Hamiltonov bolid prošao detaljnu inspekciju nakon VN Saudijske Arabije

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Na kraju utrke u Saudijskoj Arabiji, bolid Mercedes W13 koji vozi Lewis Hamilton je izabran za nasumičnu “detaljnu inspekciju” od strane FIA-e. Svi dijelovi su se pokazali u skladu s pravilima i nije bilo nikakvih problema.

To je također jedna od novina koja je prošla malo “ispod radara“. Naime, ove sezone će FIA osim standardnih pregleda na svakom bolidu odabrati jedan bolid koji će ići na detaljniji fizički pregled. Odabir bolida je potpuno nasumičan, jedini uvjet za njega je da vozač mora utrku završiti među prvih 10. Nakon VN Saudijske Arabije odabrani bolid je bio onaj desetoplasiranog Hamiltona.

“Nakon utrke, bolid s brojem 44 (Hamilton) je nasumično odabran među bolidima iz prvih 10 za opsežnije fizičke inspekcije.

Tim testiranjima su bile podvrgnute sve komponente prednjeg unutarnjeg ovjesa.

Sve pregledane komponente su bile u skladu s tehničkim pravilima Formule 1 za 2022. sezonu.”

službeni dokument FIA-e

W13 još uvijek ima problema s poskakivanjem i branitelji konstruktorskog naslova nikako ne uspjevaju pronaći rješenje za to. Njihov glavni inženjer uz stazu, Andy Shovlin, je priznao kako zapravo još ne znaju je li njihov bolid za ovu sezonu uopće toliko brz i kako je njihov problem trenutno skoro neriješiv. Privremeno rješenje je bilo podizanje bolida, ali su zbog toga jako izgubili na brzini.

“To nam je najvjerojatnije prvi prioritet jer je to ono što nam onemogućava korištenje bolida punom snagom.”

“Ono što ne znamo je, kad bismo mogli magično učiniti da problem nestane, gdje smo na ljestvici što se brzine bolida tiče; Je li bolid uopće brz ili ne? To je teško pitanje s još težim odgovorom.”

Andrew Shovlin

Mercedes je trenutno drugi u poretku konstruktora, iako 40 bodova iza Ferrarija i iz momčadi kažu kako ne očekuju neki ogroman napredak u Australiji ovoga vikenda.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.