Karun Chandhok: Ferrari će biti veliko iznenađenje ove godine

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 11 komentara

Sve smo bliže početku nove sezone, ali prije toga imamo još jedno trodnevno testiranje u Bahreinu. Nakon što smo imali priliku po prvi puta vidjeti nove bolide na stazi – došlo je vrijeme za neka malo ozbiljnija predviđanja za sezonu.

Iako smo prijašnjih sezona vidjeli kako testiranja ne moraju ništa značiti što se rezultata tiče jer jedni otkrivaju sve karte, dok ih drugi drugi drže čvrsto uz sebe, to nije spriječilo neke poput bivšeg vozača Formule 1, Karuna Chandhoka, neka iznesu svoja mišljenja i što predviđaju u novoj sezoni.

Chandhok je za Sky Sports rekao kako misli kako ipak ima nešto u činjenici što su Ferrariji bili na vrhu prvoga dana testiranja u Barceloni.

“Mislim kako je Ferrari to veliko iznenađenje, imali su prednost po pitanju razvijanja bolida, a i prošle sezone su već napravili velike korake.”

“Iskreno, imali su prilično katastrofalnu sezonu 2020., ali način na koji su odskočili natrag od šeste pozicije u 2020. sve do treće u 2021., te se čak pojavljujući na postolju nekoliko puta, je prilično impresivan.”

“Uveli su veliku nadogradnju pogonske jedinice u Rusiji, što je bilo čak četiri ili pet mjeseci ranije nego što je planirano. Takvo nešto se ne viđa često u Formuli 1. Sve to sluti na dobro.”

Ferrari je imao puno više vremena za razvoj bolida od njihovih potencijalnih rivala u novoj sezoni – Mercedesa i Red Bulla, koji su bili zauzeti borbama za naslove i nisu se mogli usredotočiti na razvijanje bolida za novu sezonu. To budi nadu da ćemo ponovno vidjeti Ferrari u borbi za vrh ljestvice. Chandhok vjeruje kako je to dobro i za brojne navijače Ferrarija i za sam sport.

“Siguran sam kako ste svjesni, gdje god idemo, unatoč tome što je borba Mercedes-Red Bull trenutno najviše izražena, Ferrari i dalje ima najveći broj navijača posvuda u svijetu. Tako da bi bilo sjajno vidjeti ih opet konkurentne.”

Karun Chandhok

Čak je i šef momčadi Mercedesa, Toto Wolff, izrazio želju za Ferrarijevim povratkom na vrh i mogućom međusobnom bitkom.

“Kao obožavatelj sporta, volim Ferrari. Oni su najpoznatije ime u Formuli 1, i ne može se događati da se Ferrari ne bori za pobjede i naslove.”

“Osvajanje naslova je druga stvar, tu se puno stvari mora poklopiti kako bi se uspjelo, ali mislim kako za sve nas ljubitelje sporta Ferrari mora biti u borbi i nedostajali su nam zadnjih par godina.”

“Strast je neopisiva u Ferrariju i kod svih navijača u Italiji, zato bolid mora biti kompetitivan. Nadam se kako će oni biti dio nas koji su u mogućnosti pobjeđivati na utrkama i pružati dobru borbu na stazi.”

Toto Wolff

Odgovor

11 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Zivi bili pa videljeli



    6
    6

    0
  2. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Neka, neka…



    1
    0

    1
  3. Alfa Romeo
    Tito Prikaži

    ajoooj od toliko hvale … netko ce se stvarno zasrati



    1
    0

    1
  4. ZX10R Prikaži

    Joj kako su ovi naporni i dosadni ,svake godine ista priča
    No svi smo se uvjerili unazad par godina da na osnovu testiranja ne možemo znati ništa ,ovaj ko vidoviti milan
    Većina nas koji pratimo f1 preko 40 godina a i ovi mlađi zaljubljenici koji nisu fanatici znaju kako se nekoj ekipi koja je imala prednost to lako sa novim pravilima oduzme,a ovo su još potpuno novi bolidi i nepoznanica za sve
    Pa i bez tih testiranja prije godinu dana si mogao reći da će Mercedes MG koji ima strašno brzog vozača Hamiltona voljeli ga ili ne biti u vrhu ,isto vrijedi za Red Bull i Maxa ,naravno da su svake godine za Ferrari ista očekivanja,da bude u vrhu i da pobjeđuje ima za to jako dobre vozače isto vrijedi i za McLaren ,još da se vrati Wiliams i Renault ,vrh vrhova
    Nitko sretniji od mene da Ferrari bude u vrhu ,no ne znamo još ništa
    Znamo da je Moto GP sezona počela i sve tri utrke su bike vrh ,još malo i biti će mo pametniji
    Ja samo svima želim sreću i neka pobjedi najbolji i neka uživamo u pravim utrkama f1
    Sretno !!!!



