Palmer: Leclerc je odmah podlegao Maxovom pritisku

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 3 min 50 komentara

Max Verstappen je na utrci u Miamiju prestigao oba Ferrarija na stazi, a britanski stručni analitičar Jolyon Palmer tvrdi da bi to trebalo zabrinuti talijansku momčad. Verstappen je pretjecanje Sainza obavio odmah na startu, a da prestigne Leclerca trebalo mu je 9 krugova.

“Ferrari je u ovom momentu sigurno zabrinut zbog načina na koji ih je Verstappen svladao na stazi, nakon što je startao iza oba crvena bolida, i to na stazi u Miamiju na kojoj je većina vozača imala poteškoća s pretjecanjem bez značajne prednosti po pitanju guma.”

“Verstappen se nije oslonio na momčadsku strategiju, već je nadjačao Sainza već u prvom zavoju kako bi razdvojio Ferrarije. Sainz je na unutarnjoj liniji bio malčice sputan od strane Leclerca, ali je li mogao biti malo agresivniji kod istiskivanja Verstappena prije zone kočenja?”

“Ovaj potez je bio krucijalan za Verstappenovu pobjedu. Zaključavanje prvog startnog reda na startu može biti strašna prednost za vodeće jer otvara značajne strateške opcije za otklanjanje opasnosti u pit stop fazi.”

Palmer je ustvrdio da je Leclercova obrana od Maxa bila lošija od Sainzove:

“Na koncu osmog kruga Verstappen se našao u DRS dometu Leclercu, a s obzirom na Red Bullovu brzinu na pravcu, pritisak na Leclerca se počeo taložiti, a nije mu pomoglo ni to što su mu prednje gume počele opadati.”

“Leclerc je instantno kapitulirao, tako što je u 17. zavoju otišao preširoko, i to u trenutku kad se Verstappenova silueta uvećala u Ferrarijevom retrovizoru. To je Nizozemcu dalo izvrsnu priliku za prolazak, koja se pretvorila u zicer čim je Leclerc poklonio Verstappenu unutarnju liniju na ulazu u prvi zavoj.”

“Prolazak za vodstvo u utrci ne smije biti ovako lagan, pogotovo kad je u pitanju Leclercov glavni rival za titulu.”

Leclerc se kasnije, nakon što je safety car zbio bolide, našao u prigodi da povrati prvo mjesto, ali je ostao bezuspješan.

“Možda se Leclerc nadao da će dobiti DRS na dugoj ravnici nakon što ga je Verstappen prošao, ali za razliku od Bahraina ili Jedde gdje je Leclercova taktika upalila, u Miamiju sljedeća DRS zona nije nakon izlaska iz prvog zavoja, nego sedam zavoja kasnije. Verstappen se tako mogao udaljiti, što je i učinio.”

“Nakon dramatične borbe za titulu protiv Hamiltona 2021. Verstappen je sigurno zadovoljan s borbom ove sezone. Oba vozača su puni poštovanja jedan za drugoga, ali je Leclerc u Miamiju bio previše velikodušan.”

Jolyon Palmer

Verstappen je s trećom pobjedom ove sezone smanjio zaostatak u poretku za vodećim Leclercom na 19 bodova.


Odgovor

50 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ne znam; nekak mi je teško čitati kad pekinezer ide zapišat lava.
    Jebote frajer je odvozio manje utrka u F1 nego Yuki i ima 5x manje bodova od njega i sad bi on trebao biti ekspert!?!?

    I da – znam, Ferrari je njegovu “ekspertizu” probao koristiti u svoju obranu u nekom FIA okršaju (sramota Ferrarija)…

    Ali u engleskim medijima uvijek je bilo popularno srati po Ferrariju. To ti je zicer da će biti objavljeno, tvoje ime u novinama, a tvoja cijena još mrvicu veća.



    22
    0

    22
    • Fernando Alonso
      Brane FA14 Prikaži

      Baš….kaže ‘frajer’: ”prolazak za vodstvo ne smije biti tako lagan…”, o j***m ti sve, pa kad si ti nesretniče bio u takvoj prilici…OMG….ponavljam: osim Brundle-a, svi engleski komentatori ‘eksperti’ su obična g**na



      9
      -8

      17
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      kad pekinezer ide zapišat lava.

