Popis rezervnih vozača

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Mercedes

Ako Lewis Hamilton ili Valtteri Bottas iz bilo kojeg razloga ne budu mogli nastupiti na nekom GP vikendu Mercedes na raspolaganju ima Stoffela Vandoornea. Trenutno vozač Formule E nasupao je u F1 s McLarenom 2018. godine. Osim njega, ekipa može pozvati i Estebana Gutierreza koji je zadnji put kompetitivno nastupio s Haasovim 2016. godine.

Red Bull/AlphaTauri

Prije nekoliko mjeseci je Red Bull objavio kako će za njihove ekipe rezervni vozač biti Brazilac Sergio Sette Camara. Na raspolaganju im je i Sebastien Buemi, ali je isto tako moguća bilo koja permutacija vozača između Red Bulla i AlphaTaurija.

Ferrari

Službena zamjena Ferrarija je vozač Alfe Romeo Antonio Giovinazzi. Osim njega tu je i Pascal Wehrlein koji je iz Saubera otišao 2017. godine.

McLaren

Ekipa iz Wokinga je prošle godine na raspolaganju imala Sergeja Sirotkina, a otkad je obznanjeno da će od 2021. godine opet surađivati s Mercedesom – dobili su priliku angažirati Vandoornea i Gutierreza. Na isto rješenje mogu se osloniti i u Racing Pointu.

Renault

Renaultovi rezervni vozači Guanyu Zhou i Christian Lundgaard još nemaju superlicence pa nije poznato što će napraviti Renault u slučaju da zatrebaju hitnu zamjenu. Vjerojatno se obratiti Hulkenbergu ili Sirotkinu.

Alfa Romeo

Službena zamjena je Robert Kubica, a njega mogu pozvati i ako Ferrariju zatreba Antonio Giovinazzi. Dostupan bi im mogao biti i Marcus Ericsson.

Haas

Louis Delatraz i Pietro Fittipaldi su već testirali za Haas i vjerojatno će se obratiti njima.

Williams

Službena rezerva Williamsa je Jack Aitken.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.