Sauber potvrdio: Nico Hulkenberg vozit će za nas od 2025. pa nadalje

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 3 tjedana 1 min 23 komentara

Sauber je upravo potvrdio da će Nico Hulkenberg biti njihov novi vozač od iduće sezone. Naravno, taj transfer posebno je zanimljiv jer će Sauber od 2026. godine postati Audi.

Pretpostavlja se da bi njegov timski kolega mogao biti Carlos Sainz. Međutim, još ne stiže potvrda te teorije.


Odgovor

23 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    A vec smo se oprostili. Ostaje nam Hbg kao mjerna jedinica klase ili kako je vec bilo.
    Hulk, Sainz = likeable postava
    Nadam se samo da Sauber nece bit smece kao do sad.



    8
    8

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Zahebi. Sauber se ne može opisati kao smeće, jer je u pitanju ekipa koju je osnovao ( Peter ) Sauber. Isto vrijedi i za ( Frank ) Williams ekipu. Bitno je da opstanu (prežive), jer je sve više love u igri.
      Hulk je mjerna jedinica klase, jer je oduvijek bio talent. Vidit’ ćemo što će Audi napraviti. Možda stigne Adrian Newey.



      11
      11

      0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ma naravno da mozes ako je tako.
        Ako budu fenjerasi neces rec ‘bravo momci, vi ste Sauber, na vas se ovo ne odnosi’



        1
        1

        0
        • Stefan Bellof
          pigmalion Prikaži

          A čuj, fenjeraši ili ne…… Sauber je trkaće ime, tj. prezime.
          Nije kao Haas ili potencijalni Andretti….. Sauber ima style / glas kao Ferrari. Točnije kao McLaren.



          1
          -1

          2
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Oprosti, ali Andretti je veće trkaće ime od Saubera.



          8
          6

          2
      • Dee-Lite Prikaži

        Još gore.

        Trenutnim rezultatima samo sramote ime.


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @Dani

        Hoćeš reći da Andretti ima trkaću ekipu duže od Saubera? Mislim da je Sauber dugo bio prisutan u ondašnjem WEC ( prototipovi ), a Andretti je tek u 90-tima ili krajem 80-tih pokrenuo trkaći tim u Indy ili Cart seriji – ovako bez googlanja.


        0
        0

        0
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Ne znam da li ima duže, ali ima “plodnije”. Od toga da je Mario i dalje statistički najbolji vozač carta do toga da su kaontim najbolja ekipa indycara. 18 vozačkih naslova i 6 Indy 500 pobjeda.



          3
          3

          0
        • Nigel Mansell
          drv Prikaži

          Po tome ni Red Bull nije veće ime od Saubera.
          Realno, Sauber je tek nešto bolji od Minardija…



          1
          1

          0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ok. Izgleda da Bearman ima gdje sjesti iduće godine.



    3
    3

    0
  3. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Nekoliko portala prenosi da Newey odlazi iz RedBulla!!!!!!
    Ante! Znaš kaj o tome