      Mnogi od nas ovdje nisu vozili utrke jednosjeda pa se, bez referenci, smatraju expertima i odlučuju tko je kriv za pojedini incident ili što je trebao napraviti drukčije. I to je tako u životu općenito. Čovjek radi posao za koji ga plačaju, i ako smijem primjetiti, neloše.

      Glede politike engleskih medija, biti će jako zanimljivo, ako se sadašnja neizvjesnost nastavi do kraja sezione, vidjeti one koji su prošle godine pljuvali Maxa i drukali za Lewisa, kako zdušno navijaju za Maxa. Da se tu malo ‘samokritiziram’, iako mi je trenutno Max i više nego OK, ja ga nisam volio iz istog razloga zbog kojeg sam volio Sennu, a bojim se da ga neću voljeti iz istog razloga zašto danas ne volim Lewisa.



      22
      19

      3
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Palmer je prvenstveno komentator i novinar, a tek onda bivši vozač.
      To što nije ostvario bolje rezultate ne znači da nema više iskustva u utrkivanju jednosjeda od cca 90% od svojih kolega.
      Vozio je 4 sezone u GP2, a to nije zanemarivo iskustvo.

      Da su uloge obrnute, nekako sam dojma da bi i komentar bio drugačiji.

      Usput, odvezao je više utrka od Yukija ako je to uopšte bitno.



      17
      14

      3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Je. OK. U pravu ste. Navijačka reakcija s moje strane, ali definitivno se ne slažem da je Leclerc mogao išta profitirati od nekog većeg otpora Maxu.

      Mislim da je JP previdio mnoge aspekte koje su vjerujem na pitwallu Ferrarija uzeli u obzir. Recimo, otpor Maxu ne bi rezultirao bitno drukčijim ishodom, samo bi bilo pitanje krug, dva ili tri. U tom periodu Lec bi dodatno ugrozio svoje gume koje su ionako bile načete, a trebale su izdržati još 10-tak krugova… Riskira nekakav sudar i potencijalno prosipanje bodova, a sve to skupa 50 krugova prije kraja trke. Ajde da je 2 kruga do kraja pa ćeš pokušati nešto izvesti, ali 50… Samo potpuna budala bi radila ono što JP misli da je trebalo.

      Safet na kraju je pružio neku priliku, ali i tu je ubrzo uvidio da nema brzine na pravcu pa je sasvim ispravno zadnjih par krugova odvozi u modu za panoramsko razgledavanje Miamija… Točno se u prijenosu primijetio trenutak kad je odustao od raubanja motora bez potrebe.



      16
      16

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Zar nije Ferrari Chandhok-ovu analizu koristio u svoju odbranu?



      2
      2

      0
  2. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    RB je bio vidno brži u utrci pa i prije utrke LC je rekao kako će bit problem zadržati RB iza sebe tako da možda je CL i dobro odigrao da je i računao na drugo mjesto nego da je pokušao nešto riskantnije pogotovo što zna da ferkan donosi nadogradnje u Španjolskoj.



    9
    5

    4
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Sainz nakon prošle dvije utrke nije htio još jedan incident ito odmah u prvom krugu, a s obzirom na brzinu RBR na ravnici P2 i P3 su svakako bili maximum za Ferrari.



    14
    14

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Šta volim ovakve psihologe i eksperte.



    6
    -3

    9
  5. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Slažem se s Palmerom!
    Doduše, nisam stekao dojam gledajući analizu da je baš tim riječima naglasio da je Leclerc podlegao pritisku…
    Konstatirao je da je napravio grešku i da nije preagresivno branio poziciju. Što smo svi vidjeli.
    Ne bih se složio s ovim kritikama Plamera. Prosječan vozač i odličan novinar! Max je bio bolji od Leclerca i to je to, idemo dalje…



