji od njega . već u svojoj drugoj sezoni F 1 sergio je “drža” sredinu poredka i to sa sauberom . iza sebe je ostavija kolegu , iskusnijeg kobayashia . u 13 sezona sergio je u 8 bija iznad sredine poretka , 4 u sredini poredka ( sa onim šta je vozija to je možda bija maksimum ) i tek prvu rookie sezonu je završija 16.
          zašto bi perez bija klasičar sredine poredka , a npr ricciardo to nije mada im je statistika vrlo slična ( malo ide u korist ricciarda ) , a daniel je vozija konkurentnije bolide ( 5 sezona RB ) ili slične po konkurentnosti . uostalom valjda su u vrhu RB zaposleni sljepci ili glupani kad su birali sergia “klasičara” sredine poredka za kolegu maxu ….



          6
          -1

          7
  2. Dan Cooper Prikaži

    Mislim daje prije pitanje godine …



    4
    4

    0
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ja sam siguran da ce se to desiti. Konacno.

    Frederic Vasseur, zna sto radi. Podrzavam sto “su” digli sidro od CS, nije on taj kalibar. Ostao je vrjedan momku koji bukvalno zivi propetok konja. On je vjeran. Sainz nije.

    Sa druge strane, kupili najvecaga svih vremena.

    Ferrari krvari za podrsku Lewisa i ono sto on predstavlja. Boja koze konacno nije bitna. Kada se to shvati, limita nema.

    Sa uzivanjem cu, da ako Bog da, proslaviti vozacku titulu ove ekipe na kraju 2026.



    4
    -9

    13
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Ostao je vrjedan momku koji bukvalno zivi propetok konja – GRIJEŠIŠ …Sainz je po potpisu ugovora sa Ferrarijem preselio u blizinu tvornice i provodio veoma mnogo vremena sa mehanicarima. Leclerc je preselio tek nedavno.
      Prošlogodišnji napredak je uslijedio nakon što je Sainz ljetnju stanku proveo u tvornici zajedno sa ekipom da bi bolje razumjeli probleme.
      Sainz nema brzinu Leclerca ali je puno marljiviji od njega i svake godine se kod njega vidi napredak ..kod Leclerca ga ja ne vidim ..stagnira.
      Sainz bolje podešava bolid i u prošlosti je Leclerc “prepisivao” od njega.
      Mislim da je na prvoj trci to i bio problem kod Leclerca.
      Čekam sa radošcu 2025 i sraz Hama i Leclerca ..bit ce zabavno.
      Ako Ferarri osvoji titulu ..osvojit ce je Hamilton zato su ga i doveli.
      Da su vjerovali u Leclerca dovoljan bi im bio i Sainz.



      11
      6

      5
      • Kimi Raikkonen
        drstrain Prikaži

        Ma od kud vama sve te informacije, kakvi setupovi i prepisivanje? Jesi ti u boxu tamo s njima pa imaš neke inside informacije?

        Koji prošlogodišnji napredak, pa Ferrari je bio lošiji u odnosu na 2022…

        Ne vidi se prava slika odnosa snaga Lec – Sai jer je Ferrari nekonzistentan bolid po pitanju pouzdanosti a i odluka tijekom utrke i to je jedini razlog zašto uopce uspoređujemo Sai i Lec.

        A ovo što se tiče Hamiltona… smijeh. Ali ajde, budemo vidjeli



        5
        -1

        6
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Molim te, pojasni sljedece: Sainz je po potpisu ugovora sa Ferrarijem preselio u blizinu tvornice i provodio veoma mnogo vremena sa mehanicarima.

        Stvarno me zanima.

        “Sainz nema brzinu Leclerca ali je puno marljiviji od njega i svake godine se kod njega vidi napredak ..kod Leclerca ga ja ne vidim ..stagnira.” Nije da nisi u krivu.

        Ovako, ja zbog toga sto ne navijam za Lewisa se nadam da ce ga CL pojesti. Ali, znam da je Lewis zvjer od covjeka na i van staze.
        Sa Vetellom je bilo drugacije. Jedino mi krivo sto vec ove sezone ne mozemo tome svjedociti.



        1
        -2

        3
        • Max Verstappen 1
          vlado Pretplatnik Prikaži

          Moram dodati.

          Zar to ne znaci da je CS morao se dici na nivo CL? Tj. to ne pokazuje koliko je ovaj mali iz monaka los vec suprotno. Razumijes?

          I svaka cast francuzu na takvim odlukama i povjerenju koje mu je ukazano. Ferrari se konacno vraca.



          1
          -1

          2
  4. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Nisam ljubitelj priča i obećanja tipa: ˇThis time next year…ˇ. Ne, niste baš blizu Limenkama, a pokazatelj je i Perec koji se ove sezone oba puta dovukao do drugog mjesta. Kvalifikacije su lijepe, ali glavni bodovi su u nedjelju (ok, bili su u subotu).

    Leclerc ipak staje na loptu i kaže da se ništa od toga neće dogoditi u kratkom roku.

    Još malo pa 20 godina bez naslova. Kakvi rokovi? Obećanja ala HŽ i HAC. I kad dođu nova pravila opet će netko ukenjat i ništa od toga. Previše filozofije, a premalo rezultata.



    2
    -1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.