Glock: Vettel bi mogao izgubiti strpljenje u Aston Martinu

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 21 komentara

Nakon mjesec dana bolovanja, Sebastian Vettel se vratio utrkivanju i odmah iskusio užasan vikend, baš kao i ostatak momčadi. Oba vozača, Vettel i Stroll, su se ukupno četiri puta razbili tijekom vikenda, te obojica pokupili broj kazni koji se ne očekuje od momčadi koja želi biti u sredini poretka.

Bivši vozač Formule 1, Timo Glock, smatra kako jedini ljudi koji zaslužuju pohvale su mehaničari Aston Martina koji odradili fenomenalan posao u garažama momčadi.

“Što možemo reći o ovome vikendu? Momčad Sebastiana Vettela je u svakom pogledu imala jedan od najgorih vikenda kakvoga možete imati. Jedini koji zaslužuju ikakve pohvale su mehaničari, koji nisu spavali kako bi momčad imala dva bolida na stazi. I Vettel i momčadski kolega Lance Stroll su imali jako loš vikend s jako puno pogrešaka. “

Glock je posebnu pažnju posvetio Strollu, koji je napravio nevjerojatnu grešku koja je uzrokovala sudar s Williamsovim Nicholasom Latifijem. Stroll je prestigao svoga sunarodnjaka na stazi, samo kako bi naglo usporio i onda skrenuo u njegovu putanju dok ga je on prestizao natrag. Posljedica toga sudara je bila kazna od tri mjesta na startu za Strolla.

“Stroll u kvalifikacijama… ovo što se dogodilo nakon što je prestigao Latifija, se ne smije događati. Mora razmišljati o tome!”

Još jedna osoba koju je Nijemac spomenuo je novi šef momčadi – Mike Krack, koji mora nekako naći načina za poboljšanje momčadi.

“Jako je teška situacija poput ove u kojoj je Mike Krack. On kad je došao u Aston Martin dočekalo ga je mnogo problema koje mora riješiti. Ovo će biti teška sezona za momčad.”

Zadnje što je Glock spomenuo je strpljenje njegova sunarodnjaka Sebastiana Vettela, koje se sigurno značajno smanjuje svakoga vikenda. Rekao je kako Krack mora nekako uvjeriti Vettela neka nastavi voziti za momčad i iduće sezone, ili čak i samo do kraja ove sezone.

“Mogu zamisliti kako će Sebastian Vettel izgubiti strpljenje u nekom trenutku, jer i on sam zna koliko je teško brzo se podići nakon ovakvog pada. Tako da se pojavljuje pitanje želi li on uopće sudjelovati u tome. Sad samo možete čekati i vidjeti može li on sam sebe motivirati i nagovoriti se za nastavak karijere.”

Timo Glock za Sky Sports Germany

Odgovor

21 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ne bih mu sudio nakon prve utrke u novom bolidu!
    Samo što i ako gledamo duži Vettelov stint, zapravo od zadnjeg naslova u RB nije pokazao neku izvanrednu vozačku osobinu…



    14
    11

    3
  2. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Prije će Aston Martin izgubiti strpeljenje sa Vettelom. Čovjek već 3 godine vozi sramotno loše, pustio je škembu i više je opterećen pčelama i gay pravima nego vlastitim izvedbama na stazi. Mislim da i najzagriženiji fanovi pomalo gube opravdanja.



    23
    8

    15
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Nije mi jasno ovo licemjerje.

      Kimiju se tolerirao taj opušteniji pristup – nije ga bilo briga za F1 koju je nazivao hobijem, Alonso i Vettel su ga pregazili ko plitak potok u Ferrariju i onda je muku mučio da bude mrvicu bolji od ispodprosječnog Giovinazzija vozikajući se na kraju grida.

      A sad je odjednom Seb problem bez obzira što vozi poluraspadnuti traktor od Astona.

      U redu, ima nedopustivih greški, ali ajmo se držat nekih kriterija kod svih vozača



      37
      36

      1
      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Slažem se za Kimija pa mi nije jasno zašto me prozivaš za licemjerje?



        3
        0

        3
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Pretežito sam se referirao na vječne kritičare Seba i ljubitelje univerzalno voljenog Kimija kojem bi oprostili i puno veće grehote

          Ako ne upadaš u taj skup onda nisi licemjer, a svejedno si pretjerano negativan u vezi Seba kojemu je ovo prva utrka ove godine. Pričekaj malo prije paljbe o “sramotno lošoj vožnji”

          Lani je imao 2 postolja, oduzelo mu jedno i završio je ispred momčadskog kolege. Sve korektno s obzirom na formu momčadi



          17
          16

          1
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Ne bih rekao da sam pretjerano negativan. Prije da sam realan za razliku od onih koji mu već godinama traže opravdanja. Seb je četverostruki prvak svijeta koji je lani završio sa par bodova prednosti ispred fucking Strolla. Povremeni bljesak ne vrijedi masnog ugovora koji je dobio.