    11
    8

    3
    • Super Aguri
      Luka Softić Donator Prikaži

      Citati su iz njegove kolumne za f1.com



      2
      2

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Npr 2019 kad je ferrari bio raketa na ravnom onda na spa i monzi nije podlegao pritusku a da mu se pri tome mercedesi voze na guzici vecinu utrke. Da Ferrari ima približno brz bolid po ravnom kao RB ne bi to bilo tako lako. Je radio greške, no lakše je ispravljati krive drine s bržim autom . Ako ukenjas jednu priliku za krug dva tri eto nove. Leclerc je bio u drsu u par navrata Maxu i nije mogao prismrditi da napadne p1. Honda trenutno ima najbrzi motor i to je to. To bi trebalo brinuti Ferrari a ne njihovi vozači. Na zadnje dvije utrke Ferrari nije imao sanse , a i pp su ugrabili greškom Maxa u kvalama inace bi to bila preslika od prije 3 tjedna.



        10
        9

        1
  6. James Hunt
    Mata98 Prikaži

    Sainzu je bio jedini cilj završiti utrku bez ikakvog incidenta, pogotovo u prvom zavoju



    13
    13

    0
  7. avalon Prikaži

    šta palmer ima pričat o našem leclercu ? da je podlega maxovom pritisku ? ne podlježe taj jer je cooler sa killer instiktom ali protiv 30 – 40 km bržeg RB se ne može . da je ovo izjavija neko relevantan ko je osvojia titulu prvaka onda bi to možda imalo nekakvu težinu osim ako ovako nešto ne bi izjavija villeneuve , rosberg ili hill tek jednom prvaci , a to se ne računa jer su nekompetentni . treba bit bar 2 X prvak , bit vrhunski u svom sportu da bi imalo smisla , a nijedan od navedenih to nije .
    opet … pada mi na pamet joško jeličić koji je bija samo dobar nogometaš ali je ima top analize . chandok koji je odvozija tek 11 GP – a , rezultati nikakvi vrlo dobro analizira isto ka i di resta . za neke vozače koji imaju titule iz nižih kategorija , a koje “treba” omalovažit navede se kako je sve to ništa jer nemaju titulu iz GP 2 , a to je dokaz kvalitete . kad treba nekoga ka palmera omalovažit onda ni titula iz GP 2 nije relevantno mjerilo jer palmer je osvojia titulu u GP 2 ;)
    btw MS , kimi , alonso , seb , max također nemaju titule iz GP 2 ili neke slične kategorije jer GP 2 nije ni postoja u vrime MS , kimija . tada je egzistirala F 3000 = danas GP 2 . zato navedeni i bez F 3000/GP 2 zajedno imaju 15 osvojenih prvenstava . F 3000 /GP 2 mogu ali i ne moraju bit referenca kvalitete šta se vidi iz priloženog .
    ne mora palmer bit top vozač da bi ima dobra zapažanja jer nekih 15 – 16 godina je u moto sportu … neposredno . a koliko su tu njegovi kritičari ?
    šta je palmer krivo izjavija ? da je RB bija brži od ferraria ? je li u 17. zavoju CL otiša široko šta je “otvorilo vrata” maxu ? da li se odlaskom široko uspješno brani od preticanja ? ako ne onda je to u domeni slabog branjenja pozicije od direktnog rivala . prisjetite se kako se alonso branija od lewisa u mađarskoj lani u inferiornijem renaultu . to je bilo branjenje u korist kolege ocona . u miamiu se CL treba zranit za svoju korist jer evidentno da max/RB posli problema imaju nekakav pozitivan momentum . bi li se ka podljeganje pritisku CL mogla uvrstit njegova greška u imoli di je umisto 3. završija 6. ? ili ovo “mlako” branjenje od maxa ? ako je “odlazak” sa putanje bija riskantan ( kako su vozači pričali posli FP ) jer je staza klizava je li se CL moga “žešće” branit od maxa koji je mora napustit “idealnu putanju” da bi preteka leclerca koji je valjda vozija po idealnoj putanji ? virujem da je n amistu CL u ferrariu bija FA da bi namučija maxa isto ka i lewisa u mađarskoj lani . a kad daš sve od sebe u nešto sporijem bolidu i na kraju “izgubiš” onda ti svi mogu samo skinut kapu na vožnji ka šta sam ja skinija alonsu na hungaroringu i zbog vožnje /otpora i zbog timske igre u korist kolege/tima …



    16
    16

    0
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Palmer kakva vozačima🤮🤮 jedini vozač ako se ne varam kojem je ekipa platila da prestane voziit prije isteka sezone.
      Pametnom dosta.



