Sainz: Osjećam se spremno, ali neću biti na 100%

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 mjeseci 2 min 3 komentara

Carlos Sainz osjeća da je spreman za povratak u akciju nakon operacije slijepog crijeva zbog koje je propustio prošlu utrku u Saudijskoj Arabiji, no kaže da neće biti na 100% i da će odustati od nastupa u Australiji bude li osjećaj u bolidu lošiji.

“Sutra ću vam dati do znanja [koliki je izazov], kad se vratim u bolid i malo me porazbacaju G-sile”, rekao je Sainz koji je samo dan nakon operacije bio u Ferrarijevoj garaži.

“Osjećam se spremno. Učinio sam sve što sam mogao da se oporavim, ne možete ni zamisliti trud i logistiku koju sam uložio u to da budem fizički spreman za ovu utrku. Vrlo sam zadovoljan s ostvarenim napretkom, a sad je vrijeme da uskočim u bolid i vidim kako se osjećam.”

Španjolac je rekao kako će se “svakako potruditi” da zaprijeti Red Bullovima, iako ne očekuje maksimalnu spremnost.

“Očito je da neću biti na 100% jer sam proveo 10 dana u krevetu umjesto 10 dana u treningu i simulatoru pripremajući se za normalan vikend. Ali, budem li spreman za utrku i ne budem li imao nikakve bolove ni simptome, i dalje mogu sastaviti jak vikend te će cilj biti izazvati Red Bull.”

Dodao je da će u slučaju bilo kakvih poteškoća biti prvi koji će reći da ne može nastupati, a onda bi ga opet mijenjao 18-godišnji Oliver Bearman kojeg u Australiji zasad čekaju F2 utrke.

“Nisam glup, ako se sutra neću osjećati dobro, bit ću prvi koji će dignuti ruku i reći da mi trebaju još dva tjedna do iduće utrke.”

“To je plan koji je također dogovoren s FIA-jom. Sutra imam još jedan pregled kod njih, oni prate moj napredak. Prvi sam koji ne želi trpjeti bol, patiti ili pogoršati stanje.”


Odgovor

3 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Mixed feelings oko ove izjave..
    S jedne strane kaze da sigurno nije na 100% a sa druge strane kaze da nije glup.
    10 dana kreveta s jedne strane i 10 dana treninga s druge… What could go wrong here..



    1
    0

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Meni se isto ovo cini malo neozbiljno. Ako znas da nisi na 100% cemu forsiranje? Ako odustane opet ce Medenog baciti i vatru. Umjesto da Medenome odmah daju tri treninga da se navikne kako spada.



      4
      2

      2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Odradis fp1, osjecas se dobro
        Odrados fp2, osjecas se ok
        Dolazi fp3, prespavo si napore i vise nisi toliko dobro i onda si vec daleko otisa i malo si tvrdoglav pa odradis i fp3 i nemres dalje. Tak ja vidim rasplet



        3
        0

        3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.