Raikkonen na Watkins Glenu kao dio NASCAR Cup natjecanja

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 4 komentara

Kimi Raikkonen se na kraju 2021. povukao iz Formule 1, svoju zadnju sezonu provevši u istoj momčadi kao i u svojoj prvoj sezoni davne 2001. – Alfi Romeo, odnosno Sauberu.

Mnogi su mislili kako je to kraj trkačke karijere za 42-godišnjega Finca, za kojega je opće poznato kako ne voli gust i zahtjevan raspored natjecanja. No, čini se kako to nije slučaj u potpunosti.

Naime, Raikkonen će 21. kolovoza sjesti u bolid NASCAR-a i voziti za momčad Trackhouse Racing na poznatoj stazi Watkins Glen. Trebao bi biti samo jedan nastup, za što je svjetski prvak Formule 1 iz 2007. rekao kako neće puno poremetiti vrijeme koje provodi sa obitelji.

„Imali smo puno razgovora o tome, kako će to sve funkcionirati, gdje će se utrka održati i slične stvari. Puno je stvari uključeno u to i sve mi je imalo smisla.“

„Samo je jedna utrka, pa je imalo smisla svima nama kao obitelji. Uvijek sam uživao kad smo imali utrke u SAD-u. Nadam se kako ćemo i sad imati dobru utrku i dobro se zabaviti. Naravno, novi su bolidi i nikad nisam bio na toj stazi, ali sam siguran kako sve možemo shvatiti i prilagoditi se.“

Finac je rekao kako mu je vlasnik momčadi Trackhouse, Justin Marks, prilično dobro sve predstavio i uspješno ga nagovorio. Marks je osobno posjetio obitelj Raikkonen u njihovom domu u Švicarskoj kako bi se s njima dogovorio.

Raikkonen je mogao otići u NASCAR puno ranije, ali mu se sad čini kao najbolje vrijeme za to.

„Naravno kako je bilo prilika za pridružiti se ranije, ali mislim kako je sve došlo malo prebrzo. Mislim kako je bolji potez bio čekati ovu utrku kako bismo se mogli pripremiti za sve i neka savršeno odradimo posao, a kako će sve to ispasti, nitko ne zna. Barem ćemo si dati najbolju moguću šansu.“

Dodao je kako nema nikakvih planova za budućnost, pa će stoga probati uživati u ovoj utrci i onda vidjeti što kasnije.

„Što će biti nakon toga? Ne znam. Nitko ne zna. Probat ćemo odvoziti dobru utrku i uživati u njoj, a onda vidjeti što budućnosti nosi. Trenutno nemam planove. To je sve što trenutno mogu reći, vidjet ćemo što ćemo kasnije.“

Kimi Raikkonen

Uskoro kreću Raikkonenove pripreme za utrku. Njegov program priprema se sastoji od testiranja u Chevroletovom bolidu i simulatora, te će naporno raditi prije nego što sjedne u Chevrolet Camaro ZL1 u kojemu će se natjecati u kolovozu.

Valja spomenuti kako ovo Raikkonenu neće biti prva utrka u NASCAR-u, već je dva puta vozio u 2011. godini za vrijeme njegove pauze od Formule 1.


Odgovor

4 komentara

  1. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Čuo sam da je na Watkins Glenu uvijek fenomenalni afterparty.



    8
    8

    0
  2. Excisys Donator Prikaži

    👍👍 Mozes iz f1 ali u/oko utrka si do kraja…



    1
    1

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    za kojega je opće poznato kako ne voli gust i zahtjevan raspored natjecanja. No, čini se kako to nije slučaj u potpunosti – sto je pisac htio reci ako ovaj ide odraditi jednu utrku?



    2
    2

    0
  4. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Zasto ne…
    Iz gusta odvozit a sigurno ce se dobro platiti…dobro Kimmiju a i ovima za reklamu



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.