Alonso: Sucima je bitna nacionalnost, razgovarat ću s FIA-jom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 tjedana 2 min 16 komentara

Fernando Alonso otvoreno je kritizirao suce nakon jučerašnjeg sprinta i rekao kako je nacionalnost vozača čimbenik u njihovom donošenju odluka.

Španjolac je sudjelovao u incidentu u prvom zavoju sprinta u kojem je nakon blagog kontakta s Lanceom Strollom u njega udario Lewis Hamilton, što je odbacilo Strolla u Landa Norrisa. Suci su prosudili kako nema jasnog krivca za incident, no Alonso je nakon utrke zaključio da neće biti kazne za Hamiltona jer nije Španjolac, iako je uništio utrku za nekoliko vozača.

Tu izjavu dao je za španjolski DAZN nakon sprinta, a stav nije promijenio ni nakon kvalifikacija:

“Morao sam napraviti prostor [koji je doveo do kontakta sa Strollom] jer je Hamilton dolazio s unutarnje strane bez kontrole nad bolidom. Da sam ja to napravio, sigurno bih dobio kaznu.”

“Smatram da je nacionalnost bitna i razgovarat ću o tome s Mohammedom [Ben Sulayemom], s FIA-jom, kako god.”

“Moram se uvjeriti da nema nikakvog problema s nacionalnošću ili nečim što bi moglo utjecati na bilo koju odluku – ne samo radi sebe, već radi budućih generacija španjolskih vozača, potrebno ih je zaštiti.”

Daljnja pitanja na tu temu novinari više nisu mogli postavljati jer je Aston Martinov tim prekinuo davanje izjava, a The Race je prenio kasniju fotografiju od jučer na kojoj Alonso izlazi iz FIA-jinog ureda u društvu predsjednika FIA-je Ben Sulayema i šefa Aston Martina Mikea Kracka.

Alonso je ove sezone skupio svih svojih šest kaznenih bodova u zadnjih godinu dana, a dobio je ih za samo dvije kontroverzne situacije – usporavanje u završnici VN Australije i kontakt s Carlosom Sainzom u sprintu u Kini, za što je odbijen zahtjev za ponovni pregled.


Odgovor

16 komentara

  1. F1puls
    enzo1950 Prikaži

    nacionalnost + boja kože



    2
    0

    2
  2. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Ne znam po kojoj osnovi Hamilton nije dobio kaznu za onu glupost. Nije to bio neki sitni incident u 1. krugu koji se lako dogodi nego se zaletio ko da nema nikog oko njega i trojici vozača uništio utrku i to je ok.



    18
    18

    0
    • Charles Leclerc 16
      Disorder Prikaži

      Slazem se ,ne postoji pravilo ali sportski je da u zavoju ne uletis di su vec 3 bolida jer nemogu svi izaci bez kontakta ,taj potez je bia ko kada ja u igrici uletin



      3
      3

      0
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Spašavaju na sve moguće načine princezi sezonu. Russel ga šije, ako se ne varam do sada je Hamilton bio brži jedan jedini put u kvalifikacijama. Nevjerojatno je da se toliko malo priča o tome, da ga klinjo šamara ne samo ovu sezonu nego konzistentno od njegovog dolaska. Leclerc će ga pojesti u Ferrariju, samo slijepac misli suprotno. Bit će kmezanja i bit će opravdanja na x različitih načina. Hvala Bogu što se ljudima oči otvaraju oko ove prevare.



      1
      -7

      8
  3. Lotus
    zion11 Prikaži

    nema veze s nacionalnošću nego sa nekompetentnim sucima koji nemaju integritet. u biti konzistentni su u lošem+sporom suđenju i nerazumljivim odlukama.



    5
    4

    1
    • Charles Leclerc 16
      Disorder Prikaži

      Tako je ,10 sekundi za sijecanje zavoja a 2021 je bilo isto 10 sec stop go kazna za izbacivanje direktnog rivala ali opet fia je komedija ,za sijecanje zavoja 10 sekundi i unistena utrka ,da to napravi npr max ili leclerc u vodstvu to bi bilo crno bila zastava a za srednji tim je kazna ,kad ce oni konacno napraviti pravilnik koji ce vaziti za sve JEDNAKO a ne ovisno ko pocini prekrsaj…



      6
      4

      2
  4. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Da, Hamilton je junac i kriv je za taj kontakt s Alonsom, ali do tog kontakta je došlo nakon šta se on sudario već sa Strollom što mu je odbacilo bolid blago desno



    4
    -7

    11
  5. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Kad ne smiješ reći da ti je gazdin sin sasjekao put, a nemaš Eriksona u blizini, onda svališ na nacionalnost.



    6
    -1

    7
  6. Gogiii97 Prikaži

    Kenjas previse druze. Znamo ds ti je Luis nabio komplekse ali se nauci nositi sa tim.. 😉



    2
    -3

    5
  7. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Preboli vise tu 2007., klinac te razvalio i točka. Jedan trećerazredni vozač Ocon ti je održao danas malu školu vožnje, učini novim talentima uslugu makni se iz formule više.



    1
    -11

    12
  8. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Jako mislim da ima istine u tome što Alonso govori.
    To se vuče još od (kada sam ja primijetio, vjerojatno i prije) 80tih godina kada ako nisi znao Engleski ili ga govorio sa naglaskom svojega jezika SVI glavni ljudi tadašnje Formule 1, od vlasnika licence, do većine vlasnika momčadi su te gledali kao Pakistanca koji je došao prati podove.
    To je sve zbog toga jer Englezi smatraju da je Formula 1 njihov sport, većina sjedišta firmi se nalazi u Engleskoj …….
    Postojale su izjave vozača iz osamdesetih i devedesetih koje su opisivale te situacije.
    Jako je ružno zvučalo.

    Na žalost ne znam detaljnije o tome, ali bi bilo lijepo da se jednom neki novinar pozabavi s tom temom.

    Stvar se uvijek mela pod tepih, devedesetih počela skrivati preko p.r. a u novom tisućljeću p.r. svake momčadi i vlasnika je jednostavno preuzeo sve što je mogao i određuje o čemu se smije govoriti, kako će se ponašati, što donosi novo vrijeme, da li lijepe žene smiju držati suncobrane/kišobrane vozačima……



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.