Bottas: Nema smisla da se previše brinem zbog greške u Australiji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Mercedesov vozač Valtteri Bottas vjeruje da su mu negativna iskustva u 2017. pomogla kako bi ove godine lakše mogao podnijeti eventualne pogreške, pa tako i ovu prvu na VN Australije.

Finac je pošteno razbio svoj bolid na početku posljednje runde kvalifikacija i zbog toga morao krenuti s 15 startne pozicije (uz nove elemente pogonske jedinice!) što mu je značajno otežalo posao na stazi koja je inače teška za obaviti pretjecanje.

Na upit je li zadovoljan kako mentalno podnosi takvu grešku Bottas odgovara:

“Mislim da da. Mislim da sam naučio nešto od prošle godine. Morate učiti iz svake pogreške, ali postoji ograničenje koliko vas to treba brinuti jer kroz tjedan ili dva imate novu utrku na kojoj morate biti u najboljem mogućem stanju.”

“Ovo nije bio dobar vikend, ali što možete? Mislim da je greška u kvalifikacijama upropastila vikend. Ne paničarim, ovo je tek 1. od 21. utrke.”

Bottas je već nekoliko puta jasno dao do znanja da očekuje borbu za naslov ove godine, a uz to i novi ugovor jer ga trenutni uz Mercedes veže samo do kraja tekuće sezone.

U toj namjeri neće mu sigurno pomoći činjenica da je u bolid već montirana druga kontrolna elektronika i druga baterija, što drastično povećava rizik od kazne kasnije u sezoni.

“Osjećao sam u Q2 kao da sam počeo sastavljati dobre krugove, bio sam blizu Lewisu i onda je on napravio odličan posao u Q3 gdje sam se ja razbio.”

“Po onom krugu iz Q2 sam znao da mogu pronaći još puno vremena. Znam da je brzina tu.”


Odgovor

9 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    A i Ham se razbio prošle godine u Brazilu u kvalama odmah na početku.. Izletio i razbio se ko kakav početnik.. Dešava se i najboljima.. Samo što je on tada već i matematički osigurao naslov.. a budemo vidjeli na sljedećoj utrci.. Ako Botas stvarno misli biti u borbi za naslov mora pobjeđivati i točka.. Nema druge.. Ali nekako se nemogu oteti dojmu da pored Hama jednostavno neće moći proći.. Možda tu i tamo kao i prošle godine.. 2 do 3 utrke kad ovog malo uhvati neka depra il nekaj.. A to jednostavno neće biti dovoljno.. Ako se stvarno želi boriti za naslov mora promjeniti nešto kod sebe.. Pristup utrkivanju.. Postati nemilosrdan i maximalno usredotočen.. Nema ništa drugo osim utrkivanja.. Isključiti apsolutno sve ostalo.. Rosberg mu je lipo objasnio kako.. A tu je i Ferrari i Seb i Red Bull sa Riccijem i Maxom.. Bit će tu svega.. E zato VOLIM FORMULU 1 JEEEEEEEE ! ! ! !



    21
    19

    2
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Odličan vodonoša tj. vozač broj 2. Dakle, dobar vozač u fantastičnom bolidu.



    15
    15

    0
  3. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Sta se imas brinuti kada imas svemirski brod u rukama u odnosu na vecinu.Znas i ti sam da si vodonosa.Jednostavno druga klasa u odnosu na Hamiltona Vetela Alonsa…



    25
    24

    1
  4. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Bottasu je super jer ima odličan bolid, Mercedesu super jer nije prijetnja Lewisu kao Rosberg, a to se svodi za moguće produljenje ugovora između Hamiltona i Mercedesa.



    7
    6

    1
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Baš i ne. Mercedes želi naslove svjetskih prvaka, a do tog cilja im trebaju oba jaka vozača. Ono što je bilo s Nicom i Lewisom su slatke brige zbog dominacije. Ako ove godine Bottas zaprijeti Lewisu u poretku vozača produžit će mu ugovor, ako ne, eto Riccia u Merc. Nema tu milosti.



      6
      3

      3
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Bottas po mom mišljenju nije ni u top 8 vozača na gridu. da nije bilo VSC u Australiji ostao bi zacementiran na 11. mjestu. Ove sezone mora baciti rukavicu u lice Vettelu i Hamiltonu inace se u najboljoj situaciji vraca u Williams.



    3
    -1

    4
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Nema njemu povratka u Williams sigurno. Tamo su dva pay drivera. Bottas je tamo bio prvo kao Wolfov vozač, dok je radio tamo, a kasnije kao Mercedesov vozač uz motore za Williams. Kasnije ga uzmu mjesto Rosberga, i plate povratak Maase iz penzije. U Williamsu se samo pare gledaju. Ako Bottas izleti iz Mercedesa nema ga niđe.



      3
      1

      2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.