    0
    0

    0
  4. avalon Prikaži
    x1

    naravno da je hulkenberg mjerna jedinica klase jer je oduvik bija talent . šteta šta u 10 kompletnih sezona i 208 GP – a niko od šefova top timova nije to shvatija/primjetija . da je danas bi hulkenberg ima gomilu pobjeda , podija i bar nekoliko titula no usprkos tome ipak drži jedan rekord u povijesti F 1 …. rekord za najveći broj startova u karijeri u Formuli 1 bez podija. ali nisu podiji neka referentna točka nego talent i zato je NH mjerna jedinica klase . npr u komparaciji pereza i hulkenberga naravno da je sergio inferioran i nije klasa , dapaće trebalo bi ga “nogirat” iz F 1 samo … taj perez je sa FI 2015./16. dok mu je kolega bija hulkenberg 3 X završava na podiju . valjda se i sa FI moglo do podija ali možda je nicu tim sabotira u korist pereza ?
    lani je mick dobija nogu , doveden je NH da ojača vozačku postavu haasa i šta ? neiskusni mick je završija 2022. na 16. mistu sa 12 bodova , a mjerna jedinica klase je završija sezonu 16. sa 9 bodova ?!?!? 2020. je uletija u RP ka zamjena perezu (covid) , jednu trku (silverston) je odusta zbog teh problema no u Q je zaosta za kolegom strollom 0,7 s ?!?!? sljedeću trku ( također silverston ) je u Q pobjedija strolla za čak 0,3 s , au trci je završija 7. sa 13 s zaostatak za 6. strollom !??!?! jbte … da mjerna jedinica klase nije mogla izač na kraj sa tatainim sinom kojem nije misto u F 1 !?!?!?
    valjda su šefovi RB gledali rezultate , a ne večni talent i mjernu jedinicu klase pa su umisto hulkenberga angažirali sergia . a možda su to uradili proračunato tj bojali su se da talent , klasa hulkenberga ne ugrozi maxa ?
    no klasu ( i vječni talent dakako ) je dokaza i pokaza 2015. kad je osvojia 24 sata le mansa samo …. nekadašnji vozač F 1 buemi kojeg se valjda niko ni ne sjeća je 4 X osvaja le man , hartley ( kojeg se još manje sjećaju ) 2 X , te kobayashi i giovinazzi po 1 X .
    srećom “iskusne oči” u audiu su primjetile klasu i talent hulkenberga i angažirale ga za 2026. pa bi konačno sa 38 godina moga počet ostvarivat vrhunske rezultate koje je odavno moga ostvarivat da šefovi top timova nisu bili sljepci .
    jbte , nije mi jasno na osnovu čega je hulkenberg zaslužija ovakav top “tretman” kod ljudu ovog portala ? istina u nižimkategorijama je pokaza talent , potencijal ali u 208 GP-a F 1 mu je najveći domet 1 PP i 2 FL . pa pisatri sa tek 27 GP – a ima 2 FL i 2 podija , a daleko je od klase usprkos telentu i potencijalu koji je pokaza već od 10. trke 2023.



    1
    -5

    6
    • Pierre Gasly
      jenson Donator Prikaži

      Zanimljivo kako se većina hvata za duel Perez-Hulkenberg iz Force Indije. Međutim, zašto ne bi usporedili recimo Hulka sa trenutno hvaljenim Sainzom iz Renaulta 2018., kada se Sainz baš i nije pokazao. Malo je falilo i da ostane bez mjesta na gridu 2019. Ako se forma kod Sainza preokrenula, zašto to ne bi bilo moguće i s Nicom? Osim toga, dok su Perez i Hulk još bili kolege, Checo je imao nezanemarivu prednost u kilaži, jer tada nije bilo pravila o minimalnoj težini sjedala+vozača. Također, unatoč podijima, Hulk je u te tri godine završio ispred Checa 23 puta, a iza 22.



      2
      1

      1
      • avalon Prikaži

        jenson … šališ li se ti kad pišeš da je malo falilo da carlos ostane bez mista na gridu 2019. ? možda jer ga je hulk porazija , ponizija , otkrija koliko je carlos limitiran ka vozač ? 16 + za hulkenberga kojem je to bila 8. sezona , 135 trka i 2. sezona u renaultu . sainzu 4. sezona , 60 trka i prva sezona u renaultu . pa perez koji je sad u RB te 2018. je ima tek 9 bodova više od sainza , a carlosu je po tebi “visilo” misto u F 1 !?!? imaš li koji izvor koji to potkrepljuje ? koliko je bodova osvojia hulkenberg 2017. u svojoj prvoj sezoni renaulta i na kojem mistu je završija prvenstvo ? na P 10 sa 43 boda , carlos 2018. P 10 i 53 boda . komparirajući prve sezone u renaultu oba su završila na P 10 samo šta je carlos osvojia 10 bodova više od nice ;) carlos je kako pišeš “preokrenuo” formu sa 24 , a nico bi to treba uradit sa 36+ . ako je do sada nije preokrenija sad bi treba “poludit” po pitanju forme i drastično je podignit ? ajde da i to vidimo .
        težina nije nebitan faktor i ne mogu to negirat no kad pročitam ovo “Također, unatoč podijima, Hulk je u te tri godine završio ispred Checa 23 puta, a iza 22.” moga bi i ja napisat da težina vozača nije značila ništa isto ka šta tebi ne znače podiji sergia nego njegov omjer “pobjeda” u trkama koji je na strani hulkenberga . vidi … 2022. mick je pobjedija magnussena 10 Vs 6 pa ? kevin je vozija 2023. , vozi i ovu sezonu , a micka nema ni u perspektivi F 1 . to šta je “pobjedija” kevina je pirova pobjeda jer i kad bi “pobjedija” kolegu oba su bila van bodova . tako je i sa sergio Vs nico , a ko nije zašto su u RB angažirali sergi a , a ne nicu ? da nico ne pobjedi maxa ili ….


