Ocjene vozača za prvi GP vikend

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 6 min 42 komentara

Charles Leclerc 10/10 🌟

Charles Leclerc nagovijestio je ovog vikenda da bi u novoj sezoni mogao biti eminentna sila. Nitko nije sumnjao da u duelima ima potencijala boriti se s vozačem kalibra Maxa Verstappena, a nakon, za njegove standarde, loše prošle sezone – sad je vrijeme i prilika da pokaže od kakvog materijala je napravljen. Dva izvrtanja na slobodnim treninzima nisu ulijevala sigurnost da je promijenio neke stare navike, ali svakako ohrabruje da se to zasad događa uglavnom samo na treninzima, a ne u kompetitivnim sesijama. Duel borba – check. Sad ostaje za vidjeti može li ovakvu konzistentnost ponavljati iz vikenda u vikend.

Max Verstappen 9/10

Gubitak od 18 relativno sigurnih bodova mogao bi ga skupo koštati u nastavku sezone, pogotovo ako se pokaže da je Ferrari brz i pouzdan kao što je jučer izgledao. No, aktualni svjetski prvak je u novu sezonu ušao, čini se, jednako gladan kao i prošle godine. Grizao je na stazi, u jednom trenutku i previše, a nastavio je sa svojom navikom da deklasira timskog kolegu. Problemi s upravljivosti Red Bulla trenutno se čine preveliki da bi bili ozbiljan konkurent Ferrariju i u tijesnom kalendaru s ograničenim budžetom bit će prava umjetnost sve uštimati na vrijeme. Međutim, prošle godine je pokazao da i u inferiornijem bolidu može udarati iznad svoje kategorije. U Bahreinu je ipak dojam da se Red Bull malo previše rastegnuo i da trenutno ne mogu parirati Ferrariju bez da se bolid raspadne. Max će zato morati trenirati strpljenje i pokušati ponoviti prošlogodišnju formu da završava na podiju i marljivo zbraja bodove, barem u prvoj trećini sezone.

Lewis Hamilton 9/10

“Tiho, tiho, kao bez muke” – evo Lewisa opet na podiju. Nije 1-2, ali je i više nego dovoljno za ono što su oni sami od sebe očekivali. Zanemarimo sad da su Perez i Verstappen poklonili svoju poziciju, dio igre je da se dođe do cilja. Hamilton je ovog vikenda pokazao svu mudrost svojih godina i učinio sve što je trebalo: uvjerljivo je porazio svog novog timskog kolegu. U situaciji kad se ne može boriti za pobjede – njegov jedini cilj mora biti upravo to – da Russella ostavi što dalje iza sebe. Lewis se odlično oporavio od nešto slabijeg početka vikenda i već u kvalifikacijama pokazao da nema problema s pritiskom, a ova sezona bi mogla čuda učiniti za dojam o njegovim vještinama jer je sad u bolidu koji više nije druga kategorija u odnosu na konkurenciju. Koliko god to bizarno zvučalo s obzirom na inflaciju njegovih statistika – za Lewisa je odlično da se napokon nalazi u kombinaciji s drugim bolidima.

Kevin Magnussen 8/10

U redu, bilo je tu blokiranja kotača, promašivanja zavoja i općenito pogrešaka koje jasno ukazuju da već neko vrijeme nije bio u kompetitivnom okruženju Formule 1, ali je Kevin s 5. pozicijom u cilju pokazao da je Haas napravio odličan potez kad ga je pozvao natrag u ekipu. Za očekivati je da će s vremenom samo dobivati na samopouzdanju (i na snazi vratnih mišića), a preostaje pitanje može li se Haas držati tu gdje jest tijekom dužeg perioda sezone ili će ipak posustati pod naletom nekih drugih, mrvicu etabliranijih ekipa. Ograničenje budžeta i suradnja s Ferrarijem mogli bi im pomoći u tom naumu, kao i možda najbolja pogonska jedinica ove sezone.

