Vettel o sudaru sa Schumacherom: Žao mi je što smo obojica završili bez bodova

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 4 komentara

Sebastian Vettel i Mick Schumacher su se borili za devetu poziciju na VN Miamija u trenutku kad su se sudarili što je prouzročilo velike štete na oba bolida. Schumacheru je cilj bilo osvajanje prvih bodova u Formuli 1, dok je Vettel pokušao drugu utrku zaredom završiti u bodovima, nakon osme pozicije na VN Emilie-Romagne.

Četverostruki svjetski prvak je odustao, a Schumacher je morao obaviti zaustavljanje u boksu, te je utrku završio na 15. poziciji. Vettel, koji je jako blizak Micku i na neki način je njegov mentor, je kasnije izjavio kako je taj sudar bila „obostrana glupost“ i kako žali što su obojica ostali bez dobroga rezultata.

„Naravno, obojica smo napravili glupost. Žao mi je što smo obojica ostali bez bodova. Mislio sam kako sam bio ispred u zavoju i nisam ga očekivao. Kad sam ga vidio, već je bilo prekasno. Morat ću pregledati ponovno pogledati snimku. Naravno, neslavan završetak za nas obojicu.“

Vettelovo osvajanje bodova bi bilo šlag na tortu i nagrada za odličnu vožnju oba vozača Aston Martina nakon što su obojica započela utrku iz boksa zbog problema s temperaturom goriva. On misli kako je mogao bolje postupiti u nekim ključnim trenucima utrke, za koju je rekao kako je bilo puno teže za pretjecati nego što se očekivalo.

„Bilo je jako, jako teško za pretjecati. Mislio sam kako će biti lakše. Bio sam mnogo brži na početku utrke, a kasnije sam izgubio momentum i stalno imao osjećaj kako sam sporiji od ostalih. Naravno, iskoristili smo izlazak sigurnosnog automobila. Mislim kako smo mogli završiti barem na osmoj poziciji.“

Sebastian Vettel

Odmah nakon sudara, Schumacher se derao u momčadski radio kako je on imao prednost u zavoju, no kasnije se smirio i rekao kako je ipak u pitanju bila obostrana greška.

„Ne znam, jako je teško gledati u retrovizore na ovim bolidima i mislim kako je ovo bio jako nesretan način za završiti utrku.“

Kad je upitan je li njegov potez bio malo previše optimističan, mladi Nijemac je rekao kako je ispalo gore nego što je htio.

„Ne znam, nisam htio ići previše široko, htio sam ostaviti dovoljno prostora, ali čini se kako je bilo preusko.“

Mick Schumacher

Nakon utrke suci su odlučili kako je bila riječ o trkaćem incidentu, te kako nitko neće snositi posljedice na sljedećoj utrci.


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ma neće mu to “strikan” Seb zamjerit….. 😁



    19
    18

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ma zabole strikana za Aston Martin i njihove bodove. On bi htio sebe pokazati kako nije za penziju nadajući se nekoj boljoj gaži nego ova kod ludog šeširdžije.



      15
      14

      1
      • Sebastian Vettel 5
        marx Prikaži

        Vidjet cemo sta ce bit u Barceloni,posto twitterom kruze glasine da aston donosi b spec bolid na kojem rade od pocetka sezone.Nadam se da ce Seb imati napokon konkurentan bolid skojim ce ako nista moci redovno ulaziti u q3



        5
        5

        0
  2. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Mickova greska…ali dobro zadnje dvije utrke pokazuje da ce mozda nesto i biti od njega…
    Vettel je takodjer bio borben…



    18
    18

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.