Vowles: Bit ćemo bolji u Monaku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 tjedana 2 min 1 komentara

Šef ekipe Williams James Vowles kaže da bi Velika nagrada Monaka mogla biti jedna od svjetlijih točaka ove sezone za njegovu momčad.

Williams je sad već tradicionalno imao daleko bolje rezultate na brzim stazama s vrlo niskom razinom potrebnog downforcea, poput Monze ili Spa-Francorchamps, ali James Vowles vjeruje da bi njihov ovogodišnji bolid mogao imati suprotne karakteristike i pokazati se dobrim u Monaku koji je najsporija staza u kalendaru.

“Imamo bolid koji je definitivno bolje izbalansiran nego što je to bio prošle godine.”

“Također, puno je bolji u promjenjivim uvjetima, bilo da se radi o vjetru, kišnim uvjetima, suhim uvjetima ili prijelaznim situacijama.”

“Postoji više stavki koje su jednostavno bolje nego što su bile prije.”

Spomenuo je i nadolazeću utrku u Miamiju:

“Mislim da ćemo tamo biti bolji nego prošle godine. Iznenađujuće, Monako bi također mogao biti jaka staza za naš bolid, gledajući idućih nekoliko utrka.”

“Ono što vidite u ovom trenutku je razvojna utrka, aerodinamička razvojna utrka između ekipa. Mi se moramo pobrinuti da smo na čelu te borbe.”

Williams je trenutno na 8. mjestu konstruktorskog poretka s ukupno nula bodova. Iza njih su Alpine i Sauber, a Haas im bježi za pet bodova.


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Od ove godine su htjeli napraviti bolid koji ce postati generalno bolji trkaci bolid i pokusati unijeti inovacije, a ne samo napraviti brzu raketu na ravnom za nekoliko utrka, sto svakako pozdravljam i mislim da je pravi potez (ako postoji dugorocni plan stvaranja konkurentnog bolida i borbe za bodove i vrh). To sve naravno donosi kratkorocno losije rezultate, pa su sad tamo gdje jesu u odnosu na proslu ili pretproslu godinu, kada je Albon nesto i izvlacio na određenim stazama, ali pozdravljam rizik koji su uzeli kako bi naucili i postali bolja motorsport organizacija.

    Ona saznanja kako jos uvijek slazu bolid i upravljaju dijelovima preko jedne obicne excel tablice je porazavajuca za multimilijunsku F1 organizaciju u 2020tim godinama, tako da sve podrske gospodinu Vowlesu u uzasno teskom izazovu kojega je preuzeo na sebe. Jedina pogreska do sada mu je bila zadrzavanje Logana Sargeanta, ali mozda je i to povezano sa ogranicenim financijskim sredstvima (obitelj Logana su americki milijarderi koji donose sredstva u ekipu Williamsa)



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.