Carlos Sainz 8/10

George Russell 7/10

Za Russella se ovog vikenda može naći puno isprika i alibija, ako bi se htjelo komentirati u tom smjeru. Svejedno, ako se već priča o generacijskom talentu i jednom od najdominantnijih vozača u nižim kategorijama Formule – onda nas ne bi trebali previše zanimati isprike ni alibiji. Koliko god bilo teško boriti se protiv sedmerostrukog svjetskog prvaka – toliko je to i prilika da se nametne i “prečicom” se promakne u vozačku velesilu. Početkom vikenda se dobro držao i bilo je naznaka da može iznenaditi, ali je onda posustao i greškom u kvalifikacijama pred sebe stavio gotovo nemoguć zadatak. Solidna partija i ništa više od toga, a vjerojatno i Đorđiboy jedva čeka Saudijsku Arabiju pa da pokuša ponovo. Kvaka je u tome da je svakom idućom utrkom njegov zadatak još veći.

Valtteri Bottas 7/10

Esteban Ocon 7/10

Sergio Perez 7/10

Pierre Gasly 6/10

Fernando Alonso 5/10

Guanyu Zhou 5/10

Kineski debitant nije išao stopama Nikite Mazepina i, nasreću, pokazuje da ima što tražiti među velikim dečkima u Formuli 1. U svim razgovorima s medijima je pokazao da se ne radi o “infantilnom šaljivdžiji” ili “dječačiću s kacigom na glavi” nego o zrelom momku koji zna razmišljati glavom i zna što je njegov posao. Stoga je ohrabrujuće vidjeti da je u prvoj utrci stigao do bodova. Rekli bismo – sasvim zasluženo. Bilo je tu sreće s tuđim odustajanjima, a ocjena nije viša zato jer je zaostatak za Bottasom bio kudikamo prevelik. No, imao je solidan tempo, imao je duele, nije izvodio gluposti na stazi, nije bilo većih početničkih grešaka. Jako dobro!

Alexander Albon 5/10

Yuki Tsunoda 4/10

Mick Schumacher 4/10

Nico Hulkenberg 4/10

Daniel Ricciardo 3/10

McLarenove vozače je za ovu utrku bilo jako teško ocijeniti. Ricciarda još i više nego Norrisa. Em nisu napravili ništa vrijedno pažnje, em je bolid bio skoro pa u kategoriji Williamsa, em je dojam da su imali vrlo upitan izbor strategije. Ricciardo, doduše, ima malo kredita zbog propuštanja drugog dijela testiranja, ali se ne radi o mladcu koji se ne može snaći. Kad se priča o suboti – ako je timskom kolegi mogao parirati padobranac Hulkenberg, onda je nešto bliže morao biti i Ricciardo. Za utrku ne vrijedi trošiti riječi – McLareni su izgledali skoro kao backmarkeri što je bilo posebno bizarno za gledati s obzirom na široku lepezu bogatih sponzora čije su naljepnice bile na bolidu. Ricciardovi navijači nariču po društvenim medijima zbog njegovih “loših odabira ekipa”, što je bizaran način za gledati na situaciju za vozača koji je samoinicijativno promijenio 5 ekipa u svojoj 12 godina dugoj karijeri. Demotivirajuće i toliko bezlično da je teško za povjerovati da je McLaren baš tako loš?

Lance Stroll 3/10

Lando Norris 3/10

Nicholas Latifi 3/10


Odgovor

42 komentara

  1. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Ja bih i KMagu dao 10, jeste da je imao par greškica, ali to je većinom bilo na punom rezervoaru, godina pauze čini razliku :D.



