Renaultovi vozači objasnili zašto su danas bili spori

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 4 komentara

Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg su pojasnili zašto su današnji drugi slobodni trening završili na 17. i 18. poziciji.

Od ljetne pauze Renault ima impresivan niz ulazaka u 3. kvalifikacijsku rundu, ali je u poretku konstruktora još uvijek 33 boda iza McLarena.

Pojasnili su kako su eksperimentirali s novim prednjim krilom, a kad su napokon uzeli mekše gume za kvalifikacijske simulacije – staza je bila zauzeta i nisu uspjeli složiti kvalitetne krugove.

“Bili smo van sekvence. Htjeli smo na kraju isprobati krugove s malo goriva kad je staza trebala biti u najboljem stanju, ali su onda svi ostali bili na simulaciji dužih stintova i stalno smo nailazili na promet.”

– Nico Hulkenberg

Kao što smo pisali, postoji mogućnost da se kvalifikacije ne održe, što znači da će startni poredak biti preuzet s drugog treninga, a to bi bila katastrofa za Renault.

“Očigledno, očekivali smo biti više u poretku, ali mislim da je poslijepodne bilo puno bolje. Problem je bio u tempiranju brzih krugova. Na papiru nam fali brzine, ali mislim da smo realno oko top 10.”

– Daniel Ricciardo

Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Ne vezano za temu, može li neko reč kad počinju kvalifikacije i da li će se uopće održat jer mi nije ništa na kraju jasno



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.