Force India: Zadržavanje četvrtog mjesta bit će veliki zadatak

Izdvojeno

Operativni direktor Force Indije Otmar Szafnauer priznaje da će zadržavanje četvrtog mjesta u poretku konstruktora biti veliki zadatak za indijsku momčad nakon što su prvu utrku u Australiji završili bez bodova.

Sergio Perez i Esteban Ocon u kvalifikacijama nisu prošli u Q3, završili su 13. i 14., a u utrci se nisu uspjeli probiti do bodova. Po prvi puta nakon 2009. Force Indija nije stigla do bodova u prvoj utrci sezone. Uz to, završen je njihov niz od 14 utrka u bodovima.

“Testiranje nam je pokazalo da se sredina poretka izjednačila pa nije bilo velikih iznenađenja u Melbourneu,” rekao je Szafnauer.

“Mislim da će ove sezone bodovi biti jednako raspoređeni između momčadi, a zadržavanje našeg četvrtog mjesta bit će veliki zadatak. Ali odradili smo tek jednu utrku, stvari se u Formuli 1 vrlo brzo mijenjaju. Utrka u razvoju bolida tek je počela, a najbitnije je gdje završiš na kraju godine.”

Szafnauer otkriva da će momčad ovog vikenda za VN Bahreina donijeti nadogradnje.

“Imamo uobičajen posao u smislu razvoja bolida. U Bahrein stiže novo prednje krilo i ono će upotpuniti nadogradnje koji smo predstavili u Melbourneu.”

“Bolid koji sad koristimo je u potpunosti drugačiji od onog kojeg smo koristili na testovima, još uvijek učimo o njemu. Postoji veliki potencijal oko razvoja nove aerodinamičke platforme. Neke stvari koje su već spremne će nam pomoći u performansama tijekom prvog dijela sezone,” zaključuje Szafnauer.


Odgovor

4 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Draga su mi momcad ali pored renaulta mclarena i neocekivanog hasa i 5 je velik velik uspjeh



    11
    11

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Prirodno mi je da navijam za FI ali kako su izgledali u Australiji, muke ce mucit za osvajanje kojeg boda.
    Perez ajde drzao je iza sebe Botasa, dosao do Sainca bez obzira na njegove teskoce ali Okon nista nije uradio. Ali bukvalno izgledao je kao velika panjina.
    Tako da velike muke slijede sto za tim sto za navijace, koliko god je ocekivano ipak su u posljednje 2 sezone bili predominatni u toj borbi za 4 mjesto i samim time ocekuju se veliki rezultati.



    2
    2

    0
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Misli da ce oni kao i Wiliams biti najvece razocaranje,mozda se varam ali imam taj filing…
    Tesko ce parirat Renaultu i Haasu,moje misljenje



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.