        0
        -1

        1
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      Zanimljivo kako sad opet pises eseje protiv Hulka, dok aposlutno svaki taj argument mozes iskoristi protiv tvojeg voljenog Sainza kojeg stalno branis. Daj nam molim te statistiku Sainza kroz njegovu karijeru u F1 koliko puta je izgubio od timskog kolege kroz cijelu sezonu te koliko mu je utrka trebalo do prve pobjede/podija.

      Ja prvi mogu reci da je Hulk uprskao par velikih sansi da dodje do podija (brazil,baku,hockenheim), ali isto tako nikad nije ni imao bolid za takve domete isto kao ni Sainz do relativno nedavno.

      Vidim da se sad sefovi top ekipa trgaju glavom i kapom za Sainza



      3
      2

      1
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      Haas koji je Mick vozio 2022 i Hulk 2023 su potpuno razliciti bolidi po kvaliteti. Haas je 2022 bio jedan od timova koji je pogodio s novim pravilima i Magnussen kojeg Hulk vec 2 sezone dere je prvih nekoliko utrka te sezone zavrsavao u top 6.

      Sto se tice komentara na to da ga je Stroll deklasirao u Silverstoneu, sam sebi si dao protuargument. Hulk je doveden kao zamjena Perezu (Covid) i saznao je da ce vozit taj tjedan. Bez pravih priprema, treninga i privikavanja na bolid od 2 utrke na jednoj se kvalificirao u top 3.

      Da bi odmah se ogradio ja stvarno ne mislim da je Hulk najbolji vozac na gridu ni da bi osvojio 50 naslova, ali ovakve gluposti konstantno citat i nikad ne odgovorit postaje sve teze stoga sam morao bit jedan od onih malo sto je ostalo na ovom forumu koji ulazi u polemike s tobom.

      Molim te ko boga nemoj odgovarati na ovo. Pravit cemo se da si pobjedio 🤣



      5
      5

      0
      • Jordan Forever Prikaži

        Ako bas hoces znati, te 2022. je Magnussen samo jednom bio u Top 6. Bila je to prva utrka sezone kada su oba Red Bulla odustala u zadnjih par krugova, a Magnussen bio 5. Bez te utrke koju je Kevin zaista izvrsno iskoristio, omjer bodova u odnosu na Micka mu je 15:12 (od toga 4:0 u sprintu, dakle u utrkama 11:12). Inace, i Mick je samo jednom bio u Top 6, a jednom se oko 6.mjesta vozio pa odustao zbog mehanickog kvara (Kanada). Ipak Kevin je bio dosta bolji u kvalifikacijama, a sada je Hulkenberg daleko bolji od njega u kvalifikacijama.



