Za ovu utrku promijenjena pravila plavih zastava

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Procedure prilikom pokazivanja plavih zastava su promijenjene za nadolazeću utrku u Azerbajdžanu.

Naime, vozači koji zaostaju za cijeli krug dobiju obavijest kako je vozač na tri sekunde iza njih, a onda kad se približi na 1 sekundu – plavo svjetlo im konstantno stoji na upravljaču i dužni su pomaknuti se prvom prilikom. Zanimljivo je primijetiti da je taj zaostatak prošle godine iznosio 1,5 sekundu.

Obzirom da su bolidi ove godine aerodinamički kompleksniji i teže je slijediti bolid ispred sebe – u nekoliko navrata se pokazalo teško za vodeće vozače da stignu na tu predviđenu jednu sekundu zaostatka.

Kimi Raikkonen je o tome pričao na sastanku vozača na VN Kanade zbog situacija u Monaku, a iste probleme je iskusio i Max Verstappen na VN Kine kad se nije mogao približiti Romainu Grosjeanu.

Charlie Whiting je zato odlučio da se za ovaj vikend taj potrebni zaostatak prepravi na 1 sekundu i 2 desetinke, kako bi se olakšalo vodećim vozačima.

“Dok je brži bolid unutar 1,2 sekunde u odnosu na bolid koji zaostaje cijeli krug – plave zastave će se pokazati te vozač mora dozvoliti obilaženje prvom prilikom,” poručio je Whiting.


Odgovor

8 komentara

  1. Marlboro
    FI fan Prikaži

    bojin se da se ovo odnosi samo na sauber i mch :D



    2
    2

    0
  2. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Moje je mišljenje da ako vozač dostigne drugog vozača za cijeli krug taj isti nema što više raditi na pisti i treba ga izbaciti iz utrke!


    0
    0

    0
  3. Marlboro
    FI fan Prikaži

    jee al opet zna bit naganjanja i za zanje misto npr mch i sauber, mch sasije u zavojima a sauber ih preskoci na pravcu s proslom verzijom fer PU



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.