Alonso: Možda se budem utrkivao ove godine na Le Mansu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 8 komentara

Fernando Alonso ne krije želju za utrkivanjem izvan Formule 1 što je pokazao još prošle godine kada je nastupio u IndyCar utrci. Ove godine je odabrao natjecanje 24 sata Daytone koja se trenutno održava. Španjolac se kvalificirao na 13. mjesto, a utrka je na rasporedu sutra u 20:40 po hrvatskom vremenu. U zadnjem javljanju za medije Alonso je izrazio želju za utrkivanjem u Le Manseu.

“Nije tajna da se u budućnosti želim utrkivati na Le Manseu. Nisam 100% siguran hoće li to biti ove godine, šanse su 50:50. Mnogo se stvari mora posložiti kako bi došlo do toga, trudimo se napraviti ono što je u našoj moći. Obavijesti ću vas o tome onda kada budem znao što će se dogoditi.”

Pitanje je hoće li Alonso moći nastupiti u Le Manseu vrlo vjerojatno najviše ovisi o performansama McLarena u nadolazećoj sezoni Formule 1. S obzirom da pogonska jedinica više nije Honda, momčad bi trebala biti konkurentnija. 24 sata Le Mansea pada na vikend između VN Kanade (10. lipnja) i VN Francuske (24. lipnja) pa je teško za povjerovati da će momčad pustiti Alonsa ukoliko bude borbi za postolja u Formuli 1.


Odgovor

8 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ne vidim zašto ga ne bi pustili, kad je proše sezone propustio monaco zbog indya.
    za le mans ne bi ništa propustio. ko hulk onomad.



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.