    11
    11

    0
  2. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Ova ocjena za Norrisa najbolje pokazuje kako je teško nekoga ocijeniti dok ga ne vidimo u top bolidu. Prošle godine bi sa solidnim nastupom vjerojatno dobio 6/7 od 10, a sad odjednom trojka. Jedino bih Albonu dao veću ocjenu, odlično je startao i odradio kvale, a kasnije su ga samo prešli svi koji imaju dosta brži auto



    17
    17

    0
  3. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Zhou 5/10?
    Dečko je debitirao u F1 u praktički nepoznatom bolidu s obzirom koliko su imali problema na testiranju. I treba uzeti u obzir da nisu imali relevantne podatke iz prošlih sezona koje bi mu olakšale posao. Po meni je zaslužio barem jednu a možda i dvije ocjene više.



    38
    37

    1
  4. Fernando Alonso 14
    GP2Engine novinar Prikaži

    Trenutno je McLaren najgori bolid na gridu.
    Williams nešto bolji, 9. Aston Martin 8.



    6
    6

    0
  5. lukarak Donator Prikaži

    Lewisov bolid je druga kategorija u odnosu na konkurenciju, al ovaj put na kontra stranu.



    2
    1

    1
  6. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Hamilton prevelika ocjena, završio je tamo gdje je trebao završiti. Ne moze imati veću ocjenu od Sainza.
    KMag bi isto dao ocjenu više i Zhou…



    14
    2

    12
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Zašto Hamilton nebi dobio veću ocjenu od Sainza?

      Sainz je po meni imao teže prosječnu utrku. Radio je isto što i Perez – bio uvjerljivo sporiji od svog momčadskog kolege. Prije SC-a je bio nekih 18 sekundi iza Leclerca. Na kraju je završio drugi, ali ne svojom zaslugom, nego spletom okolnosti. Po meni je čak dobio i preveliku ocjenu.

      Hamilton je barem pobijedio svog momčadskog kolegu i to relativno uvjerljivo. 9/10 je za Hamiltona malo previsoka ocjena, ali po meni je sigurno imao bolju utrku od Sainza ili Pereza.

      Bottas bi prethodnih godina bio razapinjan za utrku poput jučerašnje Sainzove.



      21
      16

      5
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Ne slazem se da je Russella dobio uvjerljivo. Još najbolje da ga nije dobio, kad si 7 puta prvak i porušio sve rekorde onda ipak trebas nesto vise napraviti nego prosječni vozač. Voznja mu je bila prosjek, nit je mogao naprid ni nazad. Nema ni jedan highlight s utrke, završio je gdje je treba završiti. A ocjena 9/10 se ne daje za voznju gdje si trebao zavrsiti.



        10
        0

        10
        • Pierre Gasly
          jenson Donator Prikaži

          Šta je Russell po tebi prosječan vozač?



          5
          3

          2
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          po meni Russel nije prosjecni vozac, smatram da je pokaza više u Willliamsu nego Botas u Williamsu, samo što isto kao i Mick pokaza je to protiv najslabijeg vozača na gridu, tako da Russel se sad mora dokazat, ali je po meni pod vecim pritiskom Scumi koji nesmi izgubit od Magnusena, dok Russelu nesmi bit sramota izgubit od 7rostrukog prvaka



          4
          3

          1
        • Daniel Ricciardo 3
          Kicker Prikaži

          Kao netko tko nije uopće Hamiltonovu fan nije mi jasno o čemu baljezgas.
          Ima uvjerljivo treći najbrži bolid i dobar dio početka utrke se drzao Pereza. Russell mu nikad nije bio prijetnja, a radi se o kompletno novom autima koje su jednako vozili.
          Ocjenu se daje za vožnju, a ne za to gdje je neko završio. Da je uspio preći Pereza i držati ga iza sebe do kraja utrke trebao bi dobiti 11/10 jer to nije izvedivo sa autom koji je 500ms sporiji po krugu.

          I siguran sam da je mogao nazad da je baš htio ali to ne dize ocjenu. Pretpostavljam da si troll.



