Hamilton: Novi bolid se definitivno čini brži, ali ne znam koliko je do staze i novih guma

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Lewis Hamilton kaže da se novi Mercedesov bolid za 2018. definitivno doima bržim od onog kojeg je imao u rukama prošle godine. Aktualni svjetski prvak zabilježio je najbolje vrijeme ovog tjedna – 1:19.333, i to na jučerašnjem posljednjem danu testiranja. Kombinirana vremena i brojeve krugova možete pogledati ovdje.

Hamilton kaže da se ne mogu povlačiti usporedbe s prošlogodišnjim vremenima jer je, između ostalog, na stazi novi sloj asfalta. No, ono što može reći jest da on kao vozač osjeća da je bolid brži.

“Ovo je evolucija prošlogodišnjeg bolida. Imamo bolje gume i na stazi je nova podloga pa se možda zbog toga stvari čine bolje nego što zapravo jesu,” kaže Lewis.

“Zasad je sve prošlo zaista dobro. Ja inače nisam netko tko obožava testiranje, ali danas sam zaista htio izići na stazu jer dosad nismo imali previše odvoženih krugova.”

“Teško je reći je li ovaj bolid puno bolji, ne znam koliko je do staze i gripa guma. Idućeg tjedna ćemo sve bolje razumjeti.”

“Definitivno je osjećaj da je ovo brži bolid od prošlogodišnjeg, što je pozitivno.”

Hamilton je jučer odvozio 69 krugova, a ako zbrojimo cijeli tjedan – broj se penje na 94. To ga čini tek 16. vozačem po broju krugova, čak 135 krugova manje od rekordera Pierrea Gaslyja. Ipak, nije zabrinut tom činjenicom.

“Ljudi me pitaju koliko bih krugova inače imao do danas jer je prošlih godina taj broj išao barem do 300. Ne vjerujem da je itko imao drastično više vremena na stazi od mene. Vratio sam se [jučer] u bolid i odmah prionuo na posao u prvih deset krugova pa sam zbog toga sretan i ugodno se osjećam.”


Odgovor

3 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Bojim se da je Mečka nezaustavljiva ali ima jedno rješenje koje bi moglo privuči opet gledanost.Treba Vetela i Hamiltona u Mečku u Ferrari Maxa i Alonsa i nek se kolju karakteri i neka ih se pusti bez timskih odredbi i da vidiš gledanosti.
    Realno neče nitko uhvatiti Mečku bar još koju godinu ali glupo je i mjenjati pravila svake par godina.



    8
    -12

    20
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Čudno velik broj dislikeova. Pa sve što je čovjek napisao je više/manje istina. To što bi mi željeli da nije tako, to je već drugi par rukava



      3
      2

      1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Dislike je tu zato da netko izrazi svoje neslaganje, ne znači da je komentar loš nego samo da ima onih koji se ne slažu. Konkretno, ja mislim da je već prošla sezona bila zanimljiva u većini utrka i da je mit o “neuhvatljivoj Mečki” razbijen već u Australiji. Ferrari i Red Bull su imali očito slabije motore, ali su im ipak uzeli 8 od 20 utrka. Ne kažem da Mercedes neće pobijediti i ove godine, ali ne znam zašto bi netko mislio da će biti neuhvatljivi kad to nisu bili ni prošle godine.

        Drugo, “treba Vettela i Hamiltona u Mečku u Ferrari Maxa i Alonsa” – je jedna od većih nebuloza koje sam pročitao u zadnje vrijeme. :) Zašto bi Mercedes trebao Vettela? U kojem bunilu bi Ferrari trebao biti da angažira dvojac Verstappen/Alonso? Mercedes će vjerojatno ovakvu postavu imati iduće 3 ili 4 godine minimalno, a Ferrari je najkonzervativnija momčad po pitanju izbora vozača i sad bi oni trebali umjesto svoja dva vozača koji zajedno imaju pet naslova uzeti Alonsa kojeg su i imali do nekidan i Verstappena koji je upravo potpisao s Red Bullom?

        Meni je više čudno kako je zaradio ovako velik broj lajkova. :)



        7
        1

        6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.