      3
      -11

      14
    • avalon Prikaži

      blejky …možda palmer nije vozačina ali zato jeste svi vi koji ga kritizirate . pada mi na pamet singapur 2017. kiša je
      padala i pokraj staze su pričali palmer , brundle i herbert . zatim je svaki od njih odvozija krug po kiši u “civilnom” renaultu . herbert se izblamira samo tako , brundle je bija relativno solidan , a palmer je zapravo “uništija” obojicu . btw , palmer je u karijeri odvozija 2 sezone i 35 GP -a , herbert 12 sezona i 161 GP , a brundle također 12 sezona i 158 GP – a . da su napravili krug sa renaultovim bolidom još bi i shvatija zašto su “umirovljenici” loši ali vozili su običan auto . jbte kako su neki “okrutni” prema palmeru pitam se kakvi bi tek bili da su odvozili makar jednu takmičarsku sezonu kartingu za “malu dicu” …. valjda bi izazvali na “dvoboj” i lewisa . ili prema “papku” bottasu zahvaljujući kojem je alfa rpme trenutno 5. od 10 timova , a valtteri ima tek 5 bodova manje od norrisa i 6 od lewisa . kako to da je VB iznenada “provoza” ? čita je vaša omalovažavanja i naporno je trenira da nauči nešto za ovu 2022. ? :) :) :)
      i još nešto … ne znam je li palmer plaćen da prestane vozit ali kimi je sigurno plaćen od ferraria i za 2010. koju nije odvozija ;) znači i kimiju su platili da prestane vozit . JP je odvozija 2 sezone pa je možda plaćen da prestane , a možda je ima i dvogodišnji ugovor no ne sjećam se da je neko potpisa trogodišni ugovor osim kimija :) :) :) šta bi pametni reka na ovo ? da lažem ili bi pomislija da se zaje*a šta je ovo uopće i spominja jer eto kimijev “slučaj” je identičan palmerovom ako se ne varaš u vezi JP ;)



      9
      7

      2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Ti stvarno uspoređuješ tada 2017 još aktivnog vozača sa ljudima koji nisu sjeli u trkaći auto 20 godina.
        Ako hočeš uspoređivati vještine usporedi ga sa momčadskim kolegom je jedino relevantan podatak te godine i ako hoćeš ići korak dalje usporedi rezultate njega i vozača koji ga je zamjenio.
        Ti voliš statistiku bit će ti zanimljiva vjerujem.

        9 bodova u dvije godine utrkivanja WOW a nije bio u kanti od bolida je uspijeh po tebi?
        Koliko je ono momčadski kolega uzeo bodova u istom periodu?

        PS: Palmer bi bio zamjenjen davno prije Suzuke samo što je prijetio tužbom pa su privremeno se povukli jer je imao valjan ugovor do kraja godine a na kraju je ipak popustio.