          9
          2

          7
        • Sergio Perez
          Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

          Ček ja sam trol zato što sam rekao da po mom mišljenju Hamilton ima preveliku ocjenu?
          Ako se ne slazes s mojim misljenjem daj mi minus i produži dalje. Nemoj zagađivati moj komentar i govoriti da sam trol ili da baljezgam, kad se samo ne slazemo u misljenju.
          Utrku je odvozio prosjek i tjt, Pereza i Sainza je mogao pratiti 8 krugova na svjezim gumama, nakon toga gume su mu raspad i gubio je 0.5-1 sec po krugu. I dalje nastavljam u istom tonu, zavrsio je utrku gdje je trebao zavrsiti nista spektakularno za 9/10. Po meni 8/10.



          10
          8

          2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Pa ne vidim ni ja baš da je deklasirao Russella. U kvalifikacijama je bio bolji kad je trebalo. Greške se dešavaju. Ok, da nebi bilo izgovora za Russellla, Hamilton ga je razvalio u kvalama. Ali po meni Russell je odradio bolju utrku, s obzirom gdje je startao. Vrlo brzo je nadoknadio pozicije, i došao iza Hamiltona. I nije imao velik zaostatak za njim, čak ni prije SC-a.



          1
          1

          0
      • avalon Prikaži

        DaveGilmour …. “Prije SC-a je bio nekih 18 sekundi iza Leclerca. ” woww , ovo je ključni pokazatelj da je CS ima prosječnu trku i da je bija uvjerljivo sporiji od kolege . samo ima jedna caka . CS je u 44 krugu otiša u box , a CL je osta na stazi ;) ulazak , izmjena i izlazak na stazu traje nešto više od 24 s . SC je CL omogućija “jeftinu” promjenu guma . zamisli da je bilo obrnuto , da je CL uša u box u 44 . , a CS “pod” SC i zbog te okolnosti pobjedija ;) no mislim da bi to bilo nezasluženo jer CL je odvozija zaista odličnu trku . od dolaska u F 1 carlos je pokaza da je kooperativan , da “igra” za tim pa po tebi ispada da mu je ta osobina zapravo mana jer valjda je treba po svaku cijenu zadnjih 6 krugova forsirat da stigne leclerca . a da je to uradija i da mu se desilo nešto slično ka gasly – u ili sergiu ( ipak je ovo prva trka i možda postoje nepoznanice oko pouzdanosti ) onda bi bija glupan koji je bez veze forsira kad nije treba , a ferrari bi izgubija 18 konstruktorskih bodova . btw , CL je poznat da može odvozit jako brzo jedan krug šta dolazi do izražaja u Q no uvjerljivo sporiji carlos je npr u Q bija sporiji 0,129 s , a od brzog maxa 0,006 s . LH 7 X prvak koji drži popriličan broj rekorda F 1 je relativno uvjerljivo pobjedija ROOKIA u timu ? 1,5 s i nije baš uvjerljivo … bar za mene . uostalom uz probleme maxa možda je i pritisak carlos kumovao odustajanju jer i SP je “forsira” da ostane ispred LH pa …. jbga .



        7
        4

        3
    • dejan_s Donator Prikaži

      @Kicker
      Histerično etiketirate kolegu “Ibrarac00” ružnim kvalifikacija kao što su “baljezgaš”. Čemu to? Stoga što ne dijelite isto mišljenje? Ma ‘ajte molim vas …..



      3
      3

      0
  7. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Ocjene su ok jedino Zhou vecu.Sta sad prolazi kroz glavu SV na formu AM



    4
    4

    0
  8. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Pozdravljam ocjenjivanje vozača!
    Možda je trivijalno i nekad neobjektivno, ali izazove raspravu u komentarima upravo zbog te nemoguće objektivnosti.!



    7
    7

    0
  9. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Mislim da je Bottas definitivno dobio preveliku ocjenu. Opet usro motku na startu, a Tsunodu nije ni mogao preteći u očito bržem bolidu.
    Nakon boxeva u čistom zraku i on i Zhou radili su vremena ko Carlos/Perez na istim gumama.
    Ta alfa ima puno više brzine nego što je to izgledalo.
    Definitivno mislim da su brzi i od Hassa samo što nemaju vozače.



