Hamilton optimističan: Ovo je naš najbolji petak ove godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 1 mjesec 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton bio je ohrabren Mercedesovom izvedbom prvog dana treninga za Veliku nagradu Japana.

Postavio je peto najbrže vrijeme na prvom treningu, i to unutar pola sekunde od najbržeg Maxa Verstappena. Iako je Hamilton napredovao na drugo mjesto na drugom treningu, većina vozača nije postavila vremena zbog vlažnih uvjeta.

Međutim, rekao je da se W15 ponašao bolje nego ikad:

“Bila je to sjajna sesija,” rekao je Hamilton. “Bila je to stvarno dobra sesija za nas, bila je to najbolja sesija koju smo imali ove godine, najbolje što je bolid pokazao ove godine.”

“Osjećao sam se jako pozitivno i bio sam jako uzbuđen jer ovo je staza koju svaki vozač voli voziti.”

Mercedes je pokazivao bljesak potencijala na treninzima, ali još uvijek u utrci nije uspio završiti na boljoj poziciji od pete. Hamilton je pohvalio posao koji je tim obavio od VN Australije kako bi poboljšao svoj bolid.

“Posljednjih nekoliko godina imali smo stvarno loš balans, stvarno neposlušan bolid i nezgodan balans za vožnju na ovoj stazi,” rekao je. “I s obzirom na nekoliko teških zadnjih utrka koje smo imali, prošlog tjedna obavljen je sjajan posao i čini se da smo samo malo bliže dobrom setupu. Tako da nisam radio nikakve promjene po tom pitanju.”

On vjeruje da momčad mora izbjegavati previše mijenjati balans bolida tijekom ostatka vikenda.

“Mislim da imamo bolju platformu ili osnovu od koje možemo krenuti. Dakle, sve dok ne napravimo previše promjena i ne zabrljamo, mislim da ćemo vjerojatno ostati gdje jesmo.”

Njegov timski kolega George Russell složio se da su “definitivno bili bolji nego što su očekivali” na prvom treningu što je “bilo ugodno iznenađenje”. Međutim, žalio je zbog izgubljene prilike za testiranje setupa u drugoj sesiji.

“Bolid je bio jako ugodan za vožnju i Lewis i ja smo bili stvarno, stvarno zadovoljni ravnotežom. Bilo je bolje kad je bilo malo hladnije, ali radili smo puno testnih krugova kako bismo pokušali taj automobil učiniti malo dosljednijim u promjenjivim uvjetima.”

“Dakle, vrijeme će pokazati. FP2 je definitivno svima nedostajao jer smo htjeli isprobati neke zanimljive stvari. Ali to je tako u Formuli 1.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    I onda dođu kvale pa 🤦🤦 pa onda utrka😱😱.
    Žalosno kad se jedna ekipa kao Mercedes raduje kako su dobri petkom.
    How mighty have fallen…



    4
    4

    0
  2. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Hmm, da li sam to sanjao ili je nedavno govorio kako ne razumije što se događa.
    Na jednom treningu bolid je savršen, onda odjednom na drugom treningu (ili drugoj vrsti guma u utrci ili drugoj sesiji PP) bolid postane neupravljiv.
    Daklem, što se zapravo promijenilo?



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.