Ricciardo se osvrnuo na suradnju s Hulkenbergom

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 2 komentara

Nakon tri sezone provedene u Renaultu, Nico Hulkenberg poslije VN Abu Dhabija napušta momčad francuskog proizvođača motora, a time i Formulu 1. Postojale su kombinacije u kojima bi “Hulk” samo promijenio momčad, međutim, nakon popunjavanja mjesta u Alfi i njegovog odbijanja Williamsa, izgledno je kako ga nakon 10 sezona više nećemo gledati u bolidu Formule 1.

Tom prilikom je njegov ovogodišnji momčadski kolega, Daniel Ricciardo, komentirao njihovu suradnju:

“On je cool. Sigurno mislim da za njega još uvijek postoji prilika u ovom sportu, ukoliko ju on želi. Njegove sposobnosti su i dalje prisutne. Ne bojim se za njega ni ako se ne vrati u F1, ima nos za biznis pa znam da će biti u redu i ako prijeđe na neke druge stvari.”

“Naša suradnja je bila poprilično mirna. Vrlo je ugodno surađivati s njim, radi što treba raditi i ne pravi probleme. Mislim da je puno pomoglo to što smo ušli u sezonu s međusobnim poštovanjem, pa nije bilo potrebe za nekim čudnim situacijama, a i prilagodba na novu momčad mi je tako bila lakša. U predsezoni smo se dosta šalili i družili, a nekada se nakon utrke znamo vidjeti i skupa na tulumima popiti piće.”

Australac se zatim osvrnuo i na odnos s bivšim momčadskim kolegama:

“Mislim da sam generalno dosta miran tip. Da, na stazi sam natjecateljski raspoložen. Sa Sebastianom je postojalo mnogo međusobnog poštovanja, a Max i ja smo bili natjecatelji, ali sam poštovao njegov talent i njegovu sposobnost i mislim da je bilo i obrnuto. Međusobno poštovanje je glavna stvar koja održava momčad na okupu.”

Također, Daniel je prokomentirao i budućeg kolegu, Estebana Ocona:

“Za Estebana nemam neke sumnje, nema straha i zabrinutosti. Poštujem ga kao natjecatelja. Siguran sam da i on mene poštuje, ali sam isto tako siguran da će se htjeti nametnuti u novoj momčadi.”

“Bit će to natjecateljsko poštovanje – ja ću htjeti pobijediti njega, i on će htjeti pobijediti mene. Nismo glupi, već smo bili u takvim situacijama, dok god zadržimo međusobno poštovanje, bit će sve u redu. Ne moramo biti najbolji prijatelji, ali ćemo pokušati održavati normalan odnos.”

Jasno je kako Daniel Ricciardo upravo međusobno poštovanje cijeni kao glavnu odliku dobrog momčadskog kolege. Sigurno je kako je Nico Hulkenberg vozač koji ima poštovanje cijelog grida (dobro, Kevin Magnussen bi možda imao primjedbu ili dvije) te će nedostajati sportu u cjelini.

Ostat će obilježen kao veliki talent koji nikada nije do kraja ostvario svoj potencijal, mnogi će ga pamtiti po već bezbroj puta spomenutom nizu neosvajanja podija, ali Nico Hulkenberg može biti ponosan na svojih 10 godina u F1. Grid će izgubiti cijenjenog i kvalitetnog vozača, a mi se možemo nadati da će, po uzoru na neke njegove kolege, Nico pokušati naći načina da u budućnosti ponovno sjedne za upravljač bolida Formule 1.


Odgovor

2 komentara

  1. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Go Nico..
    Možda kad budemo gledali hrvatsku momčad na gridu..



    7
    6

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kao što sam već jednom rekao za Hulka
    Etalon, mjera, nova jedinica u SI sistemu
    1 Hbg



    14
    14

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.