    14
    14

    0
  10. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    E sad, raditi novo Alonsa od Vetstapena, u smislu da dodaje, koliko ono sekundu, bolidu, ne bih išao za time.
    To kažem radi toga jer smatram da nije istina da je vio u slabijem bolidu prošle godine, jer su ti bolidi u najmanj ruku bili 50/50, ovisno o tipu staze.
    Isto tako Max nije bio sporiji radi problema sa upravljanjem, sve dok se oni nisu desili, a to je bilo u zadnjem dijelu utrke.
    Ono što valjda je isti a je da Ferrari ima vrlo malu prednost u race peaceu, no činjenica je da je Red Bull u jednom krugu podjednako brz, a može biti i brži.
    Po završetku kvalifikacija ste pisali da je Max završio najbrži krug sa malom greškom i da radi toga nije uzeo PP, tako da to potvrđuje ovo što sam napisao.
    Jedno je kada šefovi momčadi prebacuju uloge favorita na suparnike kako bi se rasteretili pritiska, ali među navijačima, možda to ne treba. Meni je drago sto Ferrari u utrci ima tu malu prednos od 0.1 ili 0.2 po krugu. U dobro odradenoj utrci, to je dobar kapital za podije, i svakako pobjede.



    12
    10

    2
  11. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    možda bih Zhouu dao barem 6 ili 7/10 s obzirom da je debitant, Lewisu 8/10 (podij je tu jedino jer je RBR ispao), Magnussen 7/10 (sve super, iako je bilo grešaka). Alonso i Ocon nisam baš siguran da je razlika bila dvije ocjene.



    5
    5

    0
  12. Marlboro
    Miha Prikaži

    Hamu nezasluženo previsoka ocjena, ne može biti jednak kao Max, pogotovo što je jedini iz vrha imao par grešaka.



    7
    6

    1
  13. avalon Prikaži

    MOŽDA je mick malo prestrogo ocjenjen . na samom startu se zbog ocona izvrtija , a zbog tima možda izgubija svoj prvi bod . jer jedini mick nije iskoristija “pogodnosti” zamjene guma pod SC . mick je zbog toga ima 10 krugova “starije” gume od zhoua i 7 od alonsa koji su ga pretekli



    12
    12

    0
  14. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Proslu sezonu su dosta talijani govorili da bi za 2023 trebao sjest u Ferari MS ako se dokaze ovu sezonu.Sad kako je krenulo vrlo lako bi moglo nakon par utrka CS dobit ugovor do 2024 a Mick ispast iz kombinacija i pitanje dali ce ga Ferari podrzavat dalje,ali ako podrzava AG jos valjda ce i njega.Iskreno ocekiva san vise od njega i Strolla jucer s obzirom da su imali vise krugova u bolidu od kolega.



    2
    1

    1
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Meni je povezivanja Micka sa Ferrarijem nejasno, osim te neke emocionalne i nostalgične težnje za novoim Schumacherom u Ferrariju. Budimo realni, Mick dosad ni u nižim kategorijama, a ni prošle godine sezone nije pokazao ništa što bi mu dalo tako brzu kartu do Ferrarija, dok se npr. kod Leclerca to moglo naslutiti i prije već što je došao u Formulu 1, a u prvoj sezoni s Alfom je već bilo jasno da je kalibar za momčadi iz prve jakosne skupine i zbog toga je dobio tako brzo promaknuće, što je inače rijetka praksa Ferrarija.

      Mick ima zadatak pokazati da je vozač dostojan biti u Formuli 1 više od sezonu ili dvije, ako to pokaže, tek tad bi se mogao razmatrati za neka ozbiljnija mjesta (ali evo, karte su se s ovom sezonom pomješale pa je već na dosta ozbiljnijem mjestu već prošle sezone, što se po njega može pokazati mač sa dvije oštrice, ali ako ništa ima prilike se dokazati i to bodovima pokrijepiti).

