Schumacher uz Giovinazzija angažiran kao rezervni vozač Ferrarija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 2 komentara

Mick Schumacher će iduće godine podijeliti ulogu rezervnog vozača Ferrarija s Antonijem Giovinazzijem. Schumacher će i dalje biti u svojoj stalnoj ulozi u Haasu, ali će na 11 utrka sezone biti na raspolaganju i Ferrariju, za slučaj da Charles Leclerc ili Carlos Sainz ne budu dostupni.

U tom slučaju njega bi u Haasu zamijenio Pietro Fittipaldi koji je nastupio na dvije utrke krajem 2020. godine kad Romain Grosjean nije bio spreman.

Giovinazzi je od 2019. do kraja 2021. bio član Alfe Romeo, ali je sad zamijenjen jer dolazi Guanyu Zhou. Talijan će tako nastupati u Formuli E za ekipu Dragon Racing, a Ferrariju će na raspolaganju, osim obaveza u simulatoru, biti i na 12 utrka iduće sezone.

“Ferrarijeva vozačka akademija postoji kako bismo identificirali naše vozače za budućnost. Ako ste dio tog programa i ako vam dobro ide – možda ćete dobiti priliku.”

“Mick je već odradio jednu sezonu u F1, što je jako važno. Bio je dobar, poboljšao se ne samo po pitanju konzistencije nego i po pitanju brzine. Ako pogledate zadnje utrke – bio je puno bliže bolidima ispred sebe iako Haas nije uopće razvijao bolid. Ta činjenica dokazuje da se Mick poboljšao.”

“Vozit će nove bolide iduće godine koji će biti drastično različiti od ovih kad je riječ o vozačkom stilu. Bit će važno imati jednog rezervnog vozača koji poznaje te bolide.”

“Još uvijek mogu računati na Antonija jer je on dobar vozač. On će odraditi cijeli program u simulatoru kako bi se prilagodio na nove bolide.”

Mattia Binotto

Schumacher u prvoj sezoni nije osvojio nijedan bod, ali je bio uvjerljiv protiv timskog kolege, što je jedino moguće tražiti od njega s obzirom na to da Haas nije bio u mogućnosti doći do bodova.

“Još ga treniramo kao vozača. Ferrarijevi inženjeri su mu pomogli u rastu i razvoju 2021. godine, a nastavit će i iduće sezone. Simulator mu je na raspolaganju u Maranellu, ali imamo cijeli program.”

“On je dio naše akademije i naš cilj je kontinuirano razvijati vozače. Krajnji cilj je da jednog dana dokažu da su sposobni biti vozači Ferrarija.”

Smatra da ni za Giovinazzija nije sve završeno:

“Što se njega tiče, nema sumnje da će 2023. biti nekih prilika za pronalazak mjesta. Mislim da će 11 mjesta biti slobodno 2023. godine. Ne kažem da će sva mjesta biti dostupna, ali ako pogledate trenutne ugovore vozača, 11 ih završava na kraju 2022. godine, uključujući i Carlosa.”

“Mislim da je za njega važno da i dalje bude dio našeg programa kao rezervni vozač, da radi u simulatoru i da se privikava na nove bolide.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ok, jedan mlađi i jedan iskusniji, a Illott je pretpostavljam iz ovog što sam našao online prešao u Indy.



    3
    3

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Nisam ni primijetio do sada.
    Kako ovdje liči na oca…..
    A pogotovo na naslovnoj gdje je manja slika i još ako na brzinu pogledaš.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.