        2
        1

        1
      • avalon Prikaži

        BandoBoris … nemam se šta pravit da sam pobjedija to je evidentno i bez da se pravimo ;) uostalom nije pitanje “pobjede” mada i nije teško “pobjedit nekoga ko je prije možda 2 miseca tvrdija da su lando i carlos vozači koji samo kruže stazama ;)
        drago mi je šta su ti dop*izdile gluposti koje pišem i valjda iziritiran šta mi se niko ne suprostavlja uzeja si u sveti zadatak da ti to uradiš . ali možda sam sebi “kopaš rupu” .
        nije meni samo “voljen” carlos jer svi koji su duže na portalu znaju da su mi “voljeni” bili i npr bottas , albon , gasly , lando , sergio , stroll te još neki koji više nisu u F 1 . sve sam ih “branija” od mislim nezasluženog omalovažavanja.
        u 9 sezona carlos je 5 X gubija od kolega , a kolege su mu bile max , hulkenberg i sad leclerc . hulkenberg je ako se ne varam 3 X gubija od kolega , a kolege su mu bili rubens , di resta , palmer , gutierrez , kevin ( svi u rangu maxa ili leclerca zar ne ? ) te carlos i perez . naravno ko bili kolege nici i carlosu nije uopće važno je li tako ? isto je vozit protiv maxa ili di reste ili protiv leclerca i npr gutierreza :) :):
        ovo mi je komično “.. koliko mu je utrka trebalo do prve pobjede/podija.” jer carlosu je trebala 101 trka do prvog podija i 150 trka do prve pobjede . je li u 2 sezone TR carlosi ima šansu za podij ili pobjedu ? je isto ka i max koji je prvu pobjedu i podij ostvarija u RB . čim se carlos “dočepa” konkurentnijeg bolid McL ostvarija je podij , a u ferrariu i prvu pobjedu = ako nemaš konkurentan bolid ne možeš do podija , a ako nemaš još konkurentniji nema ni pobjede .
        zato mi je komično pitanje koliko je utrka trebalo carlosu do prve pobjede/podija jer hulkenberg je odvozija 208 GP -a , a ne da nikad nije pobjedija nego NIKAD nije bija ni na podiju . uvik sam naglašava da nije ni ima bolid z apobjede ali je ima bolid za podije jer u istom bolidu sergio je osvaja podije i dok su bili kolege ;)
        vidiš , kad “kompariram” hulkenberga i strolla imaš “adute” u činjenici da j enico uletija ka zamjena perezu , bez priprema i privikavanja no usprkos svemu naglašavaš kako se u jednim Q plasira na P 3 . tada mu nij etrebalo privikavanje ali kad je u trci “popušija” .. e za to mu je trebalo privikavanje :) :) pa jbte ako takav mačak , mjerna jedinica klase (kako su neki pisali ) ne može u trci pobjedit papka strolla nego ga ovaj ostavi 13 s onda … jbga .
        i na kkraju ako te moji glupi komentari iritiraju da li si ih prisiljen čitat ? ja tvoje pročitam pa nisam napisa da si pisa glupost kad si carlosa i landa deklarira ka one koji samo kruže stazama jer npr taj lando koji tek kruži i kojeg dere rookie piastri ( kako si detektira ) ima 1 PP , 6 FL i 15 podija , a koliko ima hulkenberg . jbte pa i rokkie piastri u tek 27 trka ima više uspjeha nego nico u 208 trka .
        i ako me “”tituliraju” da pratim statistiku bilo je jako smjelo od tebe napisat laž kako je kevin 2022. u “prvih nekoliko utrka te sezone zavrsavao u top 6.” jer kevin je te 2022. tek u JEDNOJ trci završija u top 6 ;)
        možda se niko ne trga da angažira carlosa ali glasine kruže da se za njega “trga” mercedes , a audi je izvjestan ;)


        0
        0

        0
    • Jordan Forever Prikaži

      Avalon, kad sam rekao da će Audi imati njemačkog vozača (Vettel, Schumacher ili Hulkenberg) tu po portalu su mi se smijali. “Ma ne, Audi je globalna marka, nece oni ici na to da moraju imati Njemca u kokpitu”… Realno, mogli su i drugog vozaca naci da su htjeli.



      2
      2

      0
    • avalon Prikaži

      najlaše j eminusom “pobit” provjerljive činjenice zar ne ? a d aneko demantira napisano relevantnim podatcima/činjenicama ? :) :) :)


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.