        3
        -3

        6
        • avalon Prikaži

          blejky …. zaje*ano je to kad ne “čuješ” šta drugi “govori” nego “čuješ” samo sebe . ovo ti je vjerovatno promaklo “da su napravili krug sa renaultovim bolidom još bi i shvatija zašto su “umirovljenici” loši ali vozili su OBIČAN AUTO . ” brundle nije sidija u bolidu od 1996. ( 26 godina ) , herbert od 2000. ( 22 godine ) ali taj dan su vozili OBIČAN AUTO , ne bolid . vjerovatno kroz sve godine ni MB ni JH idu pješke , nemaju svoje auto , uopće više ne voze zar ne ? ima jedna interesantna priča njemačkog taksiste … vozija je MS sa obitelji na aerodrom . kasnili su i MS je zamolija taksistu da njemu prepusti volan . taksist je ispriča da je MS malo kršija propise , stigli su na vrime , michael je platija vožnju taksisti i doda nagradu jer je vozija njegovo vozilo , a po riječima vlasnika taksija ovaj je uživa u vožnji MS . michael ja tada bija u “pauzi” od F 1 . znaš , postoji ona da kad naučiš vozit biciklu to nikad ne zaboraviš . tako je i sa OBIČNIM AUTOM ;)
          vještine bi moga uspoređivat kroz 2016. di je magnussen u svojoj 2. sezoni za renault osvojia 7 , a palmer ( rookie ) 1 bod . po meni je tu 2016. palmer za početnika odvozija vrlo solidno 1 X 10. , 1 X 11. , 3 X 12. , 3 X 13 . . dakle 8 dobrih trka , 5 odustajanja i 7 osrednjih i loših . dosta dobro za “prvi put” . KM je te sezone odvozija više loših trka 11 X je bij alošije plasiran od 13. mista , palmer 7 X . evidentno je da želiš po svaku cijenu “odvuć vodu na svoj mlin” kad napišeš “ako hoćeš ići korak dalje usporedi rezultate njega i vozača koji ga je zamjenio ” jer mislim da i iskustvo igra nekakvu ulogu mada mnogima od vas to ne znači ništa . dakle palmera je zamjenija sainz koji je do 2018. odvozija već 3 sezone , 60 GP – a i za mene je jako talentiran , brz šta dokazuje i njegov angažman od strane ferraria . JP je je 2017. bila druga sezona , iza sebe je ima 20 GP – a i tu sezonu je osvojia 8 bodova , 7 više nego u početničkoj sezoni . samo u jednoj trci ( malezija) je završija na lošijoj poziciji od rezultata Q … starta sa P 12 završija na P 15 . u svim ostalim trkama je bija bolje plasiran nego u Q . znači , napredova je . dobro ti je ovo pitanje “Koliko je ono momčadski kolega uzeo bodova u istom periodu?” ja ne bježim od ničega pa mogu na sve odgovorit … KM je u renaultu uzeja 2016. 7 bodova ( 2017. je vozija za haas ) , hulkenberg 2017. 43 boda . znam da ti nije važno no NH je 2017. bila 7. sezona ( 115 trka iza sebe ) , palmeru 2. ( 20 trka iza sebe ) .
          vidiš kako opet potenciraš to šta je tim JP želija otkazat davno trke prije suzuke ka šta si napisa i u prethodnom postu “… jedini vozač ako se ne varam kojem je ekipa platila da prestane voziit prije isteka sezone” , a onda sam ti dokaza da se varaš jer kimiju je ferrari platija cilu sezonu da ne vozi ali naravno to nisi komentira jer ti ne paše . moja primjedba je samo u svrhu dokazivanja da tim može donit odluku o svom vozaču bez obzira na vještinu jer kimi je 2007. donija titulu u maranelo , 2008. je završija 3. , 2009. je prvi dio sezone vozija “nezainteresirano” iako je u drugom dijelu “živnija” i prvenstvo završija na 6. mistu ali je ipak dobija “plaćeni otkaz” . n akraju se treba i zapitat zašto je MS naprasno prekinija karijeru jer možda je i on dobija “otkaz” jer je navika ferrari na uzastopne titule , a 2005./06. je “podbacija” . i da ponovimo/zapamtimo … te 2017. u singapuru palmer , brundle i herbert nisu vozili BOLIDE nego OBIČNOG RENAULTA sa kojim ljudi voze svakodnevno kad oslaze npr na radno misto ;)



          4
          4

          0
        • Ferrari
          blejky Donator Prikaži

          Nije sve u iskustvu kako ti navodiš.
          Imaš bolid sa kojim kolega uzima pobjede i podije recimo ovogodišnji Ferrari za primjer i da mali Šumi sjedi u drugom autu i dok kolega pobjeđuje i osvaja postolja a ti se vrtiš oko 10 mjesta.
          Kao slučaj sa Palmerom naspram Nike 2017.
          E sad ako je auto u rukama momčadskog kolege sposoban pobjeđivati a ti jedva uzmeš koji bod to je vjerojatno po tebi samo do iskustva a nije zato što si ispodprosjčan vozač?

          Zanimljiva logika.


