Rosberg o zadnjim utrkama sezone: Pritisak vas uspori

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 10 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Aktualni svjetski prvak Nico Rosberg priznaje da ga je usporio pritisak borbe za naslov u samom finišu sezone. Pobjedom na VN Japana njegova prednost je narasla na 33 boda, ali četiri posljednje utrke su bile konzervativne za Nijemca, dok je njegov timski kolega Lewis Hamilton osvojio sve četiri pobjede.

“Ovo je bila moja najbolja sezona i dao sam sve od sebe u svakoj utrci,” kaže Rosberg koji je pobijedio na 9 utrka i u 21 pokušaju samo pet puta nije bio na postolju.

“Posljednjih nekoliko utrka, pogotovo zadnja u Abu Dhabiju – to nije pravi Nico. Pritisak vas uspori. To je teško i sretan sam što je završilo ovako kako jest.”

“Lewis, s druge strane, nije imao ništa za izgubiti.”

Rosberg je pohvalio svog kolegu koji je tijekom sezone imao nekoliko mehaničkih problema:

“Posljednjih utrka smo vidjeli najboljeg Lewisa ikad jer nije imao pritisak na sebi. Bio je supermotiviran, koncentriran i radio je kao uvijek s tim da nije imao što izgubiti.”

“Ja sam bio pod pritiskom boreći se s Lewisom na vrhu, što je stvari učinilo još težima.”

“Drago mi je da je uspjelo.”

Tijekom cijele sezone Nico je odbijao razgovarati o svojim šansama za naslov, te se fokusirao na jednu po jednu utrku.

Nijemac je sada priznao kako je svjesno primijenio tu taktiku nakon zaredanih sedam pobjeda na kraju prošle i početku ove sezone.

“Glava je važan dio sporta, razmislio sam o tome. Za mene je to bio najbolji način.”

“Ako mislite previše o širokom kontekstu – samo vas čini nervoznima. Previše je toga na kocki i želja za naslovom je težak uteg. Za mene je funkcionirala metoda da razmišljam jednostavno, ostajem u trenutku i ne predajem se željama i nadanjima jer je želja za svjetskim naslovom ogromna.”

“Nakon što sam pobijedio na tim utrkama postalo je jasno da bi bilo potpuno pogrešno početi razmišljati o tituli jer je moj timski kolega Lewis Hamilton. On se uvijek vraća, uvijek će ga biti nevjerojatno teško pobijediti.”


Odgovor

10 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bravo. Koja dobra spika.
    Ovaj čovjek, podrugljivo zvani Barbika, je genije. Odlično razmišljanje – mogao bi ugrabiti još koji naslov.
    Nico Rosberg je podcijenjen F1 vozač. Sretno.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Svaka čast Nici! Bio je čista suprotnost od onog što sam od njega pred početak sezone očekivao i hvala mu na tome, ova sezona bi bila predosadna da njega u ovakom izdanju nije bilo!

    Sjetite se samo koliki je Rosberg bio u sjeni medijski najavljivanog sukoba titana: “Vettel vs Hamilton”, što je Ferrari svojim očekivanjima i najavama pogotovo pridonjeo. A na kraju sezone, Ferrari završi treći u poretku, Seb puno dalje od prvog mjesta već prošle sezone, a Rosberg s Mercedesom uze naslov.


    0
    0

    0
    • mcl Prikaži

      Da upravu si svi su se nadali Ferrariju ove godine.
      Dok za sledecu godinu niko i ne spominje Ferrari glavni strucnjaci prognoziraju da bi jedino RB i eventualno Mclaren mogli ugroziti Mercedes.Bice interesantno videti ko ce gde da bude


      0
      0

      0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Glavni stručnjaci su prognozirali i vrlo uspješnu povratničku godinu Honde u McLarenu, pa što se dogodilo. Pusti što oni predviđaju . Stoji jedino za Merc i RB. Naravno i Ferrari ima platformu. Bit će dobro ako prestignemo FI i koliko-toliko se približimo vodećima. 2-3 postolja bez stjecaja okolnosti u utrci- gladi bradu


        0
        0

        0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Završila je treća sezona u kojoj Mercedes vs Mercedes,pobjeđuje Mercedes,ovaj put u rukama Rosberga i kraj priće.Krajnje je vrijeme da napišete neki članak o Formuli1. :chill:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.