Jack Aitken za volanom Williamsa na prvom slobodnom treningu

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Momčad Williamsa je potvrdila kako će F2 vozač i rezervni vozač, Jack Aitken, voziti Russellov bolid na prvom slobodnom treningu VN Štajerske, koja se vozi ovog vikenda u Austriji.

Unatoč svim problemima koji su zadesili F1 i ne održavanja testiranja unutar sezone, prilika za mlade vozače je jako malo za vožnju F1 bolida. Williams će tako biti prva momčad koja će za FP1 angažirati mladog vozača u 2020.

Aitken je već testirao za Renault u Barceloni 2018., još dva puta u Španjolskoj te u Baherinu 2019., no ovo će biti prvi put da će voziti ovogodišnji Williams.

“Ako vrijeme dopusti, to će biti rijetka prilika da isprobamo alternativne pristupe za utrku.”

“Jack je naporno radio s inženjerima u Groveu te se radujemo radu s njim na stazi dok nastavljamo s našim intenzivnim testnim programom.

Dave Robson, glavni odgovorni za performanse bolida

Potez je i više nego sjajan, s obzirom na to da će na samom početku sezone dati priliku mladom Aitkenu da sjedne za bolid, a George Russell neće puno toga propustiti jer je cijeli trkaći vikend iza njega. Isto tako, u slučaju da jedan od vozača bude pozitivan na COVID-19, važno je svakako imati rezervnog vozača koji je upoznat s bolidom.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.