Renault spremio nadogradnju motora za Kanadu, ali nisu sigurni da je pametno dati Red Bullu

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Renaultova planirana nadogradnja pogonske jedinice je spremna za iduću utrku u Kanadi, ali francuski proizvođač nije uvjeren da je pametno dati novi motor svim ekipama, pogotovo Red Bullu.

Iako je Kanada pravo mjesto za iskoristiti svaku dodatnu konjsku snagu, sve ekipe moraju uzeti u obzir kilometražu koju su dosad odradili i strategiju uvođenja novih elemenata kroz sezonu s obzirom na ograničenja tijekom godine.

Dva vozača koji koriste Renaultov motor su već na rubu kazni, uključujući Daniela Ricciarda koji je na VN Kine uzeo cijeli drugi set elemenata zbog problema u Bahreinu.

Australac je u Monaku imao problema s MGU-K, a uvođenje novog elementa značilo bi automatski i 10 mjesta kazne na startnom poretku. Srećom, u Red Bullu kažu da će još moći koristiti isti element.

Treća baterija ili treća kontrolna elektronika će također dodati po pet mjesta kazne.

McLarenov Stoffel Vandoorne je također na rubu jer je koristio dvije kontrolne elektronike.

Što se tiče drugih Renaultovih korisnika, Carlos Sainz i Nico Hulkenberg su koristili po dva MGU-H, a Fernando Alonso dva turbopunjača. Srećom po njih, kazne neće biti dok ne uvedu četvrti element.

“Imamo novu specifikaciju motora,” izjavio je Cyril Abiteboul.

“Moramo još potvrditi njezino uvođenje jer kilometraža nije ista za sve bolide pa moramo vidjeti gdje i kad ćemo točno uvesti novu specifikaciju.”

“Mislim da imamo šest motora na raspolaganju, ali nismo sigurni da je najbolja ideja uvesti ih za svih šest bolida. Pogotovo za Red Bull. Moramo razmisliti o tome.”

“Uvijek surađujemo s našim partnerima i pokušavamo dokučiti što je najbolje za cijelu sezonu.”

“Radi se o malom napretku u snazi, a znamo da mi nećemo biti jedini. Radi se uglavnom o motoru od kojeg možemo očekivati više snage. To mora biti fokus i bit će do kraja godine, možda i iduće godine.”

Red Bullov šef Christian Horner ne sumnja da je bilo kakav napredak dobrodošao:

“Nadamo se pouzdanom MGU-K. U Montreal dolazi mala nadogradnja, a mi u ovom trenutku trebamo sve što možemo dobiti. To nam je užasno važno,” zaključuje Horner.


Odgovor

1 komentar

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Da imaju 2 spremna RB bi uzeo oba. Treba ima dati na raspilaganje pa neka rotiraju novi i stari.



    2
    -2

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.