          0
          -3

          3
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      I ako prilicno opsirno, gotovo sve je na svom mjestu! 😀 svi pricaju Lec ovo, Max ono, a rijetko ko veli da je RB brži bolid. I to ima dobru prednost, Bino kaže dvije desetinke… a što se tiče Charlesovog vozackog umijeća… pa on po meni ne zaostaje ni malo za Maxsom! To je ista klasa! Najveca! Max ima malu prednost jer je prvak i vozi pod manji pritiskom, ma koliko to nekima čudno zvucalo… poredjenje, posle safeta… Lec je bio 5 ili 6 krugova u DRSu! Njih dvojica su se odlijepili citavih 8 ili 9 sekundi od Sainza i Pereza, a Perez je bio sa navodno pokvarenim RBom u sekundi sa Carlosom. To mnogo govori kakva dva vozača imamo i govori to, da je RB trenutno brži auto! Kako Charles zna voziti kada ima brži bolid vidjeli smo u Australiji! I te price ovaj, ovoga pritisko, onaj, onoga pritisko su čista gluposti. Obojica osjecaju odredjen pritisak jer se bore za pobjede.

      Ako taj Ferrari proraditi i bude brži od RBu i bolji u cuvanju guma itd… pricacemo kako je Lec bolji vozač, kako Max nije izdrzao i ta njasra. Između njih dvojice kljucnu ulogu igra bolid, a tu se upravo vodi borba… ko će bolje odraditi posao vidjecemo vrlo brzo… 😉



      6
      5

      1
      • Marlboro
        Miha Prikaži

        Mislim da nije problem u vozačkom umijeću CL i sigurno ne zaostaje za Maxom, nego zaostaje u iskustvu borbe za prvenstvo. Max ima iza sebe jako tešku sezonu, i naučio je kako ostati hladan u toj borbi, kada se prati i analizira svaki tvoj potez, i šta je najbitnije ne radi ne prisiljene pogreške. Charles sada uči da je u toj borbi sve bitno, i najmanje sitnice mogu napraviti prevagu, i niti malo ne sumnjam da će pružiti žestoku borbu do kraja.


        0
        0

        0
        • Ferrari
          nelinjo Prikaži

          Slažem se… Leclerc još nema to iskustvo. Ali bez obzira na sve, on se dobro drzi… ako Ferrari to isprati, biće veselo do kraja…


          0
          0

          0
  8. Formula1
    Zeko Prikaži

    ma za ziher.
    kontrola štete, kad vidiš da nemaš bolid za borbu. to rade pametni vozači. doduše u imoli je malo pretjerao, ali još uvijek on slaže mozaik oko svojeg skill levela.
    a njih se dvojica znaju još od karting dana, tak da…



    7
    4

    3
  9. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Meni se cini da je situacija bila recimo obrnuta pa da Palmer hvali CH i kritikuje MV vjerovatno bi dosta njih reklo da Palmer pametno govori,ipak je vozia f1,itd.
    Da je bilo ovo proslu sezonu i umijesta CL bio LH opet bi Palmer bio u pravu.
    Zelim reci da svi vozaci grijese,bas svi,neki vise neki manje,trebalo bi razmisljat mozgom a ne srcem.
    Mozda,mozda mi znamo vise od f1 vozaca,mi koji nismo nikad vidjeli jedan volan f1 uzivo



    4
    0

    4
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      A zašto bi i trebali vidjeti uopće išta vezano za f1?
      Imaš oči i sve podatke dostupne i statistike vezano za bilo koga.
      Njegovi rezultati govore sve jer ih nije imao jer da je nebi ga zamolili i platili da ustupi mjesto drugome.
      Eto toliko su visoko mišljenje imali za njegove rezultate.



      1
      -1

      2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A čemu uopšte priča o Palmeru kao vozaču? Nije ovo komentirao kao vozač, nego kao analitičar za TV kanal. I nije rekao ništa pogrešno…



        3
        3

        0
        • Ferrari
          blejky Donator Prikaži

          Istina. On komentira kao analitičar ali na temelju čega?
          Svoga rada u željezariji ili svoga iskustva kao f1 vozač? On radi analize na temelju situacija u kojima se kao vozač nikada nije nalazio i sad soli pamet kako bi se vodeći u utrci trebao braniti od napada.