          7
          1

          6
        • Fia
          Realista Prikaži

          Fittipaldi, kazes prva utrka. Ne prica se samo o prvoj utrci nego o njegovim voznjama unazad par godina koje su katastrofalne. A i onda kad nisu katastrofalne, nisu na razini nekog tko ima 4 titule svjetskog prvaka.
          Kad se Hamilton toliko vrtio, kad se Alonso toliko vrtio, pa kad se i Kimi toliko vrtio… mogu nabrajati prvake u nedogled. Vozio je i Alonso sranje od Honda pa nije radio gluposti. Ne znam, meni su mnogi prvaci sposobniji od njega (ukljucujuci i one koji imaju manje titula) i mislim da moze bit sretnik sto ih ima toliko. Bolje mu da ode sto prije kako bi sacuvao jos malo integriteta sto ostalo.
          Izvan staze inace super lik kad je ostario, ali ovako, ne hvala.



          7
          0

          7
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Vettel je digao Alonsu i Ferrariju dva naslova, Kimi nije.
        Ali, mirovina bi možda bila ok, ne treba mu ovo, ni Kimiju nije trebalo.



        3
        1

        2
      • Alfa Romeo
        Tito Prikaži

        Ne diraj mi kimija … za razliku od vettela .. koliko je puta kimi napravio gresku a koliko puta vettel …. istina da je kimi vozio po svome i da ga bolio kuki za sve daj pici daj alkohola daj tuluma ..ali on je takav ali nikad nije bio balerina kao vettel i poddrugo vettela je razbio leclerk .. da niej bilo leklerka nebi znali koliko je bio tada bolid brz



        3
        -10

        13
  3. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Kao covijeka vise ga cijenim od LH jer nije takav licemjer ali kao vozac sve gori i gori.
    Podsijeca ma na situaciju FA kad je otisao u M-Hondu.
    Da je osvojio jedan naslov sa Ferarijom mozda bi bio jos tamo ili bi vecina njih imala bolje misljenje ali ovako……
    Mozemo ga slobodno zvati fidget spiner kad je na stazi.



    3
    -11

    14
  4. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    AMR može bit sretan da ima ovakva dva vozača s obzirom kakav su bolid napravili… Možda je Vettel izgubio čar i sigurno ima boljih opcija od Strolla, ali nemože sve bit do vozača. Stroll se zabio u Albona i to je apsolutno on kriv, al evo gledajte šta njegov volan radi dok vozi bolid pa recite dal je to stvarno paket koji se može boriti za bodove.
    https://youtu.be/UgjhF3JmfkM



    23
    23

    0
    • Formula 1
      tomz Prikaži

      Hvala za video, ovo nisam vidio do sada. Svašta… Voziti taj bolid je po ovome i sigurnosni rizik…



      2
      2

      0
    • avalon Prikaži

      da usporedim “paket” AM sa motorom koji ima krivi/oštećeni okvir ( posli nekakvog udesa npr ) … pustiš volan , a motor sam skreće umisto da mirno drži pravac . ne mogu ni zamislit da su u AM ovako nešto “pustili” na stazu jer kod ovih brzina čak i na pravcu treba stalno radit korekcije i borit se zadržat bolid u gabaritima staze . kako ga je vozit kroz šikane ne može se ni zamisliti . izgleda da je stroll Sr usuja gomilu para , a isporučili su mu govno od bolida tj spolja gladac , a iznutra jadac .



      4
      4

      0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Vidio sam jučer podatak o težinama bolida. AM daleko najteži sa 815kg, prvi sljedeći je RB na 810, pa MB na 806 i McL na 805 . Ostali su na ravno 800.
      15kg je ogromna razlika po krugu ako je to točan podatak



      3
      3

      0
  5. Ilija Prikaži

    Izgleda mi da je u potpunosti svjestan da nema bolid za borbu za top 5 pozicije ni da uz sve njegovo trkaće znanje u kratkom roku ne može imati kompetetivan pa uslijed toga gubi interes za F1.
    Neću otkriti toplu vodu ako kažem da mu jedina šansa za borbu za pobjede bila 2020. godina kad je RB imao slobodno mjesto.
    Sigurno mu nije bilo zgodno završiti karijeru na način da mu je Ferarri dao pedalu i da ju je želio završiti po svojim uvjetima a to bi lako moglo biti po isteku trenutnog ugovora.



    6
    5

    1
  6. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Kolicina pljuvanja po bivšim, a da se nabasat i po sadašnjim svjetskim prvacima je na ovom portalu je frapantna. Apsolutno svakom prvaku se nađe zamjerka, apsolutno svakog se okaraterizira kao ma loš je i nevalja. Lagano degutantno.



    19
    18

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.