Pirelli sprema nove kišne gume, ali neće biti spremne za početak sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Pirelli radi na novim gumama za kišne uvjete, ali će od FIA-e trebati posebnu dozvolu za uvođenje jer neće biti spremne za početak iduće sezone.

“Zadržat ćemo dvije komponente za kišu iduće godine,” izjavio je Pirellijev Mario Isola. “Imamo mekšu i tvrđu verziju, a za svaki događaj smo odlučili koju verziju ćemo donijeti. Nastavit ćemo s tim pristupom.”

“Razvijamo novu gumu za kišne uvjete. Napravili smo nekoliko testova ove godine, ali moramo još raditi na razvoju prije nego promijenimo trenutne gume.”

“Imamo neke ideje koje testiramo, štoviše, radimo neke simulacije. To nije za iduću sezonu jer gume moramo homologirati do 1. prosinca.”

Ipak, Isola se nada da će FIA i nakon tog roka dozvoliti uvođenje novih guma na sigurnosnim temeljima, ako se one zaista pokažu boljima.

“Po mom mišljenju, ako tijekom sezone pronađemo kišne gume koje su značajno bolje u odnosu na postojeće – pitao bih Charlieja da razmisli o uvođenju tih guma tijekom sezone.”

“Po meni je apsurdno imati na raspolaganju bolji proizvod za kišne uvjete gdje je sigurnost bitna i tako dalje, i zašto to ne bi uveli? Sve ekipe imaju isti problem, ne radimo posebne gume ni za koga.”

Isola shvaća zašto pravilo postoji kad su u pitanju gume za suho jer se u tom slučaju može pogodovati nekoj ekipi, ali kad se radi o sigurnosnom pitanju, onda je priča drukčija.

“Ako pričamo o gumama za kišu ili o intermedijima, odnosno o gumama koje se ne koriste često tijekom sezone, ako pronađemo pravi napredak pitat ćemo, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi,” zaključuje.


Odgovor

1 komentar

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Aj fala Bogu


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.