          0
          -2

          2
  10. Lauber Prikaži

    Palmer jedan, Palmer drugi, možda ako u lozi budu imali vozača će svi zajedno imati nastupa u F1 ko Leclerc pobjeda. Do tad trčite utrku s bikovima u Pamploni. Pozdravlja vas Dietrich Mateschiz



    2
    0

    2
  11. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mene samo čudi jedno, da svi ovi experti, pogotovo oni koji su imali prilike voziti bolid, da je sve do istog. Max u zoni komfora trenutačno, jer je u prilici da napada Leclerca. Ferrari je na pravcima sporiji, tada jedino da se banane bacaju po podu, jer ne vidim KAKO će se Leclerc braniti protiv toga? Jel sada treba da izbaci Maxa iz utrke????

    Upravo kako reče Wapi, po Ferrariju se najviše voli kenjati.



    8
    7

    1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ferrari je na pravcima sporiji, tada jedino da se banane bacaju po podu, jer ne vidim KAKO će se Leclerc braniti protiv toga?

      K`o u Minićima. :mrgreen:

      Jel sada treba da izbaci Maxa iz utrke????

      Pa izgleda da treba.
      A kad bi ga izbacio, bilo bi da mu se “Max uvukao u glavu”. :rofl:



      2
      2

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Ono idemo pošteno, RBR je bolji bolid, zbog toga je bolji i Max! Leclerc je pružao odlične borbe sa njim, ako nešto ne može na silu, onda neka ostane tako. Momci se fantastično utrkivaju.

        Opet Leclerc je u egalu, bitno je da do određenog updatea bude konstantan u bodovima, drugi ako je ikako moguće. Imola je bila najveća greška do sada, tako da ne vidim nikakve druge zamjerke ka Leclercu.



        6
        6

        0
  12. Fia
    Realista Prikaži

    Ne znam ali ne vidim na koji nacin je Leclerc mogao u ovom bolidu na ovoj stazi zavrsit ispred Maxa. Jedina opcija da je Sainz sacuvao drugo mjesto na startu. Sve ostalo su gluposti.
    Ferrari treba dobre nadogradnje za Barcelonu.



    9
    8

    1
  13. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Pravi se od toga drama kao da je ne znam što u pitanju. Problem je maximalna brzina između dva bolida. Laše je napadati i braniti se sa bolidom koji je na pravcu brži. Na pravcu se prestiže a ne na zavojima gdje Ferrari nadoknađuje izgubljeno. Ferrari treba biti zabrinut ali ne zbog Leclerca ili Sainza nego zbog motora koji je pod “haubom” RB-a..



    5
    3

    2
  14. Max Verstappen
    MV33rbr Prikaži

    uvijek sam smatrao sve vozače koji su došli do F1 da su sami vrh vozačkih sposobnosti i zato je pomalo glupo za nekog reći da je potpuno zalutao tamo. ne može svatko sjesti u te bolide. druga je stvar ta što i među njima postoje razlike pa je netko nešto bolji/brži, a netko slabiji, kao uostalom u bilo kojoj profesiji. plus efekt bolida koji je ogroman. u ovom konkretnom slučaju, razlika je u tome što je Max svjetski prvak, ima 23 osvojena GP-a i nebrojeno puno postolja (šezdesetak?). za svoju titulu je pobijedio najdominantniji bolid u povijesti i jednog od najvećih vozača u povijesti. s druge strane Charles ima 4 pobjede i to sve s pole pozicije i tek treba dokazati je li i on kapacitet za prvaka.



