Sainz iskren: Brz sam, to je jasno, ali se još borim s bolidom i vježbam na stazi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 6 komentara

Carlos Sainz vjeruje da je sve još uvijek otvoreno kad je riječ o sutrašnjoj utrci, te da nije isključeno pobjedničko postolje, ali ni pobjeda.

Sainz je imao loše kvalifikacije jučer kad se zabio u zid dok je bio na prvom mjestu tijekom druge kvalifikacijske runde. Prošao je u iduću rundu, ali nije imao bolid s kojim bi mogao nastupiti pa je ostao na desetom mjestu.

“Bilo je vrlo bolno.”

“Neću to skrivati, jučer je bio vrlo loš dan za mene.”

“Tako to bude ponekad u sportu. Ponekad imate loše trenutke i sutra je bio jedan od tih dana. Pokušavam učiti iz tih stvari, pokušavam izići jači iz takvih situacija.”

“Najvažnije je da smo se danas vratili na solidnu poziciju. Za sutra je sve otvoreno, sve je moguće. Još uvijek mogu pobijediti, mogu biti na pobjedničkom postolju i mogu otići iz Imole sretan. Važno je da nastavim učiti iz ovih pogrešaka.”

“Nije nikakva tajna – takve pogreške se događaju s razlogom. Još se ne osjećam 100% ugodno u ovom bolidu, borim se s njime i pokušavam ga shvatiti.”

“Očigledno, brz sam, to je bilo jasno i jučer. U Australiji sam bio brz. Radi se o tome da nemam povjerenja u bolid, ne ponaša se predvidljivo. Čim to sredim bit ću na 100%.”

Ferrarijev šef Mattia Binotto je rekao da se Sainz još uvijek mora naviknuti da ima pobjednički bolid, ali i na pritisak koji dolazi s tim. Međutim, Sainz kaže da pritisak nije igrao ulogu u jučerašnjem sudaru:

“Ne mislim da se radilo o pritisku. Bili smo u 2. kvalifikacijskoj rundi i znao sam da imam dovoljno dobar krug za prolazak u Q3. Samo sam se testirao, pokušavao isprobati drukčije putanje s drukčijim balansom. Još uvijek se na stazi borim s bolidom i pronalazim svoj ritam. Zapravo nisam toliko pritiskao. U takvim uvjetima je uvijek lako pogriješiti.”

“No, da ste me jučer tijekom druge runde pitali osjećam li pritisak – rekao bih da ne. Igrao sam se s bolidom i pogriješio sam. Definitivno sam manje vježbao nego dečki protiv kojih se borim poput Charlesa, Maxa ili Checa.”

“Nedostaje mi to iskustvo, a nedostaje mi možda i strpljenje u Q2 da znam da mi ne trebaju te posljednje dvije desetinke sekunde koje sam jučer tražio. Rekao bih da će mi sad poslužiti ovo iskustvo. Jednom kad se naviknem na to – siguran sam da ću biti brz kao i bilo tko drugi.”

Sainz će u sutrašnju utrku krenuti s 4. pozicije, iza Verstappena, Leclerca i Pereza.

[gpvikend utrka=”vn-emilia-romagne-2022″]


Odgovor

6 komentara

  1. Excisys Donator Prikaži

    Vidi se koliki je leclerc talent i sa razlogom je dobio onu posvetu od vettela. Dok je i vettel i sada sainz imao problema sa kontroliranjem bolida, a svi znamo kakav je ferari bio materijal nakon 17,18 godine, lec samo šiba i vozi. Brza i zadivljujuca prilagodba razlicitim bolidima. Svaki sa svojim ne bas malim manama.



    15
    9

    6
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Sainz iskoristio maximalno današnji sprint, baš kao što je lagano mogao napraviti i u Australiji. Valjda je naučio lekciju s prvim krugom. Good luck sutra u lovu na podij, iako mislim da su ova trojica ispred njega trenutno brži na ovoj stazi, osim ako ne bude kakvih nepredviđenih situacija.



    9
    8

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa ima jednu stvar koja bi mu svakako trebala biti od pomoći a to je nadograđen motor. Ja vjerujem da tako može ozbiljnije u igru pa čak i za p1 , a za to je uvijet i dobar start.



      2
      1

      1
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    želim cs-u sve uspjehe. ali mislim da ništa od prve violine. kao što je max tu nijansu ispred pereza tako je cl ispred cs



    5
    4

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.