      Osobno kod njega dosad nisam ništa vidio dovoljno reprezentativno za Ferrari, pogotovo da bude bolja zamjena Sainzu ili Leclercu. Ne vidim da bi se tu moglo nešto uveliko promjeniti, osim ako pokaže rapidan napredak u ovoj sezoni.



      7
      6

      1
  15. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    hulk kao padobranac namazo strola.

    ajmo malo za raspravu izjava: :)
    za mene su hulk-magnusen-perez-sainz-bottas-coulthard-webber ista klasa.
    Pouzdani i kvalitetni vozači, korak od elite. samo ovisi kakav im bolid daš i u kakvoj su okolini pa forma malo varira.



    8
    6

    2
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Nema rasprave, slažem se.


      0
      0

      0
    • 057f1 zd Prikaži

      Uhhhhhhffffff, slažem se sa svim navedenim osim sa Sainzom. Nekako je moja želja da se ne nađe u tom krugu ljudi, a nadu mi ulijeva njegova predanost radu. Nadam se da će shvatiti bolid čim prije pa neka i bude iza Leclerca, ali da uvelike opravda ove moje nade. Jednostavno mi ne djeluje kao pripadnik ove ekipe


      0
      0

      0
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        jasno. svi mi imamo neke svoje dojmove i potpuno poštujem da nekom pari na bolje.
        meni je od prvog dana daje isti dojam.
        i ocona mogu stavit na tu hrpu čini se

        btw nisam očekivao takvo slaganje s mojom izjavom ho ho ho ajde baš divno :)


        0
        0

        0
  16. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Gledajući jučerašnju utrku točno mi je prošlo kroz glavu da su došli novi bolidi i novi klinci i da koji Q tu više rade senatori Vettel, Alonso, Hamilton. Čini se da je samo Kimi bio dovoljno pametan da se skloni….

    Alonso i Vettel unatoč novom miješanju karata opet imaju par dvojki, a Hamiltona je tužno gledati na 5. mjestu sa 40 sekundi zaostatka. (ok u zadnja dva kruga je stigao do podija, ali to je izgledalo kao splet okolnosti, a ne brzina). Da sam LH ako se Merc ne zbroji u Monacu bi sa prve stepenice pobjedničkog postolja objavio da idem na pecanje….



    1
    -6

    7
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      @Wapi

      Ja se inače s tobom ne slažem oko prilika mlađim vozačima i strogoći prema starijim vozačima veteranima sporta koji ako nisu osvojili naslov.
      Po tvojoj priči razumijem da bi ti davao priliku novim vozačima a da bi se stari trebali što prije skloniti ako nisu materijal za naslov.

      Ja sam misljenja da treba voziti 20 najboljih vozača na svijetu, imali oni 20 ili 40 godina.
      Došlo je more mlađih vozača od kojih ni jedan nije napravio ništa vrijedno paznje čak su i lud i kamo lošiji od stare garde na gridu. Čak ni naslovi u F2 nisu garancija da je vozač kvalitetan.
      Volio bi jedino da je Piastri dobio mjesto na gridu ove sezone. A ne neki Guanyu Žou, Latifi i dalje vozi, Tsunodu ću osuditi nakon ove sezone, a i Mick ima ovu sezonu. Hulk je i dalje TV u boji za 25% grida minimalno.