    7
    7

    0
  15. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Po meni, Palmer ima uglavnom odlicne analize uz finu dozu konkretnosti i “takta” kako nesto kaže i predstavlja.
    Ne kuzim odakle tolika potreba da ga se pljuje, omalovažava i “brani” Leclerca.
    Sve je dobro rekao.
    Leclerc je top klasa, vozačina, ali ovdje je i po meni zbilja izgledalo malo “pre lako” ili pre miroljubivo, cemu je kumovao mrvicu losiji prolazak kroz hairpin. I to je to.
    U usporedbi kako su ostali preticali i kako je Perez izgledao sa Sainzom (razmak) prije problema sa snagom… na koncu, i Ham je zaobisao Gaslyja (Hondin/RB motor) kao od šale na pocetku 6.kruga…
    E sad, dal je Lec pre skoln pucanju pod pritiskom, dal jos opipava svoje limite ili je samo respekt s Maxom u pitanju, vrijeme ce pokazati…



    5
    5

    0
  16. F1puls
    ivanh Prikaži

    “Prolazak za vodstvo u utrci ne smije biti ovako lagan,

    Bilo bi zgodno vidjeti Palmerovu analizu preticanja iz
    Abu Dhabija prošle godine, kada je Lewis Maxu ostavio mjesta za još dva bolida….



    3
    3

    0
  17. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Pa realno je u pravu. Obrana je bila nikakva, mlaka, a da ga je uspio zadržati iza sebe krug dva možda bi bilo drugačije ali šbbkbb.
    Max je za sad stroj koji ne griješi i ne smije mu se dozvoliti da na taj način te riješi na stazi. CL je suza u oku svih nas Ferarista ali ipak vozački još uvijek ima oscilacija. Ne ulazeći u snagu bolida.



    2
    2

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Uvijek je lako kontrolirati sve kad znaš da imas sve u svojim rukama. Onda idu pobijede, redaju se rekordi i svi govore kako vozi čisto i bez grešaka 7 godina. Onda dođe 2021 i odjednom more grešaka od strane tog istog vozača jer se našao u ulozi lovca a bolid ne može ono što bi on htio. Dogodilo mu se to da je dobio dostojnu konkurenciju pa je izašao iz komfor zone i poceo griješiti. Ako moze toliko grešaka napraviti najuspješniji vozač u povijesti, ne znam kakav je problem mnogima oko tog Leclerca. Leclerc je tip koji često ide na nož i neki mu to zamjeraju a neki ga zbog toga vole. Prosipanje bodova je skupo no zamislite da su vozači kao Max Leclerc isl stava ala Bottas. Ajmo se vozit sa drugim 50 krugova bez da napada. Nekada se mora riskirat nekad se pretjera, a nekad profitiras. Zaboravljate da je max do preklani bio isti ako ne i gori po pitanju gresaka od Leclerca a danas je prvak. Ako Leclerc bude imao auto za naslov, on će ga osvojiti jer ako je Vettel bio materijal za prvak i on je. Daj mu onakav auto 4 godine pa bi bio svakako prvak. Isto vrijedi za jkš neke klince. Ako Ferrari bude i dalje u ovakvom deficitu na pravcu ovakve će se stvari događati i dalje pa makar se u Leclercu rodio novi sena i schumaher zajedno. Max je top klasa i sa bolidom koji je sposoban pratiti Ferrari po zavojima a na pravcu ga proći on će to iskoristiti uvijek. Nema tu ništa sporno .



      2
      1

      1
      • Michael Schumacher
        27Ferrari28 Donator Prikaži

        Ma sve pet oko komentara. Ono kaj je pokušavam reći je to da se CL jako loše obranio tj. kada bi se Max nalazio u ovoj poziciji nikad nebi dozvolio tako jednostavno preticanje. Promjenio bi putanju, kasno kočio, pa ako to ne ide onda si barem dao sto posto. U ovom slučaju mi se činilo da CL nije ni pokušao išta od toga. Napravio je grešku i niju ju korigirao jednostavno je pustio ili previdio Maxa. Nekad takve stvari čine prvaka.


        0
        0

        0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Pogriješio je i više nije mogao braniti p1 jer je Max bio preblizu. Zašto nije bio akresivniji ne znam. Možda je u tome ona da je glup i da je rekao kako to više neće napraviti pa je shvatio da je možda ipak bio bolji vrabac u ruci nego golub na grani. Moje mišljenje je da je Max ovaj zadnji vikend bio u situaciji koju nije mogao izgubiti. Čal i da tada Max nije uspio proći vjerujem da bi uspio koji krug kasnije.



          1
          0

          1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.