    9
    8

    1
  5. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Bilo bi iznenadjenje da ne budu u borbi za pobjede…



    4
    4

    0
    • ZX10R Prikaži

      Naravno da bi velika većina voljeli vidjeti ferrari u vrhu ,no istina je da ne znamo ništa ,sve su to nagađanja i želje
      Ni isto tako sjetimo se kako je bilo unazad par godina ,svi koji volimo ferrari čekali smo ta testiranja i ferrari bi izgledao super ,u samom vrhu ,ali onda kada su došle utrke ništa,katastrofa i razočaranje,lula starog kapetana
      Bilo bi lijepo da se to ne ponovi i da ferrari nakon dugih godina posta uistinu bude u borbi za prvo mjesto sa mercedesom,red bullom ,mclarenom,ali zašto ne bi bilo iznenađenja ,pa da se u borbi za vrh pridruži legendarni williams ,alpina ili još bolje iznenadi nas alfa romeo ,aston martin ,mislim jako bi volio da se barem jedna od tih ekipa pridruži ovim najboljima ,jer to bi za f1 i za sve značilo puno ,svima bi dalo vjetar u leđa da i oni mogu
      No ,još malo ,za koji dan svi će mo biti pametniji !!!
      🙏Stop the War🙏



      3
      3

      0
  6. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Neka za svaki slučaj nakite Ferrari senzorima odmah na testiranju u Bahrainu kako bi konkurencija mogla mirno spavati 😉



    5
    5

    0
  7. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Koliko se prica o tome Ferraiju i bolje im je da budu brutalni ove godine jel ako je netko imao vremana da se posveti ovogodišnjem bolidu oni su ga imali onako beskonanco. Samo kad vidim izjavu od njihovog prvog covjeka da im Mercedes bježi par mjeseci i ako pritom govori istinu onda si vec sad mogu pucat u galvu. A nedaj bože da im bolid bude debakl bilo bi im bolje da onda ko pravi džentlmeni spakuraju kofere i idu sklapat fijate.



    5
    4

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Ne znam odakle ideja da im je trece mjesto u konstruktorskom prosle godine palo s neba.
      Svi pricaju kao da su najmanje napravili jednako kao i Haas – cijelu sezonu odradili s bolidom iz 2020.
      Istina, mogli su se vise posvetiti novom pravilniku, ali to ne znaci da su kompletno odjeb… 2021. Imali su i McLaren i ostale koji nisu bas bili bezazleni u toj borbi za trece mjesto.
      Ovo izjave Skyevaca uzimam s velikom rezervom jer sluze jedino nabrijavanju pred sezonu.
      Jedina sto je istina u ovom clanku je, da je izjava Tota kako ocekuju konkurenciju – laz. Vidjeli smo kako se veseli konkurenciji kad je Ferrari bio konkurencija i prosle sezone s RedBullom.



      6
      4

      2
    • ZX10R Prikaži

      Istina ,uh koliko godina unazad smo puno očekivali a onda totalno razočaranje sa ferrarijem
      Uistinu su mi smiješne priče kako je ferrari imao vremena posvetiti se razvijanju bolida ,a šta su ovi u mercedesu ,red bullu ,mclarenu spavali
      Istina je novi su bolidi nova pravila ,no moje mišljenje je da su u mercedesu i red bullu imali prednost ,pogotovo u mercedesu ,pa oni su godinama broj 1 i sigurno znaju šta rade
      No današnji bolidi su jako kompleksni i sofisticirani strojevi ,sve se mora posložiti da bi bio u vrhu ,ako se potkrade neka greška može značiti veliku razliku
      Jer moramo imati na umu ,da su razlike u brzinama po krugu manje od sekunde ,ono treba ti pola sekunde a ne možeš je izvući
      Vidjeli smo na testiranjima da se bolidi nisu kvarili i ako su nova pravila,to nam govori koliko su sve ekipe napredovale,što je odlična vijest
      U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva sezona ,jedva čekam
      🙏Stop the War🙏



      1
      0

      1
  8. Michael Schumacher
    Ante86 Prikaži

    Po ovim izjavama Vuk se sam proglasio favoritom prvenstva tako da suplje price o 2-3 mjeseca zaostatka u razvoju u odnosnu na talijane ne drzi vodu.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.