      5
      5

      0
      • avalon Prikaži

        Ibarac00 … ” Hulk je i dalje TV u boji za 25% grida minimalno.” možda je on TV u boji koja nije spojena na antenu pa nema slike ? od svih vozača koji su trenutno na gridu tek yuki , latifi , mick i zhou nemaju ni jedan podij , a svi zajedno imaju odvoženih 86 trka u dosadašnjoj karijeri . 5. koji nema ni jedan podij je hulkenberg sa odvoženih 180 trka . najbolji rezultat u karijeri NH je 4. misto , a to je bija i najbolji plasman yukia ;) istina , NH je to uradija 3 X , yuki samo jednom ali NH je odvozija 8 X više trka od japanca . ricciardo koji je loš posli odlaska iz RB je već u 2. sezoni renaulta osvojia 2 podija , a najbolji plasman NH u renaultu kroz 3 sezone je 2 X 5. ni FI ni renault nisu bolidi za pobjede ali su dokazano ( perez , ricciardo npr ) bili katkad za podije no NH vozeći ih nikad nije vidija podij . “Došlo je more mlađih vozača od kojih ni jedan nije napravio ništa vrijedno paznje…” a šta je to vridno pažnje uradija NH kroz 180 trka ? 1 X PP i 2 X FL :) komparirajmo ga npr sa vrlo neomiljenim strollom . kanađani ima 1 X PP i 3 podija . ako su rezultati nekakav pokazatelj kvalitete onda …. NH ipal ima jedan rekord tj najviše odvoženih trka bez podija . nije mi jasna ta fama koja ga prati i oduševljenje kad povremeno “uleti” zamjenit nekog vozača . po meni je on tek solidan vozač , a takvih je prošlo kroz F 1 poprilično , a skoro neprimjetno za razliku od TV u boji . spominjem strolla jer su neki “graknuli” kad je Q NH završija ispred kanađanina , a u trci je za njim zaosta 18 s . je li opravdanje za zaostatak to šta NH nije vozija na testiranjima ? šta je zadnju trku/sezonu odvozija 2019. ? tu ne računam nürburgring i silverston 2020. jer to je ništa za “praksu” iako je te 2 trke odvozija vrlo dobro . no i magnussen je ima sezonu pauze , nije testira ( NH je rezervni vozač AM pa se koristi simulatorom za razliku od magnussena ) pa ipak je u bahreinu odvozija vrlo dobre Q , a po meni s obzirom na angažman ” s neba pa u rebra” trku je odradija odlično dok je NH završija zadnji . čak nije uspija pobjedit ni latifija koji je završija ispred njega . i on je TV u boji za minimalno 25 % grida !?!??!



        2
        1

        1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      @wapi
      Zašto ga je tužno gledati na 5. mjestu sa tolikim zaostatkom? 🤔
      Gledao sam (a i ti), mnoge velikane, one koje sam simpatisao, i one koje nisam, one koje su vozili za “moju” ekipu, one za koje sam baš od srca navijao (dobro, bila su samo dvojica takvih), itd…., da se “vozikaju” na tim pozicijama i zaostacima.
      Uostalom, završio je ispred Đorđa (a on je jedan od tih novih klinaca) i kvale i trku.
      Ne likujem, niti ga branim, ali što bi se on razlikovao od drugih.



      5
      5

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ma tužno mi je to kako ih šefovi momčadi navlače za nos pričama o koječemu, a kad ono opet ćorak.

        Ne mislim da ne zaslužuju voziti, zaslužuju biti ovdje samo je tužno u koju situaciju su upali.
        Trebali li im to, da voze kombajne i daju kretenske izjave svaki vikend.

        Usput budi rečeno.
        Renault treba trajno raspustiti i ostaviti samo odjel motora. Oni su kao F1 momčad teški luzeri.


        0
        0

        0
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Prosle godine vec dokazani i solidan vozac, velika mlada nada Antonio nije uradio nista vise od penzije Kimija, cak je imao i mnje bodova.. A Kimi nije u formi vec godinama, zamisli sta bi bilo protiv npr kimija 2013?
      Da su mladi vozaci dobri, imali bi mjesta sigurno..



      2
      2

      0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      meni je isto djelovalo. baš velika prekretnica i novo doba, “klinci” na vrhu.
      Seb i alonso djeluju kao nekakve relikivije tj artefakti prijašnjih vremena
      čak i lujo djeluje staro, istina.

      ajde shvaćam alonsa, ali seba baš i ne, nikad nije bio nešto motiviran bez vrhunskog bolida u rukama.. a sad ima i godine..

      Ali ne smeta me da voze, dapače, to su imena koja ako mogu isporučiti rezultat, i ako imaju motiva, neka voze…


      0
      -1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.